in ,

Ellen Page, Trans Olduğunu Açıkladı

Ellen Page, trans olduğunu açıkladı. Juno, Inception ve The Umbrella Academy’nin yıldızının yeni adı Elliot.

Ellen Page Trans
- Reklam -
- Reklam -

2007 yapımı Juno filmiyle Oscar adaylığı alan ve son olarak Netflix’in The Umbrella Academy dizisinde boy gösteren Ellen Page, trans bir birey olduğunu açıkladı.

Duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden yapan eski adıyla Ellen, yeni adıyla Elliot’ın açıklamaları şöyle:

“Merhaba arkadaşlar, size trans olduğumu söylemek istiyorum: Erkeğim ve adım Elliot. Bunu yazabildiğim, burada olabildiğim için çok şanslı hissediyorum. Hayatımda bu noktaya gelebildiğim için de. Bu yolculukta beni destekleyen şahane insanlara duyduğum müteşekkirliği anlatamam. Kendimi, gerçekte olduğum kişiyi tanıyabilecek kadar sevmenin ne kadar güzel hissettirdiğini kelimelere dökemiyorum. Trans topluluğundaki insanlardan bu yolda ilham aldığım çok kişi var. Cesaretiniz, cömertliğiniz ve bu dünyayı daha kabullenici ve şefkat dolu bir yere çevirme yolundaki sonsuz emeğiniz için teşekkürler. Benim de bütün gücümü daha sevgi dolu ve eşit bir toplum yaratmak için kullanacağımdan emin olabilirsiniz.

- Reklam -

“Trans oluşumu seviyorum. Kuir oluşumu seviyorum. Kendimi kabullenip sevdikçe, daha çok hayal kurabiliyorum, kalbim büyüyor ve huzur doluyorum. Şiddete uğrayan, kendisinden nefret eden, aşağılanan ve tehditlerle boğuşan bütün trans bireylere seslenmek istiyorum: Sizi görüyorum, sizi seviyorum ve bu dünyayı daha iyi bir hâle getirmek için elimdeki bütün gücü kullanacağım.”

Ellen Page Kariyerinin Her Döneminde LGBTQ+ Destekçisi Oldu

Page ekrana getirdiği unutulmaz karakterlerle birlikte Hollywood’taki açık homoseksüel oyunculardan birisiydi ve bütün kariyeri boyunca LGBTQ bireylere desteğini sundu. 2005’te oyunculuğa başlayan aktör, bağımsız film Juno’yla Akademi’den En İyi Kadın Oyuncu Adaylığı almıştı.

X-Men’de canlandırdığı Kitti Pryde rolü ve Christopher Nolan’ın Inception’ındaki Ariadne karakteri ile kariyerinde üst basamaklara adım attı. Beyond: Two Souls oyununda motion-capture ve seslendirme yaparak farklı mecralarda da başarısını kanıtladı.

Ellen Page Trans

- Reklam -

Elliot, mektubunda trans bireylerin yaşadığı şiddete de parmak bastı. 2020 yılında istatistiklere yansıyan 40 trans cinayeti olduğunu ve bunların çoğunluğunun siyahî ve Latin trans kadınlar olduğunu belirtti. Bütün trans bireylerin maruz kaldığı özel hayat ihlallerinden, sözde şakalardan ve şiddetten korktuğunun altını çizen Page, “Hayatımın en mutlu döneminin kırılganlığı beni korkutuyor,” dedi.

Elliot Page bu açıklamasıyla Hollywood’taki küçük fakat büyüyen trans bireylerin arasına katıldı. Lavrene Cox, Trace Lysette ve Brian Michael Smith gibi aktörlerle birlikte Wachowski Kardeşler, eğlence sektöründe transların görünürlüğüne verdikleri destekle nefretin yerini sevginin alması davasında büyük rol oynuyorlar.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ben Bova Bilimkurgu Yazarı

Ben Bova Hayatını Kaybetti: Efsane Bilimkurgu Yazarı Aramızdan Ayrıldı

Seçkide 135. Sayı: "Zombi Öyküleri"

Seçkide 135. Sayı: “Zombi Öyküleri”