in

Star Wars ve Harry Potter Filmleriyle Tanınan Paul Grant Hayatını Kaybetti

Paul Grant yaşamını yitirdi. En çok Star Wars ve Harry Potter rolleriyle tanınan aktör, 56 yaşındaydı.

Star Wars ve Harry Potter Filmleriyle Tanınan Paul Grant Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Paul Grant hayatını kaybetti. Star Wars ve Harry Potter gibi yapımlarda yer alan oyuncu 56 yaşındaydı.

1970’de İngiltere’nin Surrey kontluğunda bulunan Epsom kentinde doğan Grant, en çok 1983’te Yıldız Savaşları: Bölüm VI – Jedi’ın Dönüşü filmindeki Ewok ve 2001’de çıkan Harry Potter ve Felsefe Taşı’ndaki cincüce rolleriyle tanınıyordu. Oyuncu sağlık sorunlarına neden olan “Konjenital spondiloepifizeal displazi” (iskelet sistemi malformasyonlarının yoğun olduğu kalıtsal bir sendrom) adlı nadir bir genetik tip hastalığıyla yaşıyordu. Grant ayrıca uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele ediyordu.

The Sun’ın haberine göre Grant, Londra’daki King’s Cross tren istasyonuna yakın bir yerde baygın şekilde bulundu. Polisin fark edip hızlıca sağlık görevlilerine haber verdiği ve hastaneye kaldırılan Grant’in beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Birkaç gün sonra Grant’in ailesi yaşam desteğini kapatma kararı aldı. Merhum aktörün kızı Sophie Jayne Grant ve kız arkadaşı Maria Dwyer yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

- Reklam -

Sophie Jayne Grant: Yıkıldım. Babam birçok yönden efsaneydi. Her zaman herkesin yüzüne bir gülümseme ve kahkaha getirdi. Herkes için her şeyi yapardı ve büyük bir Arsenal hayranıydı. Bir aktör, baba ve büyükbadaydı. Kızlarını, oğlunu ve kız arkadaşı Maria’yı çok sevdi, üvey evlatları gibi olan çocukları da cabası.

Maria Dwyer: Paul hayatımın aşkıydı. Tanıdığım en komik adam. O benim hayatımı tamamladı. Hayat onsuz asla eskisi gibi olmayacak.

Star Wars ve Harry Potter Filmleriyle Tanınan Paul Grant Hayatını Kaybetti

Yaşamını Yitiren Paul Grant Aynı Zamanda Dublörlük Yapmıştı

Bugüne dek toplam yedi yapımda yer alan Paul Grant, Star Wars ve Harry Potter’daki rolleri sayesinde arkasında büyük bir miras bırakıyor. Her iki film serisi de izlenme anlamında Marvel Sinematik Evreni’nin ardından ikinci ve üçüncü büyük seri olarak biliniyor. Star Wars ve Harry Potter’a ek olarak Grant iki filmde daha rol aldı. Bunlardan ilki George Lucas’ın yapımcılığını üstlendiği 1986 yapımı Labyrinth filminde Goblin Corps’un bir üyesini canlandırmasıydı. 1987 yapımı The Dead filminde de “1st Young Gentleman” adlı karakteri oynadı.

- Reklam -

Oyunculuk kariyerine ek olarak Grant aynı zamanda bir dublördü. Tom Cruise’un oynadığı 1985 Ridley Scott yönetmenliğindeki Legend filmi de dahil olmak üzere üç tanınmış filmde dublörlük yaptı.

Star Wars ve Harry Potter Filmleriyle Tanınan Paul Grant Hayatını Kaybetti

Paul Grant hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fortknoxt fortknoxt dedi ki:

    Bende de durum aynı. Sana özgü değil yani. @magicalbronze

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Arkadaşlar foruma düşen otomatik içeriklerde böyle bir sıkıntı oluyor, habere girdiğinizde muhtemelen sorun görmeyeceksiniz. Nedenini araştırıyoruz :v:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amelie KGB Ajanı - Gerçek Hikaye

“Amélie Bir KGB Ajanıydı” – Fransız Yönetmen Jean-Pierre Jeunet, 22 Yıllık Gizemi Bir Kısa Film ile Açıkladı

2.000 Yıllık Parşömenlerdeki Gizemi Çözene Para Ödülü

2.000 Yıllık Bu Parşömenlerin Şifresini Çözebilenler, 250.000 Dolarlık Ödülün Sahibi Olacak