in ,

Cobra Kai’nin Yaratıcısından Hayranları Üzecek Haber: “Yeni Filmin Diziyle Bir Alakası Yok”

Cobra Kai yaratıcısı Jon Hurwitz, yeni duyurulan Karate Kid filminin popüler Netflix dizisiyle herhangi bir bağlantısı olmadığını dile getirdi.

Cobra Kai Karate Kid filmi bagimsiz
- Reklam -
- Reklam -

Cobra Kai yaratıcısı Jon Hurwitz, yeni Karate Kid filminin diziyle herhangi bir bağlantısı olmadığını söyledi.

İlki 1984 yılında gösterime giren The Karate Kid serisi, iyi bir gişe başarısının ardından 1986’da The Karate Kid Part II ve 1989’da The Karate Kid Part III ile önemli bir klasik film serisi haline geldi. 1994’teki Hilary Swank’lı The Next Karate Kid spin-off filmi ve 2010’un Jaden Smith ve Jackie Chan’ın rol aldığı yeniden canlandırma filmi de seriye daha sonra eklenen yapımlar arasına katıldı.

Karateci Çocuk efsanesi 2018 yılında YouTube Red için hazırlanan Cobra Kai dizisiyle devam etti. Dizi, William Zabka, Ralph Macchio ve Martin Kove gibi hayranların favorisi aktörlerin orijinal üçlemedeki ikonik karakterlerini yeniden canlandırmasını, aynı zamanda yeni bir genç karakter kadrosu tanıtarak geri dönmelerini konu ediniyordu. Dizi izleyiciler ve eleştirmenler arasında bir anda popüler hale geldi.

- Reklam -

Cobra Kai dizisi

Cobra Kai Yaratıcısı: “İleride Karate Kid Yerine Dizi Odaklı Bir Film Çekmek İsterim”

Cobra Kai, 2. sezondan sonra, daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştığı ve yayıncının en büyük dizilerinden biri haline geldiği Netflix tarafından satın alındı. 9 Eylül 2022’de Netflix’te 5. sezonu yayınlanan dizi yine oldukça iyi bir izlenme rakamına ulaştı. 6. sezon için henüz resmi bir onay olmamasına rağmen, yaratıcı ekip bunun olacağından emin gibi görünüyor. Ayrıca potansiyel yeni sezonun final olması da bekleniyor.

Serinin popülaritesi Sony Pictures’ı da harekete geçirdi ve kısa süre önce seriye yeni bir filmin geleceğini duyurdu. 7 Haziran 2024’te vizyona girmesi planlanan ve yakın zamanda duyurulan Karate Kid filmi için Sony’nin kullandığı “Orijinal filmin dönüşü” ibaresi, hayranların bir şekilde Cobra Kai ile bağlantılı olacağına inanmasına neden oldu. Ancak Cobra Kai’nin yaratıcılarından Jon Hurwitz’e göre filmin diziyle hiçbir bağlantısı yok gibi görünüyor ve dizinin yaratıcıları da film yapımına dahil değil. Hurwitz şimdi olmasa bile gelecekte yine de bir Cobra Kai filmi yapmaktan mutlu olacağını söyledi.

- Reklam -

cobra kai karate kid jon hurwitz

Jon Hurwitz’in paylaşımı her ne kadar yeni filmin diziyle bir bağlantısının olmayacağını doğruluyor olsa da, orijinal karakterlerin film için ayrı bir senaryo ile rollerine dönmeyeceğini kapsamıyor. Yani William Zabka ve Ralph Macchio gibi isimler yine tanıdık rolleriyle beyaz perdede boy gösterebilir. Ancak diziyle herhangi bir bağlantısı olmaz ve karakterler, film üçlemesinden sonra ilk defa sahne alıyormuş gibi davranabilir.

Yeni gelecek filmin diziyle bağlantılı olmaması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gen V Dizisi Çekimlerini Tamamladı

Çekimleri Tamamlanan The Boys Spin-off Yapımı “Gen V”den İlk Görseller Paylaşıldı

Sinekkuşu - Sandro Veronesi

Sandro Veronesi’den Kuşaklara Yayılan Bir Aile Portresi: “Sinekkuşu”