in

J.K. Rowling, Harry Potter: Return to Hogwarts’ta Neden Yer Almadığını Açıkladı: “Katılmak İstemedim”

J.K. Rowling, Harry Potter filmlerinin başlamasının 20. yılına özel olarak hazırlanan “Return to Hogwarts” etkinliğine neden katılmadığıyla ilgili ilk defa konuştu ve bunun kendi kararı olduğunu dile getirdi.

J.K. Rowling Harry Potter Buluşmasına Neden Katılmadı?
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling, Harry Potter: Return to Hogwarts etkinliğine neden katılmadığı ile ilgili aylar sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Britanyalı yazar bu kararın sadece kendisine ait olduğunu söyledi.

İngiliz televizyon sunucusu Graham Norton’ın radyo programına katılan yazar J.K. Rowling, bugüne kadar hayranlar tarafından merak edilen bir soruya cevap verdi. 57 yaşındaki yazar Harry Potter’ın 20. yıl özel buluşma bölümünde neden yer almadığını açıkladı. Rowling, özel bölümün kitaplardan çok filmlerle ilgili olduğunu ve katılmasının gerekli olmadığına karar verdiğini dile getirdi.

HBO Max’in yayın hayatına başlamasıyla birlikte Harry Potter hayranlarını en çok mutlu eden konulardan biri de, Felsefe Taşı’nın vizyona girişinin 20. yıldönümünü kutlamak için özel bir bölüm hazırlanacağı haberiydi. Hayranlar, Ölüm Yadigârları: Bölüm 2’nin vizyona girmesinden bu yana ilk defa birçok ismi tekrar yan yana görme fırsatına erişeceklerdi.

- Reklam -

J.K. Rowling: “Harry Potter Buluşmasına Katılmamaya Karar Verdim”

J.K. Rowling ve Harry Potter oyuncuları

Yılbaşında yayınlanan özel bölüm genel anlamda olumlu eleştiriler alsa da, birçok kişi evrenin yaratıcı ismi Rowling’in neden özel bölümde yer almadığını merak etti. Norton’ın ünlü yazarla gerçekleştirdiği sohbette Rowling Return the Hogwarts’a katılmama sebebini şu sözlerle ifade etti:

“20. yıl özel bölümünde yer almam istendi. Ancak ben dahil olmak istemediğime karar verdim. Özel bölümün kitaplardan çok filmlerle ilgili olduğunu düşündüm. Öyleydi de. Kimse bana gelme demedi. Beni çağırdılar ve ben katılmamaya karar verdim.”

Sohbet sırasında Rowling’in sosyal medyayla olan ilişkisi de kendine yer buldu. Yazar Salman Rüşdi’nin uğradığı bıçaklı saldırının ardından duyduğu endişeyi paylaşan Rowling, Twitter üzerinden ölümle tehdit edilmişti.

“Çevrim içi olarak insanların bana nasıl davranmasını istiyorsam ben de öyle davranıyorum. Ben hiç kimseyi tehdit etmedim.”

Öte yandan Warner Bros. Discovery, Rowling’in ölümle tehdit edilmesinin ardından yazara destek çıkarak saldırgan söylemde bulunan kişileri kınamıştı.

Rowling sosyal medyayla ilişkisini şu sözlerle ifade etti:

- Reklam -

“Sosyal medya eğlenceli olabilir. Bar tartışmasını andıran tarafını seviyorum. Bu eğlenceli bir şey olabilir. Ancak artık onunla bir tür aşk ve nefret ilişkim var.”

Neler Yaşanmıştı?

J.K. Rowling Harry Potter Buluşması Neden Katılmadı?

Haziran 2020’de J.K. Rowling, bir dizi tweet’te kullandığı ifadelerin ardından transfobi ile suçlanmış, ardından kişisel internet sitesinde konuya açıklık getirmek için yazdığı makale tartışmaları daha farklı boyutlara taşımıştı. Yazarın Robert Galbraith takma adıyla Eylül 2020’de yayımlanan Troubled Blood adlı kitabında trans bir seri katil karakterine yer vermesiyle tepkiler daha da büyümüştü.

Bu sırada Harry Potter filmlerinin yıldız oyuncuları Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint, Rowling’in trans topluluğuna dair sözlerine karşı çıkmışlardı.

Seride Lord Voldemort karakterini canlandıran Ralph Fiennes ise Rowling’e yöneltilen nefrete bir anlam veremediğini söyledi:

“Bu suçlama ve kınamak zorunda hissetme çağını akla yatkın bulmuyorum. İnsanların kendilerinden farklı fikre sahip birine duydukları nefretin boyutları ve diğerlerine yönelik kullanılan şiddet dili rahatsız edici.”

J.K. Rowling’in buluşmaya gitmeme kararını sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: People

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Horizon Zero Dawn dizi netflix

The Umbrella Academy’nin Yaratıcısı, Ünlü Aksiyon Rol Yapma Oyunu “Horizon Zero Dawn”ı Diziye Uyarlıyor

Weird The Al Yankovic Story yeni fragman

Daniel Radcliffe’in Al Yankovic’i Canlandırdığı Filmden Yeni Fragman