in

John Turturro: “Zorro Olmasaydı Batman de Olmazdı”

John Turturro favori çizgi roman karakterinden bahsetti. The Batman filminde Carmine Falcone’u canlandıracak aktör, Zorro’yu anmayı ihmal etmedi.

John Turturro The Batman Carmine Falcone
- Reklam -
- Reklam -

Yeni The Batman filminde Carmine Falcone karakterini canlandıracak olan John Turturro, Batman hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Konu Gotham olduğunda DC Comics oyunlarında, filmlerinde ve dizilerinde en kuytu köşesi bile tasarlanmış devasa bir şehir aklımıza gelebilir. Bu devasa şehrin koruyucusu olarak yıllardır görev yapmakta olan Batman, adlarını defalarca duyduğumuz kötülerle savaşsa da; Gotham’da hırsızlık, gasp gibi daha basit suçları işleyen kötüler de var.

Matt Reeves’in yönetmenliğini yapmakta olduğu ve önümüzdeki yıl vizyona girmesi planlanan The Batman filminde, daha basit suçları işleyen karakterlerden bir tanesini göreceğiz: Carmine Falcone.

- Reklam -

Gotham’ın mafya denilebilecek suç krallarından bir tanesi olan Falcone, filmde John Turturro tarafından canlandırılacak. Ancak Turturro bir Batman filminin parçası olsa da başka bir kahramanı favori karakteri olarak gördüğünü itiraf etti. Bu karakter 1700’lerden günümüze kadar uzanan uyarlamalarıyla yer edinmiş olan Zorro’dan başkası değil.

zorro

Aktör çocukluğunda bir Batman hayranı olsa da, o dönemlerde Batman kadar popüler olan diğer bir karakter Zorro idi. Maskeli kılıç ustası Zorro, geçen sene 100. yılını kutlamıştı. Üstelik Zorro’yu bu kadar özel bir karakter yapan şey sadece çizgi romanlarının olması değil; dizilerinin, filmlerinin hatta radyolarda canlandırılan dramalarının bile olmasıdır.

John Turturro “Zorro” Sevgisini Saklamıyor

John Turturro bu konudaki itirafını şu şekilde dile getiriyor:

“Filmde kötü bir karakteri canlandıracağım. Çocukken tabii ki Batman’e bayılıyordum ama daha çok Zorro hayranıydım. Bence Zorro olmasaydı Batman de olmazdı. 5 yaşındayken Zorro olduğumu hayal ederdim. Elime bir sopa alıp sürekli babama vurmaya çalışırdım. Zorro’yu izlediğimiz zamanlarda bir gün Batman televizyonlarda oynamaya başladı ve herkesi heyecanlandırdı. Bazı Batman çizgi romanlarını okudum. Oğullarım her zaman DC Comics çizgi romanları okudular. Yani yıllardır Batman evrenine hakimim. Matt Reeves’in yönetmenliğini seviyorum. Batman kadrosu da ilgi çekici.”

- Reklam -

Zorro ve Batman Bağlantısı

Batman’in popülerliği gözle görülür bir şekilde Zorro’yu geçmiş olsa da, aslında Batman’in köken hikâyesinde Zorro ufak bir yer edinmekte. 1920’lerde yapılmış ve 1940’larda görüntü kalitesi yenilenmiş bir şekilde tekrar vizyona giren The Mark of Zorro, Batman’in köken hikâyesinin anlatıldığı ilk çizgi romanlarda Bruce’un ailesi öldürülmeden önce bulunduğu sinema salonunda izlediği filmdir. Bu yüzden de Batman’in maskesini tasarlarken Zorro’nun maskesini örnek aldığı pek çok kaynakta belirtilmiştir.

The Batman

John Turturro, gerçek insanlarla canlandırılan bir Batman uyarlamasında Falcone’u canlandıran üçüncü aktör. Batman filmi hakkında belirli bir olay örgüsü henüz belirtilmemiş olsa da, Batman’in mücadele edeceği ilk kötü muhtemelen Falcone ve onun suçlulardan oluşan ailesi olacak.

The Batman için planlanan yayın tarihi 25 Haziran 2021 olarak duyurulmuştu. Ancak filmin çekimleri Koronavirüs salgını sebebiyle süresiz olarak durduruldu. Dolayısıyla bu tarih daha sonra güncellenebilir.

Siz ünlü aktörün açıklamalarını nasıl buldunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.


* Lord of the Rings Finalinde Frodo’yu Katil Yapan Alternatif Peter Jackson Planı

Kaynak: Winter is Coming

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

17. Tudem Edebiyat Ödülleri Roman Yarışması Sonuçları

17. Tudem Edebiyat Ödülleri Roman Yarışması Sonuçları Açıklandı

Ay ve Ay Tutulması İnançlar

Çok ve Tek Tanrılı İnanışlara Göre Ay ve Ay Tutulması