in ,

Michael Jackson, X-Men Serisinde Profesör X Rolünü Oynayabilirdi

Michael Jackson ilk X-Men filminde Profesör X rolünü oynayabilirdi. Ünlü şarkıcının rol için filmin yönetmeni Bryan Singer’la konuştuğu ortaya çıktı.

Michael Jackson X-Men
- Reklam -
- Reklam -

X-Men serisinde en başından beri Profesör X rolünü Patrick Stewart değil de Michael Jackson tarafından canlandırıldığını hayal edin.

İlk X-Men filmi, süper kahraman yapımlarının popüler kültüre girişini belirleyen film. 20 yıl sonra X-Men’in açtığı yol birden fazla süper kahraman evreni, onlarca seri, yüzlerce karakterden oluşan devasa bir sektöre ulaştı. THR geçtiğimiz günlerde bu her şeyin başlangıcı olan filmin doğum sancılarıyla ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda filmin zorlu yazım sürecinden Bryan Singer’a yönelik tecavüz iddialarına kadar pek çok konudan bahsediliyor.

Bütün yazıda bir konu var ki, ayrıca bahsetmeden geçmek istemedik: Michael Jackson, Charles Xavier rolünü üstlenmek istemiş.

- Reklam -

Görüşme 1999 baharında gerçekleşmiş. Michael Jackson kapıdan içeri girmiş, güneş gözlüklerini çıkarmayı ve el sıkışmayı reddetmiş. Kendi endüstrisinden çıkıp Singer’la yeni filminde Profesör Xavier rolünü oynama imkânı olup olmadığını sormuş.

Bryan Singer Michael Jackson X-Men

Michael Jackson: “Rol için makyaj yapabilirim”

Filmin yapımcılarından Lauren Shuler Donner “Michael’a “Xavier’in yaşlı ve beyaz olduğunun farkında mısın?” dedim, Michael de “Tabii. Yani, makyaj yapabilirim.” diye cevap verdi,” diyor. Daha sonrasında olanları da şöyle betimliyor:

“Jackson kısa filmi Ghosts’tan ayrıntılı şekilde bahsetmeye başladı. Kendisini pazarlıyordu resmen. Filmde Jackson 60’larında bir beyazı canlandırmıştı. Filmin arkasındaki stüdyo, Twentieth Century Fox için Michael hiçbir zaman ciddi bir aday olmamıştı. Nihayetinde de rolü Patrick Stewart kaptı zaten. Michael’sa son derece umutluydu.”

Michael Jackson

- Reklam -

Filmin bir diğer yapımcısı Ralph Winter da popun kralıyla olan karşılaşmalarını şöyle açıklıyor:

“Singer evreninde sıradan bir gündü. Yaşanacak hiçbir şeyi tahmin edemezdiniz, her şey o an olur ve bir gün Shaq’la diğer gün Michael Jackson’la tanışırsınız. Her zaman çok büyük bir isim etraftaydı. O kadar çok arkadaşı vardı ki, bir yerden sonra yanımda kim olduğuna dikkat etmeyi bıraktım. Her birini de tanıştırırdı, “Gel bak, Ralph’la tanış,” yüzlerce kez söylemiştir bu kelimeleri. Bu konuda cömertti ama benim her bir arkadaşının kim olduğunu hatırlayacak kadar zamanım yoktu.”

Michael Jackson’un rol için öne sürdüğü kısa filmi Ghosts’u internette bulmak mümkün. Filmin senaryosunun da Stephen King hazırlandığını belirtelim.

Michael Jackson’u X-Men’de Charles Xavier olarak görmek ister miydiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* The New Mutants, Profesör X ve Storm ile Gelebilirdi

Kaynak: Geek Tyrant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Later - Stephen King Yeni Kitap

Later: Stephen King Yeni Romanı ile Geliyor

The Devil All the Time Tom Holland netflix

The Devil All the Time: Tom Holland ve Robert Pattinson’lı Netflix Filminden İlk Görseller