in

James Cameron’ın Utanç Duyduğu Oscar Anısı: Ödülü Alırken Neredeyse Pantolonu Düşüyormuş

James Cameron, 1998 yılındaki Akademi Ödülleri sırasında yaşanan bir anısını paylaştı. Ünlü yönetmen, terzisi tarafından yarı yolda bırakılmış.

James Cameron'ın Utanç Duyduğu Oscar Anısı
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, dünya çapında ses getiren Titanic filminin ardından Oscar’ını almak üzere sahneye çıktığında, başının ciddi derecede belada olduğunu söyledi.

1998 yılındaki Akademi Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Film Kurgusu ödüllerini kazanan Kanadalı yönetmen James Cameron, tören sırasında pantolonunun düşmek üzere olduğunu itiraf etti.

Terzisinin Four Seasons’ta buluşma sözünü tutmadığı için pantolonun 7-8 santim geniş kaldığını söyleyen Cameron, tören gecesi smokinin de son saniyede tamamlandığını açıkladı. İlk ödülünü almaya çağrıldığında pantolonuyla başı dertte olan Cameron, yaklaşık bir milyar kişi karşısında konuşma yapmanın stresiyle mücadele ettiğini ifade etti.

- Reklam -

“Linda’nın elbisesinin askısı koptu, bu yüzden tüm gece askının koptuğu yeri tutmaya çalıştım. Ve smokinim son saniyede yetişti. Oscar’a gitmeden önce terzinin bizimle Four Seasons’ta buluşması gerekiyordu. Fakat hiç gelmedi ve pantolonum 7-8 santim bol geldi. Yani bir elimle pantolonumu, diğeriyle de Linda’nın elbisesini tutuyordum. Bütün gecemiz rezalet şekilde geçti.”

James Cameron ve Linda Cameron

James Cameron Oscar Kazandığını Duyunca Şok Oldu

En İyi Kurgu dalında gecenin ilk ödülünü kazandığında şok olduğunu ve sahneye çıkarken pantolonunun sorun olacağını anlayan Cameron, o günlere dair şunları söyledi:

“Kurgu için adımı ilk kez söylediklerinde, ‘Oh, s*çtım’ diye düşündüm. Şu anda bir milyar insanın önüne çıkmam gerekiyor ve pantolonumu düşmesin diye tutuyorum. Bir de bu esnada yapmam gereken konuşmayı hatırlamaya çalıştığımı düşünün!”

Titanic tören sırasında o sırada tarihin en çok hasılat yapan filmi olmasının yanı sıra, Kate Winslet ve Gloria Stuart’ın oyunculuk dallarındaki adaylıkları dışında 11 etkileyici Oscar kazandı.

- Reklam -

2023 Akademi Ödülleri’nde Avatar’ın devam filmi The Way of Water ile En İyi Film dalında Oscar’a yeniden aday gösterilen Cameron, ne yazık ki bu ödülü Everything Everywhere All at Once‘a kaptırdı. Yeni filmi sadece En İyi Görsel Efekt dalında Oscar ödülünün sahibi oldu.

James Cameron'ın Utanç Duyduğu Oscar Anısı

Cameron’ın ödülleri topladığı Titanic’in sonu hakkındaki tartışmalı açıklaması ise hâlâ gündemde.

Ünlü yönetmen kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, Jack’in tahta parçasının üstünde kalmayı başarması durumunda hayatta kalabileceğini kabul etmişti. Titanic filminin tartışmalı sonu hakkındaki bu açıklama, filmi sevenlerin de söz konusu durumu yeniden gündeme getirmesine sebep oldu.

Siz James Cameron’ın filmleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bugüne kadarki en iyi filmi hangisiydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robot Avukat Dava Edildi

Dünyanın İlk ‘Robot Avukatı’ Dolandırıcılık Suçlamasıyla Dava Edildi

Oscar Isaac "Helltown"da Kurt Vonnegut'ı Oynayacak

Oscar Isaac, Amazon’un Yeni Dizisi “Helltown”da Kurt Vonnegut’ı Oynayabilir