in ,

Rus Film Ekibi Uzaydaki İlk Uzun Metrajlı Yapımın Çekimlerini Tamamladı

Uzayda çekilen ilk film prodüksiyon sürecini noktaladı. Çekimleri tamamladıktan sonra Dünya’ya geri dönen Rus ekibi, 30 saatlik görüntü kaydettiklerini duyurdu.

Uzayda çekilen ilk film rusya The Challenge
- Reklam -
- Reklam -

Uzayda çekilen ilk film prodüksiyonu sürecini tamamladı. Rus film ekibi uzaydaki ilk uzun metraj sinema yapımını çekti ve sorunsuz şekilde Dünya’ya geri döndü. Ekip, gerçekleştirdikleri basın toplantısında 30 saatlik görüntü kaydettiklerini ve film adını da The Challenge koyduklarını duyurdu.

Uzayda çekilecek ilk film yarışında kazanan Rusya oldu. Geçen eylül ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıkan ekip prodüksiyon sürecini tamamladı. NASA’nın Tom Cruise’lu uzay filminden önce davranan Rusya, bu projeyi gerçekleştireceğini Aralık 2020 tarihinde duyurmuştu.

Sinema filmleri yapım süreci her geçen yıl değişmeye ve gelişmeye devam ederken, kameralardan görsel efektlere ve kurgu yazılımlarına kadar her şey artık birkaç yıl öncesine kadar yapımı imkansız görülen şeylere izin vermeye başladı. Ancak özellikle bu alanda Steven Spielberg veya James Cameron gibi film yapımcılarının elde ettiği geçmiş zaferler, sürekli değişen derecelerde başarıların daha ne kadar öteye gidebileceği konusunu da gündeme getiriyor.

- Reklam -

Özellikle The Mandalorian dizisi için hazırlanan özel stüdyo ile çekimler anlamında çok daha fazlasını yapmaya başlayan Disney şirketi, şu anda birçok Marvel yapımının bazı sahnelerini söz konusu oval stüdyoda yapmaya başladı.

Yani kısaca, artık yeterli paranız ve nüfuzunuz varsa, daha önce imkansız görünen projeleri üstlenebilirsiniz. Şu an için bu tarz bir çıta yükseltme, James Cameron’ın Avatar 2 filminden bekleniyor. Sualtı hareket yakalama teknolojisinin öncülü, bu devam filmlerinde önemli bir rol oynayacağı ve başka hiçbir şeye benzemeyen bir izleyici deneyimine işaret edeceği bildiriliyor.

Uzayda Çekilen İlk Film için Rus Ekip 3 Aylık Eğitim Aldı

rus film ekibi ilk uzay filmi The Challenge

Görünüşe göre Cameron, sualtı film yapımcılığını şimdilik tekeli altına aldı ve büyük film yapımcılarının daha büyük bir şey bulmak için kafalarını kaşımalarına neden oldu. Ancak bir süredir ünlü oyuncu Tom Cruise ve yönetmen Doug Liman’ın bir aksiyon filmi çekmek için uzaya gidecekleri ortaya çıktı. Bu alanda bir ilke imza atmak isteyen Cruise ve Liman’ın uzayda ilk sinema filmi çekme umutları Rusya tarafından bozuldu.

Euronews’in haberine göre Rusya, çekimlerin tamamen uzayda gerçekleştirileceği bir ekibini gerekli hazırlıkları sağladıktan sonra uluslararası uzay istasyonuna gönderdi. Klim Shipenko tarafından yönetilecek olan film, Rusya Federal Uzay Ajansı, Roscosmos ve Rus devlet TV Channel One’ın ortak yapımı. The Challenge adlı filmde Rus aktris Yulia Peresild oynayacak.

- Reklam -

The Challenge filminin konusu şu şekilde:

“Film uzay araştırmalarıyla herhangi bir ilgilisi olmayan, bu konuya hiç kafa yormamış sıradan bir doktorun, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ziyaret etmesini ve bir kozmonotun yaşamını kurtarmasını anlatıyor.”

Hem Shipenko hem de Peresild’in yörünge yolculuklarına hazırlanmak için üç aylık eğitim aldıkları biliniyor. Ayrıca film için her ne kadar 30 saatlik görüntü kaydedilse de, kurgusundan sonra uzay görüntülerinin yaklaşık 25 ila 30 dakika arasında olacağı belirtiliyor. The Challenge’ın 2022 yılı içerisinde vizyona girmesi bekleniyor.

NASA, Space X ve Tom Cruise’u bir araya getirecek diğer uzay filmi ise Edge of Tomorrow’un yönetmeni Doug Liman tarafından yönetilecek.

Uzayda çekilen ilk film hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: EuroNews

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ozark 4. Sezon Fragmanı

Ozark 4. Sezon Fragmanı: Netflix’in Suç Dizisi Final Veriyor

leyla ile mecnun seti kavga kriz

Leyla ile Mecnun Seti Kavga Krizi ile Çalkalanıyor