in

Green Lantern Dizisi Geliyor: HBO Max Orijinal Yapımı Hazırlıkları Başladı

Green Lantern dizisi için hazır olun! Sevilen DC karakterinin HBO Max’ta yayınlanacak 10 bölümlük yapımından bazı ayrıntılar geldi.

Green Lantern dizisi hbo max
- Reklam -
- Reklam -

Green Lantern dizisi hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak geçen yıl açıklanan HBO Max projesine ait bazı ayrıntıları New York Comic Con etkinliğiyle ortaya çıktı.

HBO Max, The CW kanalı dışında artık tüm DC karakterlerine ait içerikleri kendi bünyesinde topluyor. Hatırlanacağı üzere Titans, Doom Patrol ve Harley Quinn gibi dizilerin yeni sezonları da artık HBO Max’te yayınlanacak. Bununla birlikte platforma özel orijinal içeriklerin geleceğini de duyurmuştu. Arrow dizisinden tanınan senarist Greg Berlanti’nin Strange Adventures üzerinde çalıştığı ve Green Lantern mitolojisine odaklanan bir dizi hazırladığı ilk duyurulardan biriydi. Ancak WarnerMedia etkinliğinde duyurunun yapılmasından bu yana ayrıntılar son derece sınırlı kaldı. Nihayet New York Comic Con etkinliğiyle birlikte dizi hakkında çeşitli ayrıntılar açıklandı.

Green Lantern karakterler

- Reklam -

2011 yılında çıkan film uyarlamasında da katkısı bulunan çizgi roman yazarı Geoff Johns’un diziyle bir şekilde bağlantısı olacağı tahmin ediliyordu. Şimdi de yazar ve senarist Seth Grahame-Smith ile Arrow’un ortak yaratıcısı Marc Guggenheim’ın diziyi yazdığı açıklandı. Dizinin ilk sezonunun 10 bölümden oluşacağı da yine duyurulan bir başka bilgi oldu. DC hayranları yapımda hangi Green Lantern’ların görüneceğini uzun zamandır merak ediyorlardı ve şimdi nihayet bu sorunun cevabı da belli oldu.

Green Lantern Dizisi Karakterleri Açıklandı

Deadline’ın haberine göre, HBO Max’in yeni dizisi Green Lantern’da Güç Halkalarına erişimi olan birden fazla karakter yer alacak. Guy Gardner, Jessica Cruz, Simon Baz, Alan Scott, Sinestro, Kilowog ve gösteri için oluşturulan yeni Green Lantern’ların bir şekilde görüneceği doğrulandı.

Ryan Reynolds’lı Green Lantern’ı bilen ve Warner Bros. Anmiation bünyesinde çıkmış animasyon yapımlarında yeşil fenerleri görenler adına açıklanan karakterlerin çoğu tanımadık isimler olabilir. Örneğin Alan Scott, çizgi romanlarda DC Comics’in ve haliyle Dünya’nın ilk Yeşil Feneri olarak tanınıyor. Karakter daha önce iki kez canlı aksiyon yapımlarda; Smallville’in bir bölümünde ve Stargirl’in 1. sezonunda kısa bir şekilde gösterildi. Yeni diziyle birlikte üçüncü kez görünecek. Guy Gardner, çizgi romanda Yeşil Fener olmak için Hal Jordan’ın ikinci tercihi ve yedeğiydi. Bir süre Justice Leauge ailesine de katıldı.

- Reklam -

guy gardner yeşil fener

Jessica Cruz Dünya’nın ilk kadın Yeşil Feneri, Simon Baz da Lübnanlı ilk Müslüman Yeşil Feneri olarak biliniyor. Sinestro ve Kilowog, 2011 yapımı Green Lantern filminde yer almışlardı. İkili, galaksinin diğer bölümlerini koruyan fenerler olarak tanınıyor.

HBO Max serisinde Hal Jordan veya John Stewart’ın yer alması beklenmiyor. Yine de birden fazla Yeşil Fenerin olması, Green Lanterns dizisi heyecan verici. Siz ne dersiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Raised by Wolves 1. Sezon İncelemesi: Kaliteli Bilimkurguya Aç Olanlara

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Stand Dizi Fragman Stephen King Mahşer CBS

The Stand Dizisi Yeni Fragman: Stephen King’in Mahşer’i Yaklaşıyor

soul pixar disney plus

Soul, Vizyona Girmeden Disney+’a Gelecek: Yeni Pixar Animasyonu Yolda