in

Michael B. Jordan, “Creed 3″teki Dövüş Sahnelerinde Anime Etkisi Olduğunu Söyledi

Michael B. Jordan, “Creed 3” filmi hakkında yeni detaylar paylaştı. Amerikalı sanatçı, dövüş tarzını farklı kılmanın yolunu anime yapımlarında bulduğunu kaydetti.

Michael B. Jordan, Creed 3 Anime Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Michael B. Jordan, Creed 3 filmi hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen ve oyuncu, yeni projelerinden bahsetti.

Sylvester Stallone’nin popüler kültüre mal olmuş karakteri Rocky Balboa, 1976’dan 2000’lere boks filmleri dünyasında önemli bir iz bırakmayı başarmıştı. Hikâye, 2016 yılında Creed ile yeni bir evreye taşındı. Odağına Adonis Creed’i alan yeni macerada, Rocky ise yan karakter olarak izleyicilerle buluşmayı sürdürdü.

Creed 2, 2018 senesinde beyaz perdedeki yerini aldı. Üçüncü filmde ise başrol Michael B. Jordan, yönetmen koltuğuna da geçti. Ayrıca yeni macerada Sylvester Stallone’nin yapımda yer almayacağı belirtildi.

- Reklam -

Bu hafta sonu, Michael B. Jordan, Saturday Night Live programına katıldı ve ardından Black Panther: Wakanda Forever ve Creed 3 hakkında konuşmak için The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’a konuk oldu. Jordan’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan yapım, izleyicileri bir kez daha boks ringine davet etmeye hazırlanıyor.

Michael B. Jordan, Creed 3 Filmini Hem Yönetip Hem Oynamanın Zorluklarını Anlattı

Jordan, yönetmenlikle oyunculuğun eş zamanlı yapılmasının zor yanlarından bahsederken “bir boks filmini oynarken çekmenin” daha zor olduğuna dikkat çekti. Sanatçı, Ryan Coogler ve Jon Favreau gibi isimlerden tavsiyeler aldığını da belirtti.

“Bu çok zor bir iş. Bazen ağzınızda bir ağızlık, elinizde eldiven olur. Çok fazla insana bağlısın. Ekibin her şeyindir. Yani, bir boks sahnesinin ortasında olabilmek dürüst olmak gerekirse bazen daha kolay. Çünkü oyunculuk yaparken yönetebiliyorum da. Eğer seni sahneye taşımam gerekse, şöyle biraz hareket ederim ve sonunda ihtiyacım olan planı çekerim.”

Michael B. Jordan, Creed 3 Anime Filmi

Jordan, boks maçlarına farklı bir hava katmak istediğini belirtirken ilham kaynağını şu sözlerle ifade etti:

“Bu hem bir hediye ve hem de  bir lanetti. Benden önce yapılmış sekiz film daha vardı. Bir boks maçını çok farklı şekillerde çekebilirsiniz. Sanırım bir köşeye sıkıştım, daha yaratıcı olmaya ve kavgaları nasıl farklı kılabileceğimi düşünmeye kendimi zorladım. Birçok dövüş sahnem üzerinde Japon animelerinin büyük bir etkisi oldu.”

- Reklam -

Creed 3 filmi, ikinci yapımın 7 yıl sonrasında geçiyor. Adonis Creed kişisel ve profesyonel yaşamında daha önemli bir konuma gelirken çocukluk arkadaşı Damian’ı (Jonathan Majors) hapisten çıktıktan sonra kendisine rakip olarak buluyor.

creed 3 fragmanı

Creed 3’ün oyuncu kadrosunda Phylicia Rashad, Selanis Leyva, Spence Moore II, Thaddeus J. Mixson ile profesyonel boksörler Tony “Bomber” Bellew, Jacob “Stitch” Duran, Canelo Álvarez ve Florian Munteanu yer alıyor.

Yeni Creed filmi 3 Mart 2023 tarihinde vizyona girecek.

Creed 3 için sizlerin beklentisi ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eddie Murphy Eşek Filmi - Shrek 5

Eddie Murphy, Shrek Dünyasına Dönmeye Hazır: “Çizmeli Kedi Filmleri Yaptılar, Eşek için de Yapmaları Gerekir”

Evliya Çelebi’den: Gülabi Ağa’nın Başından Geçenler - Mustafa Delioğlu

Evliya Çelebi’nin “Gülabi Ağa’nın Başından Geçenler” Anlatısı Çizgi Romana Uyarlandı