in ,

Ünlü Sunucu Larry King Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Televizyon ve radyo sunucusu olarak tanınan Larry King, Koronavirüs nedeniyle 87 yaşında yaşamını yitirdi.

Larry King Koronavirüs ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı ünlü sunucu Larry King, Koronavirüs nedeniyle 87 yaşında yaşamını yitirdi. İkonik sunucunun ölüm haberi, kendi kurduğu stüdyosu Ora Media tarafından bu sabah Twitter üzerinden duyuruldu. Birkaç hafta önce Covid-19 hastalığına yakalanan isim, Los Angeles’taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nde tedavi görüyordu.

Ora Media’nın paylaştığı duyuruda şu ifadelere yer verildi:
“Ora Media, bu sabah Los Angeles’taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nde 87 yaşında vefat eden kurucu ortağımız, ev sahibimiz ve arkadaşımız Larry King’in ölümünü derin bir üzüntüyle duyurdu. 63 yıldır radyo, televizyon ve dijital medya platformlarında, Larry’nin binlerce röportajı, ödülü ve küresel çapta hayran kazanan bir yayıncı olarak benzersiz ve kalıcı yeteneğinin bir kanıtı olarak duruyor.”
Açıklamada cenaze töreniyle ilgili ayrıntıların yakında açıklanacağı belirtilerek sona eriyor.

CNN’de Yayınlanan Larry King Live Programı 25 Yıl Boyunca Devam Etti

Ünlü sunucu bu ayın başlarında Koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Daha önce felç ve kalp krizi geçiren 87 yaşındaki King, ne yazık ki Covid-19 virüsü ile olan savaşını kaybetti. Eski CNN sunucusu daha önce her iki çocuğunu da kaybetmenin acısını yaşamıştı. Geçen yıl ağustos ayında önce Andy King kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yummuş, ardından da sadece günler sonra Chaia King akciğer kanserine yenik düşmüştü.

1933’te Brooklyn’de doğan Larry King, kariyerine 1950’li ve 60’lı yıllarda gazeteci ve radyo röportajcısı olarak başladı. ASIL ününü ise 80’lerde kazandı. 1985 yılında CNN’de başlayan Larry King Live programı ile büyük siyasi figürlerle ve o zamanki ünlü isimlerle röportaj yaptı. Gösterim tam 25 yıl boyunca devam etti ve 2010 yılında sonlandı.

- Reklam -

Larry King Koronavirüs ölüm

Popüler kültürde de önemli bir sima olarak yer edinen ünlü sunucu, The Simpsons ve Ghostbusters olmak üzere birçok yapımda ya kendi adına ya da kurgusal karakter olarak yer aldı. Ayrıca yaptığı önemli röportajlar sonrasında Emmy gibi birçok ödülü de kucakladı.

Larry King hakkında ne düşünüyorsunuz? Sunuculuk yaptığı programları izleme veya dinleme şansınız olmuş muydu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Gulyabani Adam :pleading_face:

    (20 karakter sınırına takıldım, geçemiyorum)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karanlık Enerji Araştırması Yeni Gökcisimleri Keşif

Karanlık Enerji Araştırması Kapsamında Keşfedilen 700 Milyon Gökcismi Dijital Erişime Açıldı

Encore Kitabevi Beyoğlu

Beyoğlu Bir Kitapçısını Daha Kaybediyor: Encore Kitabevi Kapanıyor