in

Hızlı ve Öfkeli 10 Yönetmensiz Kaldı: Filmin Çekimleri Durduruldu

Fast X olarak adlandırılan Hızlı ve Öfkeli 10 yönetmeni Justin Lin, projeden ani bir kararla ayrıldı. Çekimleri birkaç gün önce başlayan filmin prodüksiyonuna ara verildi.

Fast X Yönetmeni İstifa Etti: Hızlı ve Öfkeli 10 Çekimlerine Ara
- Reklam -
- Reklam -

Fast X yönetmeni Justin Lin, görevi bıraktı. Sürpriz bir kararla yönetmensiz kalan Hızlı ve Öfkeli 10 çekimleri durduruldu.

Universal Pictures yapımcılığında hazırlanan ve ilk filmi 2001 yılında sinemalara gelen Fast and Furious serisi, sinema tarihinin en uzun soluklu film serilerinden biri olarak biliniyor. 20 yıldan uzun süredir devam eden macera, son olarak geçen yıl vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 9 filmiyle hayranlarla buluşmuştu. Şimdi ise hayranlar, Aquaman yıldızı Jason Momoa ve Captain Marvel oyuncusu Brie Larson gibi yeni oyuncuların da katıldığı, son olarak adı Fast X olarak açıklanan onuncu macerayı bekliyorlar.

Justin Lin ise ilk olarak Fast Saga’ya 2006 yılında serinin üçüncü filmi olan The Fast and the Furious: Tokyo Drift’i yöneterek katıldı. Ardından 2009 yılında vizona giren Fast & Furious, 2011’de çıkan Fast Five ve 2013’te sinema salonlarına gelen Hızlı ve Öfkeli 6’yı yönetti. Kendisi son olarak geçen yıl vizyona giren F9 filminin de başına geçerek toplam film sayısını beşe çıkardı. O dönemlerde yapılan açıklamada Lin’in ayrıca hem Fast X’i hem de ismi henüz belli olmayan Fast & Furious 11’i yöneteceği açıklandı. Fakat çekimlerin başlamasının üzerinden henüz bir hafta geçmemiş olmasına rağmen Lin, sürpriz bir kararla yönetmenlik görevinden istifa ettiğini duyurdu.

- Reklam -

Fast X Yönetmeni Justin Lin, Filmde Yapımcı Olarak Devam Edecek

Fast X yeni hızlı ve öfkeli filmi

Yönetmen, resmi Fast & Furious Instagram hesabına yaptığı açıklamada geri adım atma konusunda zor bir karar verdiğini ve yönetmenlikten ayrılmış olsa da yapımcı olarak görevine devam edeceğini belirtti. Fakat ayrılma sebebini açıklamadı.

“Fast X’in yönetmeni olarak geri adım atmak gibi zor bir karar verdim. 10 yıl ve beş film boyunca en iyi oyuncuları, en iyi dublörleri ve en iyi araba kovalamacalarını çekmeyi başardık. Kişisel bir not olarak, Asyalı göçmenlerin çocuğu olarak, sinema tarihindeki en çeşitli seriyi oluşturmaya yardım etmekten gurur duyuyorum. Muhteşem oyuncu kadrosuna, ekibe ve stüdyoya, destekleri ve beni Fast ailesine kabul ettikleri için sonsuza dek minnettar olacağım.”

- Reklam -

Şu anlık yönetmensiz kalan filmin çekimlerine, yeni yönetmen bulunana kadar ara verildiği de belirtildi. Film, herhangi bir erteleme almadığı takdirde 19 Mayıs 2023’te vizyona girecek.

Justin Lin’in henüz prodüksiyonun başlangıcında görevinden ayrılma sebebini sizler neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Artık senaryo nasılsa adam dayanamamıştır :grin:

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Aynı düşünce, benim aklımdan da geçti :smiley:

  3. Avatar for Kont_Olaf Kont_Olaf dedi ki:

    Yönetmensiz de çekebilirler bence. Ne de olsa onlar bir aile.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barbie Filmi İlk Bakış Görseli Margot Robbie

Margot Robbie’li Barbie Filminden İlk Bakış Görseli Yayınlandı

Rothschild Aile mirası Waddesdon manor soygunu

Waddesdon Malikânesi Soygununda Rothschild Aile Mirasından Çalınan Altın Kutu Evine Döndü