in

Yeni “Star Wars” Filmi “Peaky Blinders”ın Yaratıcısı Steven Knight’a Emanet Edildi

Steven Knight, Star Wars evrenine katıldı. Peaky Blinders’ın yaratıcısı yeni Yıldız Savaşları filminin senaryosunu yazacak.

Steven Knight Yeni Star Wars Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Steven Knight, Damon Lindelof’un ayrıldığı Star Wars projesini devralan isim oldu. Peaky Blinders’ın yaratıcısı Yıldız Savaşları için yeni bir senaryo kaleme almaya hazırlanıyor.

Son haftalar Star Wars hayranları için oldukça hareketli geçiyor. Çok, çok uzaktaki galaksinin gelecek projeleri yaşanan değişikliklerle şimdiden dikkatleri üzerine çekti. Mayıs ayının ilk haftasında Marvel yöneticisi Kevin Feige ve Wonder Woman yönetmeni Patty Jenkins’in çekeceği Yıldız Savaşları filmlerinin süresiz bir şekilde rafa kaldırıldığı duyurulmuştu. Bu haberin ardından 2023 Oscar ödüllerine damga vuran Everything Everywhere All At Once yönetmenleri Daniel Scheinert ve Daniel Kwan ikilisinin Star Wars: Skeleton Crew için bir bölüm çekeceği açıklanmıştı.

Yıldız Savaşları’nın sinema yolculuğunda yaşanan son ayrılık ise henüz ismi açıklanmamış filmin yazarlığını yapan Lost yaratıcısı Damon Lindelof ve Counterpart’ın yazarı Justin Britt-Gibson’ın projeden çıkışıydı. İkili geçen temmuz ayında Lucasfilm’e son senaryo taslağını teslim ettiklerini ve projeden ayrıldıklarını duyurmuştu. Lindelof ayrılığından önce verdiği röportajda sürecin “çok zorlu” geçtiğini ve “mükemmel olmazsa hiç olmaması gerektiğini” söylemişti.

- Reklam -

Steven Knight Yeni Star Wars Film

Steven Knight Yeni “Star Wars” Filmi için Yazarlık Koltuğunda

2025 yılında vizyona girecek ve Kanadalı yönetmen Sharmeen Obaid-Chinoy’un yönetmenliğini üstleneceği söylenen projenin yazar koltuğu son olarak Steven Knight’a emaet edildi. Peaky Blinders dizisini hayata geçiren ünlü yazarın Lindelof ve Britt-Gibson’ın senaryosu yerine farklı bir macera üzerinde çalışacağı iddia ediliyor.

2002 yılında Dirty Pretty Things filmi ile Oscar adaylığı alan Knight, daha sonrasında Eastern Promises, The Hundred-Foot Journey ve Allied gibi projelerle izleyicilerinin karşısına çıktı. BBC’nin dönem draması Peaky Blinders’ın baş yapımcılığını üstlenen isim 2022 yılına kadar projenin senaristliğini de yaptı. Louis Hofmann’ın başrolünde yer aldığı mini dizi All the Light We Cannot See gibi yapımlarda da yer alan Knight’ın takvimi oldukça yoğun. Dönem dramalarını başarılı bir dille aktaran Steven Knight’ın bilimkurgu kültü Star Wars evreninde nasıl bir senaryo kaleme alacağı ise şimdiden merakla bekleniyor.

- Reklam -

Steven Knight Yeni Star Wars Senaryosu

Star Wars evreninde şu sıralar resmi olarak devam eden tek sinema projesi ise Taika Waititi’nin yönetmenliğini üstlendiği ve henüz ismi duyurulmamış bir yapımdan ibaret. Bununla birlikte nisan ayında gerçekleştirilecek Star Wars Celebration günü kapsamında evrendeki yeni projelerin açıklanacağı tahmin ediliyor.

Siz Steven Knight’ın yeni Star Wars filminin yazarlık koltuğuna getirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ABD Kaçırılan Tarihi Eserler

Yıllar Önce ABD’ye Kaçırılan Tarihi Eserler Türkiye’ye Geri Getiriliyor

Vertigo: Alfred Hitchcock Filmi Yeniden Çekiliyor

Alfred Hitchcock Klasiği “Vertigo” Yeniden Çekiliyor: Başrolde Robert Downey Jr. Yer Alacak