in

Mission: Impossible 7 Çekimleri Corona Virüsü Nedeniyle Ertelendi

Mission: Impossible 7 filminin İtalya’nın Venedik kentinde gerçekleştirilecek çekimleri Corona Virüsü yüzünden askıya alındı.

Mission: Impossible 7
- Reklam -
- Reklam -

Mission: Impossible 7 filminin toplamda 3 hafta sürmesi beklenen çekimleri, Corona virüsü sebebiyle askıya alındı. Yapımın prodüksiyonu İtalya’nın Venedik şehrinde gerçekleştirilecekti.

Geçen yılın aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve önce tüm ülkeye sonrada dünya geneline yayılan Corona virüsü hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle Batı ülkeleri arasında virüs konusunda en çok vakanın yaşandığı ülkelerin başında gelen İtalya’da durumlar gittikçe kötüleşiyor. Virüsün daha fazla yayılma ihtimali sebebiyle şehirlerdeki yerel hükûmetler spor etkinliklerinden film çekimlerine kadar şehirdeki halka açık birçok etkinliği iptal etmiş durumda.

Bu iptallerden nasibini alan bir diğer yapım da Paramount Pictures’ın büyük gişe rekorları kıran Görevimiz Tehlike serisinin en yeni filmi Mission: Impossible 7 oldu. Christopher McQuarrie tarafından yönetilen yedinci macera, bir sonraki film de onay alındığı için Mission: Impossible 8 ile birlikte çekiliyor. Sekizinci film, 7’den tam bir yıl sonra beyaz perdedeki yerini alacak şekilde ayarlandı. Ancak Corona Virüsü planların akmasına yol açtı.

- Reklam -

Mission: Impossible 7 Çekimleri

Mission: Impossible 7 Vizyon Tarihi Ertelendi mi?

Filmin İtalya Venedik’te bulunan çekimleri normalde bu hafta başlayacaktı. Fakat Deadline’ın bildirdiğine göre yapılması planlanan çekimler durduruldu. Paramount Pictures yaptığı açıklamada, Venedik’teki hükûmet kararnameleri nedeniyle zaten çok fazla seçeneklerinin olmadığını belirtse de, bu kararın daha çok dikkat etmek istemeleri sebebiyle alındığını açıkladı.

Şirket açıklamasında ayrıca prodüksiyon çalışanlarının evlerine dönmelerine izin verildiğini, bu da Venedik çekiminin sadece üç hafta boyunca planlandığı için tamamen iptal edildiği ihtimalini doğurdu. Filmle ilgili daha önce yapılan haberlerde en önemli kısımların Venedik sahneleriyle ilgili olacağı belirtilmişti. Bu da senaryoyu nasıl kotaracaklarını veya film vizyon tarihinin ertelenip ertelenmeyeceği sorularına neden oldu.

- Reklam -

Mission: Impossible 7

Son olarak Deadline’ın haberine göre Tom Cruise İtalya’ya filmin çekimleri için hiç gitmemiş durumda.

25 yıl önce ilk Görevimiz Tehlike filminde yer alan IMF patronu Henry Czerny, Kittridge rolüyle evrene geri dönüş yapıyor. Ayrıca Marvel Sinematik Evreni’nin Peggy Carter’ı olarak ünlenen Hayley Atwell, hem yedinci hem de sekizinci filmde rol alacak.

Aksama haberlerine rağmen vizyon tarihiyle ilgili herhangi bir erteleme şimdilik yapılmış değil. 7. film 23 Temmuz 2021 tarihinde beyaz perdede olacak gibi duruyor.

Mission: Impossible takip ettiğiniz bir seri mi? Filmleri nasıl buluyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Corona Virüsü Sonrası Hayalet Kente Dönen Wuhan Şehrini Anlatan Kısa Film

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu nasıl bir seneydi yahu. Daha 2 ay olmadı, bütün felaketleri yaşadık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi - Harvey Weinstein

Yüzüklerin Efendisi Yapımcılarından Harvey Weinstein, Tecavüzden Suçlu Bulundu

Talan - İlay Bilgili

Yazarının Kaleminden: Talan – İlay Bilgili