in

James Gunn, Çizgi Roman Hayranlarına Seslendi

Yönetmen James Gunn çalıştığı her iki firmanın arasında yaşanan rekabet hakkında konuştu.

James Gunn
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi Marvel Sinematik Evreni’nin bugün geldiği noktada büyük pay sahibi olan James Gunn 2018’de Guardians of the Galaxy’nin üçüncü bölümünün yönetmenliği görevinden alınmıştı. 2019 başında ise aynı James Gunn’ın Marvel’ın en büyük rakibi DC’de görev alacağı ve The Suicide Squad’ın başına geçeceği açıklandı. James Gunn’ı rakibine kaptırmak üzere olduğunu anlayan Marvel ve Disney, kısa süre sonra iade-i itibar yaparak James Gunn’ın Guardians of Galaxy 3’e geri döndüğünü bildirmişti.

Az zamanda baş döndürücü bir hızda gelişen bu olaylar sonucunda James Gunn’ın yapım aşamasında olan bir DC ve bir Marvel filmi olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu gelişmeler bizleri heyecanlandırdığı kadar James Gunn için de ilginç bir tecrübe olmuşa benziyor. İlk olarak DC ile The Suicide Squad üzerine çalışacak ve onu bitirdikten sonra Marvel’a dönüp Guardians of the Galaxy 3 üzerine yoğunlaşacak olan Gunn, geçtiğimiz günlerde hislerini bir Tweet zinciri ile hayranlarına aktarma yoluna gitti.

DC ile The Suicide Squad üzerine çalışmaya başladığı ilk gün Marvel ekibinden unutulmaz bir hediye aldığını belirten Gunn, detayları hayranlarla paylaştı.

- Reklam -

The Suicide Squad için kolları sıvayan Gunn’a işin ilk günü Marvel ekibi, Gunn’ın hayatında aldığı en tatlı hediyeyi vermiş. Kevin, Lou, Victoria, Mary ve Jonathan, Gunn’a onun ilk iki uardians of the Galaxy filminin yapım aşamasından hatıralarını barındıran bir albüm yapmışlar. İçerisinde çok sayıda güzel hatıra ile kalın bir deftere benzeyen bu albüm Gunn’ın gözlerini yaşartmış.

James Gunn’ın paylaştığı fotoğraflarda oldukça eğlenceli kamera arkası çekimleri göze çarpıyor. Kapağında Macera Kitabımız yazan albümde paylaşılan fotoğraflara baktığımızda ekibin filmin çekimlerinde ne kadar eğlendiğini rahatça görebiliyoruz. Kayıp Rıhtım olarak umuyoruz ki albümün sonunda serinin üçüncü halkası için birkaç boş sayfa bırakmışlardır.

Marvel’ın büyük önem verdiği bir filminin yönetmeninin öncelikle bir DC projesinde çalışacak olmasının Marvel açısından bir sorun teşkil etmediğini görmek sektörün geleceği adına umut verici. Marvel’ın Guardians of the Galaxy 3 üzerine kısa sürede içerisinde çalışmaya başlamak istediğini biliyoruz. Ama yönetmenlerinin takvimine bağlı kalacaklarını göstererek ona destek olmayı tercih etmişler.

James Gunn, Marvel ve DC İçin Konuştu

James Gunn’ın yönetmenliğinde karşımıza çıkacak The Suicide Squad’ın hikâyesinin detaylarını henüz bilmiyoruz. Ama iki çizgi roman devinin önemli projelerinde aynı isimlere yönelmeleri farklı bir deneyim vadediyor… İşte tam da bu noktada James Gunn’ın paylaştığı Tweet zinciri önemli bir detaya daha değiniyor. İki firmanın hayranlarının birbirlerini düşman görmemeleri ve iki çizgi roman devinin ortaya koyduğu eserlere odaklanmaları gerektiğini belirtiyor Gunn. Kavga etmek yerine ortaya konulan yapımlardan keyif almamız gerektiğini savunuyor.

- Reklam -

Belki birini diğerinden daha fazla seviyorsunuzdur ve bu güzel, diyor Gunn. Ama bu durum ikisinden de keyif almanıza bir engel olmamalı, diye de ekliyor. İki firmada bulunan çalışma arkadaşları ve Gunn gayet iyi biliyormuş ki bir firma için iyi olan, herkes için iyidir: Heyecan verici, duygu yüklü ve yaratıcı fikirler ortaya koyan ve izleyicileri bir arada tutan, çizgi romanlardan esinlenen, sinemaseverlerin hoşuna gidecek filmler ortaya koymak için her gün birbirlerine itici güç oluyorlarmış.

Gerçekçi olmak gerekirse Marvel ve DC hayranlarının arasındaki atışmanın biteceğini söylemek kolay değil. Fakat James Gunn bize önemli bir mesaj veriyor. Belki birini daha fazla beğeniyor olabilirsiniz ama bu iki firmanın yapımlarından da keyif almanıza engel oluşturmamalı.

6 Ağustos 2021’de vizyona girmesi beklenen The Suicide Squad sonrası; uzun süredir senaryosu üzerine kafa patlattığı The Guardians of the Galaxy 3’e odaklanacak olan James Gunn’a bol şans diliyoruz. Beşinci fazda karşımıza çıkmasını umduğumuz Guardians’ın sinemalara ne zaman teşrif edeceğine dair bir şey söylemek için henüz erken.


* Birds of Prey’den Uzun Fragman Geldi

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Birds of Prey

Birds of Prey’den Uzun Fragman Geldi

Stephen Crane

Stephen Crane’in Novellası Canavar Raflarda