in

Gal Gadot, Cleopatra Karakterini Canlandırmaya Hazırlanıyor

Gal Gadot, yönetmenliğini Patty Jenkins üstleneceği filmde Cleopatra’yı canlandıracak. Antik Mısır kraliçesi artık Wonder Woman!

Gal Gadot - Cleopatra
- Reklam -
- Reklam -

Yıllardır gündemde olan Cleopatra filmi başrolünü buldu. Wonder Woman filmi ile harika bir çıkış yakalayan Gal Gadot, Antik Mısır’ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra’ya hayat verecek. Yapımın yönetmen koltuğunda ise WW filmlerinde Gadot ile birlikte çalışan Patty Jenkins yer alacak.

İsrailli aktris Gal Gadot, sinema izleyicisinin karşısına ilk olarak Fast & Furious 4 filmindeki Gisele rolü ile çıktı. Hızlı ve Öfkeli serisindeki rolüne devam eden oyuncu, 2017’de Wonder Woman’ın başrolünü canlandırdı. Sonrasında Justice League’de de aynı karakteri oynayan oyuncunun Wonder Woman 1984 filmi ise Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelemelerle boğuşuyor. Nihayetinde Gadot’un yeni projesi belli oldu: Bir Cleopatra filmi!

Antik Mısır’da Milattan Önce 69 yılında doğan ve Milattan Önce 30 yılında hayatını kaybeden VII. Kleopatra, ülkenin son Helenistik kraliçesi olma özelliğini de taşıyor. William Shakespeare’in oyununa da konu alan bu tarihi kişilik, Mısır tarihinin de önemli sembollerinden birisi.

- Reklam -

Haliyle hem edebiyatta hem de sinema ve televizyonda pek çok Kleopatra hikâyesi izleme fırsatı bulduk. Bunlar arasında en çok öne çıkan ise Joseph L. Mankiewicz’in 1963 tarihli Cleopatra filmi.

Gal Gadot - Cleopatra Filmi

Hollywood da bu tarihi figürü filmlerinde görmek için oldukça istekli. Daha önce Denis Villeneuve ve David Fincher gibi yönetmenlere bu yapımı yönetmeleri için teklifler götüren sektör, sonunda aradığı yönetmeni ve başrolü buldu.

Gal Gadot’lu Yeni Cleopatra Filminin Senaryosu Shutter Island’ın Yazarından Geliyor

Wonder Woman filmleri ile iyi bir ikili olan yönetmen Patty Jenkins ile yıldız oyuncu Gal Gadot, yeni bir projede daha birlikte çalışma imkânını yakalayacak.

- Reklam -

Filmin senaristliğini ise Shutter Island, Alita, Alexander gibi filmlerin senaryolarını da keleme alan Laeta Kalogridis üstlenecek. Kalogridis, aynı zamanda geçen aylarda iptal edilen Netflix dizisi Altered Carbon’un da yaratıcısı konumunda.

Gal Gadot Kleopatra

Yüksek bir bütçeye sahip olacağı konuşulan filmin yapımcısı ise Paramount Pictures olacak. Şirket, Netflix ve Warner Bros. gibi devlerin arasından sıyrılarak projenin altına imzasını atma başarısını gösterdi.

Gal Gadot’lu yeni Cleopatra filminin ne zaman vizyona gireceği ve kadrosunda başka hangi oyuncuların yer alacağı bilgisi ise şimdilik belli değil. Gelişmelere dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.


* Green Lantern Dizisi Geliyor: HBO Max Orijinal Yapımı Hazırlıkları Başladı

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bütçe israfı olacak fiyaskosu kesin boş bir proje.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spotify, RTÜK Erişim Engeli

Spotify, RTÜK’ten Son İkazı Aldı: Erişim Engeli Gelebilir

Her Kötü Geceden Sonra - Baran Güzel

Her Kötü Geceden Sonra: Baran Güzel İlk Öykü Kitabı ile Raflarda