in

District 10 Geliyor: Yönetmen Neill Blomkamp Doğruladı

District 10 resmen geliyor. District 9 ile izleyici ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan Neill Blomkamp, maceranın devam edeceğini doğruladı.

district 10 Neill Blomkamp
- Reklam -
- Reklam -

Neill Blomkamp, ​​uzun zamandır beklenen District 10 için bir güncelleme yayınladı ve District 9’nın devam senaryosu üzerinde çalıştığını doğruladı. En iyi bilimkurgu filmleri listesinde yer alan macera sonunda devam ediyor.

2009 yılında çıkan District 9; popüler olan uzaylılarla karşılaşma türüne alışılmadık derecede karanlık ve cesurca bir yaklaşım sunuyordu. Çok uzak olmayan bir gelecekte geçen film, uzaylıların Dünya’ya geldiği ancak insanlar tarafından geniş kenar mahallelerde yaşamaya zorlandıkları bir toplum hayal ediyor. Hikâye bir uzaylının Wikus (Sharlto Copley) adında sempatik bir bürokratın ve uzun süredir uyuyan bazı dünya dışı teknolojilerin yardımıyla Dünya’dan kaçma çabalarını takip ediyor.

Neill Blomkamp tarafından sadece 30 milyon dolarlık bir bütçeyle yapılan District 9; gişede 210 milyon dolar kazanarak büyük bir başarı yakaladı. Bu tür bir performans göz önüne alındığında, bir devam filminden bahsedilmesi şaşırtıcı değil. Aslında orijinal film, ana uzaylı karakteri halkının ana gemisine ulaşıp Dünya’dan kaçarken; daha sonra yoldaşlarını kurtarmak için geri dönme olasılığını ortaya koyuyor. Bu da düzgün bir şekilde bir devam etmesinin altyapısını kuruyor. Yönetmen yıllar boyunca, Yasak Bölge 9 filminin öncesini veya devamını anlatan bir macerayı beyaz perdeye getirmek istediğini söyledi. Fakat bu talepler sadece sözde kaldı ve hiçbir zaman gün yüzüne çıkan bir çalışma olmadı.

- Reklam -

District 10 Senaryosu Yazımı Devam Ediyor

district 9

District 9’nın beyaz perdeye gelişinin üzerinden 10 yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen; görünüşe göre hala bir devam filmi olma ihtimali var.

Neill Blomkamp, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla; District 9’nın yardımcı yazarı Terri Tatchell ve başrolü Sharlto Copley ile birlikte District 10 için bir senaryo üzerinde çalıştığını duyurdu.

Cümlesini “Geliyor,” diyerek tamamladı.

- Reklam -

https://twitter.com/NeillBlomkamp/status/1365167374421225473

Hayranlar her ne kadar bu duyuru ile mutlu olsalar da, Blomkamp’ın açıklamaları tam olarak gelebileceğini de göstermiyor. Şu an sadece senaryo üzerinde uğraşıldığı ve tamamlandıktan sonra bir stüdyo ile görüşmeleri gerektiği biliniyor. Ayrıca Blomkamp, yıllar içerisinde aslında şu ya da bu nedenle hiçbir zaman meyve vermeyen bir dizi projeye dahil oldu.

Bu yapılamamış filmlerin en ünlüsü elbette James Cameron’ın Aliens filminin doğrudan devamı olan Alien 5’ti . Ridley Scott serinin dizginlerini geri aldığından; ne yazık ki Blomkamp’ın Alien vizyonu konsept sanatının ötesinde gün ışığını hiç görmedi. Ardından RoboCop ve Halo gibi projelerle de uğraştı ama hiçbiri seyirciye ulaşamadı.

District 10 filminin gelecek olması sizleri de sevindirdi mi? 2009 yapımı ilk filmi nasıl bulmuştunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    D9 ilginçti ve güzeldi. Güzel denebilecek bir sonla bitti. Devamını kurcalarsak ortaya ilgi çekici bir senaryo çıkar mı bilemem.

  2. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    Düşük beklenti ile izlediğim, ilk dakikalarda basit olmuş, bundan fazla bir şey çıkmaz dedirten bir filmin benim için ortalama üstü bitmesi beni mutlu etmişti. Merakla bekliyorum yeni filmi.

  3. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Yasak Bölge 9 ortalamanın üzerinde bir filmdi. Umarım devam filmide öyle olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Süpermen Filmi Black Superman

Yeni Süpermen Filmi Black Superman’ı Tanıtabilir: J.J. Abrams Projenin Başında

Yazar ve Çevirmen Telifleri KDV Stopaj

Yazar ve Çevirmen Teliflerinden KDV’nin Kaldırılması Teklif Edildi