in

Joaquin Phoenix’in Başrolünde Yer Aldığı Ridley Scott İmzalı “Napoleon” Filmine İlk Bakış

Napoleon filmi için ilk bakış fotoğrafı paylaşıldı. Tarihi drama türündeki yeni Ridley Scott yapımında vizyon tarihi de belli oldu.

Napoleon İlk Bakış
- Reklam -
- Reklam -

Napoleon filmi ilk bakış fotoğrafı görücüye çıktı. Apple TV+ paylaştığı yeni fotoğrafla birlikte yapımın vizyon tarihini de ortaya koydu.

Çekimleri Mayıs 2022’de tamamlanan Ridley Scott’ın yeni filmi için tanıtım çalışmaları başladı. Daha önce paylaşılan bir set fotoğrafıyla Joaquin Phoenix’in canlandırdığı Napolyon karakteri hakkında ilk izlenimler verilirken şimdi de yapımın epik tarafını ön plana çıkartan bir görsel yayınlandı.

Apple TV+ tarafından geliştirilen filmin, dijital yayın platformundan önce kasım ayında sinema salonlarında izleyicilerle buluşacağı da bu paylaşımla birlikte netleşmiş oldu.

- Reklam -

Ridley Scott’ın yönetmenliğini üstlendiği film, Phoenix’i Fransız imparatoru ve askeri lider olarak görecek perdeye taşıyacak ve 2000 tarihli Gladiator’dan sonra yönetmen ve oyuncuyu yıllar sonra yeniden bir araya getirecek.

Napoleon İlk Bakış Görseli Bir Savaş Sahnesinden

Napoleon İlk Bakış - Ridley Scott

Yayınlanan yeni görüntü, at üstünde savaşa giden bir grup asker görülüyor. Film Napolyon Bonapart’ın girdiği savaşlarla birlikte Vanessa Kirby tarafından canlandırılan eşi Josephine ile yakın ilişkisine de yer verecek.

Ridley ve Phoenix’in Gladiator’daki ortaklığı oyuncuya ilk Oscar adaylığını getirmesinin yanı sıra film de geniş kitleler tarafından övgüyle karşılanmıştı. Daha önce Kitbag adıyla duyurulan, ardından Napoleon adını alan ve senaryosu yenilenen film için ise Scott şu ifadeleri kullanıyor:

“Joaquin geleneksel olmaktan olabildiğince uzak birisi. Kasti olarak da değil, bunu sezgileriyle yapıyor. Onu harekete geçiren şey bu. Eğer bir şey canını sıkarsa, sana haber verir.”

Scott, Phoenix’in filme katkısını ise şu sözlerle aktarıyor:

- Reklam -

“Napolyon’u sürekli sorgulayarak özel bir hâle getirdi. Joaquin ile, sırf o rahatsız oldu diye lanet olsu filmi en baştan yazabiliriz. Napoleon’da da aynen böyle bir şey oldu. Bonaparte’ın kim olduğuna odaklanmasına yardımcı olmak istedik. Buna saygı duymalıydım çünkü söyledikleri inanılmaz derecede yapıcıydı. Tüm filmin daha büyük ve daha iyi olmasını sağladı.”

Napoleon çekimleri ridley scott

Phoenix ve Kirby ile birlikte yapımın oyuncu kadrosunda Paul Barras rolünde Tahar Rahim, Caulaincourt rolünde Ben Miles, Theresa Cabarrus rolünde Ludivine Sagnier, Lucien Bonaparte rolünde Matthew Needham, General Davout rolünde Youssef Kerkour, Sanson ’The Bourreau’ rolünde Phil Cornwell, Tsar Alexander rolünde Edouard Philipponnat, Talleyrand rolünde Paul Rhys, Marshal Ney rolünde John Hollingworth yer alıyor.

Filmin senaryosu David Scarpa (The Day the Earth Stood Still) imzasını taşıyor. Apple Studios ve Scott Free Productions ortak yapımcılığı paylaşıyor.

Napoleon  filmi 22 Kasım 2023 tarihinde sinemalarda olacak. Yapım beyaz perde macerasının ardından Apple TV+’ta izleyicilerin karşısına çıkacak.

Napoleon Kayıp Rıhtım Forumfilmi için sizin beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı ’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fatih Aegon Game of Thrones Dizisi

Yeni Game of Thrones Dizisi Geliştiriliyor: Fatih Aegon’un Westeros’u Fethi İşlenecek

Spider-Man: Across the Spider-Verse Filminden Yeni Fragman

“Spider-Man: Across the Spider-Verse” Filminden MCU’ya Atıfta Bulunan Yeni Fragman