in

Eddie Redmayne, J.K. Rowling’e Yöneltilen Eleştirilerin Dozundan Rahatsız

Eddie Redmayne, J.K. Rowling için yapılan eleştirilerin dozunun giderek yükselmesinden dolayı rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Eddie Redmayne J.K. Rowling
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling’in senaristliğini üstlendiği Fantastic Beasts filmlerinde başrolde yer alan ve Newt Scamander adlı karakteri canlandıran Eddie Redmayne, yazara karşı eleştirilerin dozunun büyümesini endişe verici buldu.

Kaleme aldığı Harry Potter serisiyle milyonlarca okura ulaşan ve onların sevgilerini kazanan 55 yaşındaki J.K. Rowling, geçen haziran ayında yaptığı bir dizi açıklamayla eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Yazarın Twitter paylaşımı, transseksüel karşıtı duyguları destekliyor mesajıyla okunduğu için kendisine pek çok eleştiri gelmişti. Feminizm hakkındaki görüşlerinin transfobik olduğunu reddetmesinden kısa bir süre sonra, Rowling olaylar tam da duruldu derken web sitesinde paylaştığı uzun bir makalede tartışmalı bakış açılarını daha da ileri götürdü.

Pek tabii bu duruma, yazdığı Büyücülük Dünyası filmlerinde rol alan Daniel Radcliffe, Emma Watson ve birçok oyuncu da karşı çıktığını belirtmişti. Özellikle 2015 yapımı The Danish Girl’de trans bir kadını oynayan ve bu performansıyla Oscar adaylığı alan Redmayne’in fikirleri de merak ediyordu. Ünlü aktör yorumlarının manşetlere taşınmasının ardından ilk olarak trans bireyleri desteklemek için bir açıklama yaptı. Rowling’in sözlerini doğru bulmadığını belirten aktör şu ifadeleri kullandı:
“Hem J.K. Rowling hem de trans topluluğu üyeleriyle çalışmış biri olarak, nerede durduğumu netleştirmek isterim. Jo’nun yorumlarına katılmıyorum. Trans kadınlar kadındır, trans erkekler erkektir ve ikili olmayan kimlikler vardır.”

- Reklam -

Eddie Redmayne: “J.K. Rowling’e Yapılan Bazı Eleştiriler Mide Bulandırıcı”

J.K. Rowling Eddie Redmayne

Ancak görünen o ki, Redmayne her ne kadar yazarın fikirlerini desteklemiyor olsa da bazı konuları endişe verici bulmakta. The Daily Mail’in oyuncu ile gerçekleştirdiği yeni bir röportajda, J.K. Rowling’e tüm bu tepkilerin ortasında bir not gönderdiğini ve kendisine yapılan bazı hadsiz eleştirileri kesinlikle iğrenç bulduğunu belirtti.

Redmayne ayrıca The Daily Mail’e trans arkadaşlarının ve meslektaşlarının her gün ayrımcılığa maruz kalmaya devam ettiğini de söyledi.
“Benzer şekilde, çevrimiçi ortamda ve dünyada trans kişilere karşı yıkıcı bir taciz akını yaşanmaya devam ediyor.”
Oyuncu şu anda, ekibin geri kalan üyeleriyle birlikte gecikmeli olarak Fantastik Canavarlar 3 çekimlerine devam ediyor.

J.K. Rowling, son olarak kendisine verilen onur ödülünü iade ederek tepkisini göstermişti.

- Reklam -

Konunun bu denli uzaması ve Redmayne’in verdiği tepki hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* J.K. Rowling: “Hayatımı Mahvedince Harry Potter’ı Yazdım”

Kaynak: People

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Konu çok gereksiz ama Rowling konuşulmayı seviyor. Herkes susup, olayı geride bırakmak istediğinde bile yeni bir olay yarattı.

    En son yabancı sitelerde Stephen King’in Rowling’ı twitter’dan engellediği yazıyordu. Doğru mu, bilmiyorum.

  2. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Stephen’ı pek sevmem ama çok doğru bir şey yapmış. Artık J.K.Rowling ismini görünce kusasım geliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dionysos ve Keloğlan Benzerlikleri

Dionysos ve Keloğlan Arasındaki Topraklar Ötesi 7 Benzerlik

tenet gişe

Tenet Yükselişini Sürdürüyor: Gişede 280 Milyon Doları Aştı