in ,

The Silence of The Lambs Filmindeki Ev Satışa Çıktı

The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği) filmindeki ikonik ev yaklaşık 300 bin dolardan satışa çıktı. Buffalo Bill’in kurbanlarını “ağırladığı” eve yakından bakın!

The Silence of The Lambs Filmi Ev
- Reklam -
- Reklam -

The Silence of The Lambs (Kuzuların Sessizliği) filminde Buffalo Bill’in cinayetlerini gerçekleştirdiği Pensilvanya’daki ev satılığa çıkartıldı. Evin tam yeri duyuruda açıklanmadı.

Psikopat katilin üç katlı evi 1991 tarihli klasik psikolojik korku filmi için set olarak kullanılmıştı. O günden beriyse içinde yaşayan sıradan insanlar var ve bildiğimiz kadarıyla içinde hiç cinayet işlenmedi. Ev şimdi 298,500 dolara satışta. Türk lirasıyla 2.3 milyona denk geliyor.

Buffalo Bill’in Evi Tur | İZLE

YouTube video

- Reklam -

Evin satışını üstlenen emlak ekibi ev için çektikleri tur videosuna, “Amerika’nın çoğu bu evi görmüştür, şimdiyse satın alma şansınız var,” sözleriyle başlıyor. Dört yatak odalı ev filmin açılış sahnesinde gördüğümüz tren rayları da dâhil bütün tanıdık özelliklerini hâlâ barındırıyor.

The Silence of the Lambs filminde aşina olduğumuz parke zemin ve duvar kaplamaları hâlâ bozulmamış durumda. FBI ajanı Clarice Starling’in (Jodie Foster) seri katil Buffalo Bill’le (Ted Levine) karşılaştığı yemek odası da aradan geçen 29 yıla rağmen aynı ürkütücü atmosfere sahip.

The Silence of The Lambs Filmi Ev

Evin bodrumu karanlık ve ürkütücü olsa da filmdeki kuyu ve kovayı barındırmıyor. O sahneler stüdyoda çekilmiş. Emlakçılar bodrumun orijinalinin aynısı olmasa da gerektiğinde bir şeyleri depolamak veya saklamak için kullanılabileceğini belirtiyor.

The Silence of The Lambs Filmindeki Ev Gerçek Tarihte de Önemli Bir Yer Tutuyor

Evin Hollywood’taki ünü bir yana, gerçek tarihten de parçalar taşıyor. Şu an çalışma alanı olarak kullanılan eve bağlı küçük yapı eskiden kasabanın posta ofisi ve tren istasyonu olarak kullanılmış. Evin hemen arkasındaki tren raylarını düşününce sebebini anlamak zor değil.

- Reklam -

Ev daha önce 2016’da da satılığa çıkarılmış. Hayvan hakları aktivisti bir grup olan PETA (People for Etchical Treatment of Animals) (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) o zamanlarda ev için bir teklif sunmuş ve evi bir empati müzesine çevirmeyi planladıklarını açıklamışlardı. Ziyaretçiler tıpkı Buffalo Bill gibi hayvan derilerini yüzlerine giyip bu durumdaki vahşeti ilk elden anlayacaklardı. Ev, PETA’ya satılmadığı için bu proje asla yürürlüğe giremedi. PETA’dan yeni bir teklif geleceği yönünde bir açıklama henüz yok.

Kuzuların Sessizliği Ev

Film yüzünden çok kişiye kâbuslar yaşatmış bir evde yaşama fikri kulağa nasıl geliyor? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* Ursula K. Le Guin’in Çocukluğunu Geçirdiği Ev 4 Milyon Dolara Satılıyor

Kaynak: NYPost

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Azra Erhat Mezarı Restorasyon

Azra Erhat’ın Mezarı Restore Edilecek: Homeros’un Çevirmeni Unutulmadı

Homo Narrans - İsmail Gezgin

Homo Narrans: İsmail Gezgin, “İnsan Niçin Anlatır?” Sorusuna Cevap Arıyor