in

Stephen King Uyarlaması Revival Filmi Kozmik Korku Türüne Yeni Bir Bakış Getirecek

Stephen King uyarlaması Revival için yapımın yönetmeni Mike Flanagan iddialı açıklamalarda bulundu. Diriliş, kozmik korku türünü yeniden tanımlayacak.

Stephen King Uyarlaması Revival Mike Flanagan
- Reklam -
- Reklam -

Mike Flanagan, son yıllarda Stephen King uyarlamalarıyla ön plana çıkan bir isim. 2017’de Gerald’s Game (Oyun) eserini, geçen sene de Doctor Sleep (Doktor Uyku) romanını uyarlaması ile korku klasiği Shining’in devam hikâyesini beyaz perdeye getirmişti. Şimdi de kollarını bir diğer King eseri olan Revival (Diriliş) için sıvamış durumda. Flanagan’dan yeni King uyarlaması için dikkat çeken açıklamalar var.

Stephen King imzası ile 2013’te yayınlanan eseri kasvetli ve rahatsız edici tonlara sahip. Flanagan da kitabın bu özelliklerini sulandırmayacağının sözünü veriyor. Yönetmen yeni bir röportajda ana materyale sadık bir uyarlama ortaya koyacağını şu sözlerle belirtti:

“Ben Stephen King’in büyük hayranıyım ama son romanlarının önceki eserleri kadar ağır olmadığını da kabul ediyorum. Bununla birlikte, King’in hâlâ harika bir korku hikâyesi tasarlayıp yayınlama gücü de var. İkonik çalışmalarından hiçbir eksiği bulunmayan bu kitaplardan birisi de Diriliş.”

- Reklam -

stephen king diriliş

Frankenstein’dan esinlenmeler barındıran roman Maine ismindeki küçük bir kasabada yaşayan ve kasabaya yeni gelen rahiple arkadaşlık eden bir çocuğun hikâyesini okuyucuya sunuyor. Rahibin eşi ve oğlunun bir araba kazası sonucunda ölmesini takiben ise Tanrı adamı yolunu şaşıyor ve kasabayı terk ediyor. Çocuk yaşı ilerlerken farklı farklı dönemlerde rahibe rastlıyor ve elektrikle deneyler yaptığını öğreniyor. Bu deneyler dünyayla ahiret arasındaki perdeyi indirmek, ahiretin gerçekten var olup olmadığını öğrenmek ve maktul eşiyle oğlunun nerede olduğunu bulabilmek için yürütülüyor. Tabii ki de, halihazırda pek de pazar öğleden sonrası okuması gibi durmayan bu roman Stephen King’in ellerinden çıktığı için sayfalar ilerledikçe çok daha rahatsız edici bir hale bürünüyor.

Mike Flanagan, Stephen King İmzalı Revival Film Uyarlamasının Türü ve Atmosferini de Tanımladı

Mike Flanagan şu sıralar filmin senaryosunu hazırlıyor. Henüz kesin olmasa da kendisinin filmi yönetmesi de büyük bir ihtimal taşıyor. Geçtiğimiz günlerde bir podcast programında senaryonun gidişatıyla ilgili şu yorumlarda bulundu:

- Reklam -

“Dur durak bilmeksizin kasvetli ve boğucu. Böyle yapmaktan da çok zevk alıyorum. En sevdiğim tarafı da kozmik korku türüne yeni bir bakış getirecek olması. Tek kelimeyle korkutucu bir halde ve bu yüzden güzel. Elimdeki roman izleyicilere, “Karamsar bir son mu istiyorsunuz? Tamamdır, keyfiniz bilir. Hazırlanın,” demek için en ideal materyal.”

Stephen King Uyarlaması Revival Mike Flanagan
Mike Flanagan

Revival (Diriliş)’ın oyuncu kadrosu, vizyon tarihi ve benzeri bilgiler için henüz erken.

Diriliş sizin için Stephen King’in klasik eserleriyle yarışır düzeyde mi? Film uyarlaması için heyecanlı mısınız? Flanagan’ın önceki uyarlamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Diriliş Roman İncelemesi İçin Tıklayın

Kaynak: Slash Film

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çekiliş: Robert Newman'dan "Nöropolis" ve Onur Okan'dan"Altın Balık"

ÇEKİLİŞ: Nöropolis ve Altın Balık | Kitap Seti

Mesafenin Şiddeti - Yalçın Tosun

Mesafenin Şiddeti: Yalçın Tosun 5 Yıllık Aradan Sonra Yeni Öyküleri ile Geliyor