in

The Invisible Man Yönetmeni, Dracula Filmi Çekmek İstiyor

The Invisible Man filminin yönetmeni Leigh Whannell, yeni bir Dracula uyarlaması çekmek istiyor. Yönetmen kült vampiri günümüze taşımak istiyor.

The Invisible Man Yönetmeni, Dracula Filmi Çekmek İstiyor
- Reklam -
- Reklam -

The Invisible Man filminin yönetmeni Leigh Whannell, Dracula efsanesini baştan çekmek istediğini söyledi. Yönetmeni Saw (Testere) ve hem yazıp hem rol aldığı Insidious filmlerinden tanıyoruz. İlk yönetmenlik deneyimiyse 2015’te Insidious: Chapter 3’te gerçekleşmişti.

Ünlü serileri yeniden çekme modasının devam ettiği aşikar. Bram Stoker tarafından 1897’de yazılan Dracula da birçok defa baştan çekilmiş fakat bazı yapımlarında başarılı olamamıştı. 2014 yılında vizyona giren Dracula Untold ve Claes Bang’in rol aldığı BBC’nin Dracula dizisi izleyicilerden pek de olumlu tepkiler alamamıştı.

Bu yapımlar hayranlar üzerinde büyük bir etki bırakmayı başaramamış olsa da Leigh Whannell’in Dracula’yı nasıl yeniden çekeceği hakkında bazı düşünceleri var. Yönetmen röportajında film üzerine resmen çalışmaya başladığına dair herhangi bir şey belirtmemiş olsa bile Dracula’yı günümüze uyarlama fikirlerinden bahsetti. Whannell, The Invisible Man’de de bu şekilde bir çalışma yürütmüştü.

- Reklam -

Bram Stoker’s Dracula

Leigh Whannell: “Dracula Bir Psikopat”

“Dracula’yı korkunç yapan şeyleri bulmakla başlamam gerektiğini düşünüyorum ki bana göre bu, onda merhametin olmaması. Rol yapıyor olması. Mesela, o romantik biri değil. Kan içmesi gerekiyor. Gerçek hayatta böyle birini ne diye çağırırdık? Psikopat derdik, değil mi? Bir psikopat… Yani size söyleyeyim, bu karakteri o noktaya döndüreceğim ve onun psikopat versiyonunu yapacağım. Hiçbir şeyi umursamayan biri olacak. Belki kan içer fakat bunun ötesinde pelerin, yıldırım, sis ya da kurtlar olmayacak. O sadece kan içen bir psikopat olacak.”
Yıllar boyunca Universal da bazı korku filmlerini geri getirmeye çalışmıştı. Brendan Fraser’ın oynadığı ilk iki Mummy filmi hayranların beğenisini toplamıştı ancak The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor’un uğrattığı hayal kırıklığının ardından The Wolfman’i Benicio Del Toro, Anthony Hopkins ve Emily Blunt’la birlikte yeniden çekmişlerdi. The Wolfman beklenen ilgiyi görememiş ve şirket, bütçeyi çıkarmayı bile başaramamıştı.

Dracula Netflix Yayında

- Reklam -

Universal’ın başka yeniden yapım fikirleri var gibi görünüyor. The Invisible Man filminde aldığı olumlu yorumlar da bu düşüncelerine zemin hazırlamış olabilir. Yeni bir Dracula gerçekten de Leigh Whannell kariyerinde adını duyuracağı bir iş olabilir.

Siz yeniden yapım hakkında ne düşünüyorsunuz? Artık Dracula’nın rahat bırakılmasını isteyenlerden misiniz yoksa hâlâ karaktere yakışır bir yapımın çekilmediğini mi düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlere ulaştırabilirsiniz.


* Antonio Banderas, Uncharted Filmi Kadrosunda!

Kaynak: Screen Rant

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jack London - Güney Denizi Hikâyeleri

Jack London İmzalı “Güney Denizi Hikâyeleri” Raflarda

Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) Maxim Baldry

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Maxim Baldry Başrollerden Biri Olacak