in

Mads Mikkelsen, Fantastik Canavarlar 3’te Johnny Depp’in Yerine Grindelwald Olabilir

Mads Mikkelsen, Fantastik Canavarlar 3 filminde Johnny Depp’ten boşalan Gellert Grindelwald koltuğuna en yakın isim.

Mads Mikkelsen Fantastic Beasts 3 Gellert Grindelwald
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling imzalı Harry Potter dünyasında geçen yeni film serisi Fantastic Beasts şu sıralar zor günler geçiriyor. Çekimleri geçen haftalarda başlayan yapımda, Johnny Depp’in Gellert Grindelwald rolünden ayrılması sonrası büyük çapta bir kriz yaşanıyor. Depp yerine Warner Bros.’un düşündüğü ilk isim ise Mads Mikkelsen.

Toplamda 5 filmden oluşması beklenen ve Potter filmlerinden 50 yıl öncesini konu alan Fantastik Canavarlar serisi, birinci filmi Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar) ile 2016 yılında izleyicinin karşısına geçti. Onu iki yıl sonra Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları) adlı ikinci film takip etti.

Serinin henüz alt başlığı açıklanmayan üçüncü filmi ise önce senaryo aşamasında yaşanan krizler nedeniyle, ardından da Koronavirüs pandemisi yüzünden üst üste ertelendi. Tam filmin çekimleri başladı derken ise yapımda karanlık büyücü Gellert Grindelwald’ı canlandıran Johnny Depp’in, rolden ayrıldığı açıklaması geldi.

- Reklam -

Mads Mikkelsen Fantastik Canavarlar 3 Gellert Grindelwald

Depp, eski eşi Amber Heard ile şiddet nedenli bir boşanma süreci yaşamıştı. Ünlü aktör, daha sonra The Sun adlı gazeteye bu konu özelinde hakaret davası açmış, fakat davayı kaybetmişti. Bunun üzerine ise Warner Bros., daha önceden sıklıkla arkasında durduğu oyuncusundan; rolden ayrılmasını istemişti.

Mads Mikkelsen, Yeni Fantastik Canavarlar Filminde Gellert Grindelwald Rolüne Yakın

Grindelwald karakteri, Fantastic Beasts serisinin başat karakterlerinden birisi. Muhtemelen ilerleyen filmlerde, Gellert Grindelwald ve Albus Dumbledore arasında yaşanan büyük bir düello sahnesinin de olduğu hayli epik sahneler izleyicinin karşısına çıkacak. Dolayısıyla bu rolde yaşanan bir aksaklık, tüm serinin kaderini etkileyebilir.

Warner Bros. da bunun ciddiyetini iyi kavramış olacak ki yeni oyuncu seçimlerine hızlı ve yüksekten bir giriş yaptı. İlk aday ise Hannibal, Doctor Strange, Rogue One ve Polar yapımları ile tanınan Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen oldu.

Birçok Harry Potter filminin ve yeni seri Fantastik Canavarlar’ın yönetmen koltuğunda oturan David Yates’in, bir Mads Mikkelsen hayranı olduğu sır değil. Deadline’ın haberine göre ise Warner Bros. ve Yates, Mikkelsen ile ikonik rol için görüşmeler yapıyor.

- Reklam -

Mads Mikkelsen Fantastik Canavarlar 3 Gellert Grindelwald

Kararın ne yönde çıkacağı şimdilik belli değil. Ancak Warner Bros.’un bu oyuncu boşluğunu bir an önce doldurmak istediği ve “isim” açısından da Johnny Depp’in altında kalmayacak birilerini aradığı biliniyor.

Öte yandan Fantastik Canavarlar 3 filminin vizyon tarihinin bir kez daha ertelendiğini belirtelim. Yeni yapım 2022 yılının yaz mevsiminde çıkacak.

Peki siz Gellert Grindelwald rolü için Mads Mikkelsen tercihine nasıl yaklaşırsınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sihirli Annem

Sihirli Annem Oyuncuları Yeni Dizi Konusunda Tepkili: “Vefa Yok”

The Umbrella Academy 3. Sezon Netflix

The Umbrella Academy 3. Sezon Sonunda Onaylandı