in

Uzayda İlk Film Stüdyosu Kuruluyor: Uzay Yarışında Yeni Dönem

Uzayda ilk film stüdyosu kuruluyor. Tom Cruise’un uzayda çekeceği filmin ortak yapımcılarından Space Entertainment Enterprise, hazırlıklara başladı.

Uzayda İlk Film Stüdyosu Kuruluyor
- Reklam -
- Reklam -

Uzayda ilk film stüdyosu kuruluş aşamasında. Tom Cruise’un uzun süredir uzayda çekileceği konuşulan filminin ortak yapımcılığını da üstlenen Space Entertainment Enterprise (SEE), uzaydaki film stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor.

Ünlü Hollywood yıldızı Tom Cruise, uzun süredir uzayda bir film çekmek istiyor. Hatta Mayıs 2020’de çıkan bir haberde, SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın da destekleyeceği belirtilen projeye aynı zamanda NASA da katılmış durumda. Şimdilerde Top Gun filminin devamı olan Top Gun: Maverick ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan ünlü oyuncu, uzayda film sevdasını da unutmuş değil. Bu konuda çalışmalara devam ediyor. Hatta ortaya çıkan yeni haber, tahmin edilenden fazlasının olacağını gösteriyor.

The Guardian’da yayınlanan yeni haberde, Tom Cruise’un uzay temalı filminin, aslında Dünya’nın yörüngesinde çekilecek birçok projeden sadece ilki olabileceği ifade ediliyor. Cruise’un yakında çıkacak olan filminin ortak yapımcısı Space Entertainment Enterprise (SEE), Aralık 2024’te tamamlanması planlanan uzayda bir film yapım stüdyosu ve spor arenası oluşturma planlarını duyurdu. SEE-1 olarak adlandırılan modül Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) ticari bölümü olan Axiom’a bağlanacak.

- Reklam -

Uzayda Kurulacak İlk Film Stüdyosu SEE-1 Olarak Adlandırıldı

Uzayda İlk Film Stüdyosu Kuruluyor

Space Entertainment Enterprise’ın kurucu ortaklarının konuyla ilgili yaptıkları açıklama şu şekilde:

“SEE-1, insanlığın farklı bir evreye geçmesi ve uzayda heyecan verici yeni bir bölüme başlaması için inanılmaz bir fırsat. Yeni bir yaratıcılık dünyasını ortaya çıkaracak yenilikçi altyapıyla dolu bir mekânda sınırsız eğlence olanakları için benzersiz ve erişilebilir bir yuva sağlayacaktır. Dünya lideri Axiom Space’in bu son teknoloji devrim niteliğindeki tesisi inşa etmesiyle SEE-1, yalnızca ilkini değil, aynı zamanda 2 trilyon dolarlık küresel eğlence endüstrisinin düşük Dünya yörüngesine genişlemesini sağlayan üstün kaliteli uzay yapısını da sağlayacaktır.”

- Reklam -

Söz konusu yeni girişimin sonuçları birkaç yıl boyunca görülmeyecek olsa da, bu hareket yepyeni bir dizi eğlence olanağının kapısını açacak. Cruise, uzayda çekilmiş ikinci uzun metrajlı filmin yıldızı olacak olsa da, beş ya da on yıl içinde, Dünya’nın yörüngesinde çekilmiş bir dizi film yıldızından sadece biri olabilir. Yeni stüdyo, sadece film yıldızları için değil, diğer içerik oluşturucu türleri için de yeni fırsatlar yaratacak.

Bilindiği üzere uzaydaki ilk uzun metrajlı filmin çekimlerini Rus bir ekip Ekim 2021’de tamamlamıştı. 30 saatlik görüntü kaydeden ekibin film için koyduğu isim ise The Challenge.

Uzayda bir film stüdyosu kuruluyor olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce gelecekte bizleri neler bekliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Guardian

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tonga yanardağ patlaması şiddeti

Tonga’daki Yanardağ Patlamasının Şiddeti Hesaplandı: Hiroşima’ya Atılan Nükleer Bombadan 600 Kat Daha Güçlü

heat 2 roman michael mann

Michael Mann’in Kült Suç Filmi “Heat”in Devam Hikâyesi Roman Oluyor