in ,

Geçmişin Hayaletleri: II. Dünya Savaşı’ndan Bir Asker Mektubu Adrese Ulaştı – “Yemekler Epey Kötü”

II. Dünya Savaşı sonrasında bir askerin annesine yolladığı mektup, 76 sene sonra bir adrese ulaştı. “Yemekler genelde epey kötü.”

II. Dünya Savaşı asker mektup posta
- Reklam -
- Reklam -

II. Dünya Savaşı sona erdikten kısa süre sonra, bir askerin görev yerinden annesine gönderdiği mektup 76 sene sonra bir adrese ulaştı. ABD Posta Servisi, yıllar sonra tespit ettikleri bu mektubu iletmenin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Çavuş John Gonsalves’in 1945 yılında yazdığı mektup 76 yıl sonra yüzüne çıktı. II. Dünya Savaşı’na katılmış ABD’li bir asker olan Gonsalves’in henüz 22 yaşındayken annesine hitaben yazdığı mektup askerin eşine ulaştırıldı.

2 Eylül 1945’te sonlanan savaştan, yaklaşık üç ay sonra, 6 Aralık 1945’te kaleme alınan mektup John Gonsalves’in o sırada görev yaptığı Bad Orb adlı kasabadan postalanmıştı.

- Reklam -

asker mektup

Askerin ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Woburn şehrinde yaşayan annesine gönderdiği mektubun, yıllar boyunca Pensilvanya eyaletindeki Pittsburgh’teki bir posta dağıtım merkezinde saklı kaldığı ortaya çıktı.

Mektubun bulunmasıyla harekete geçen yetkililer, kapsamlı bir araştırmaya koyuldu. Neticede 9 Aralık 2021’de, mektup bir adrese ulaştı.

II. Dünya Savaşı Sona Erdikten Hemen Sonra Yollanan Mektup Askerin Eşine Ulaştırıldı

Mektupta şu ifadelerin yer aldığı kaydedildi:

“Sevgili Anne, bugün senden bir mektup daha aldım ve her şeyin yolunda olduğunu duymak beni sevindirdi. Bana gelince… Ben iyiyim ve iyi geçiniyorum. Fakat yemekler genelde epey kötü.”

Mektubun son cümleleri ise şu şekilde:

“Sevgiler ve öpücükler, oğlunuz Johnny. Yakında görüşürüz, umarım.”

- Reklam -

II. Dünya Savaşı mektup asker

Aktarılanlara göre Gonsalves 2015 yılında, annesi ise 1976’da yaşamını yitirmiş. Mektubu bulan ABD Posta Servisi ise, askerin eşi Angelina Gonsalves’in adresini bularak zarfı kendisine teslim etti.

Posta servisinde çalışan yetkililer, 89 yaşındaki Angelina’ya zarfla birlikte, “Bu mektubu ulaştırmak bizim için çok önemliydi,” yazan bir not da iletti.

Angelina ise konu hakkında şu şekilde konuştu:

“Bunu bir hayal etsenize, tam 76 yıl! Gözlerime inanamadım. El yazısı ve her şey oradaydı. Gerçekten inanılmazdı.”

Gonsalves ailesi mektubu aldıktan sonra posta servisini arayarak teşekkürlerini iletti. Angelina, eşi olmadan bir Noel tatili daha geçirdiğini ancak bu mektup sayesinde eşinin sanki geri döndüğünü hissettiğini de aktardı.

Siz bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

leonardo dicaprio iklim yalancılığı

Leonardo DiCaprio, Milyonlarca Dolarlık Yatla Yaptığı Tatil Sonrası ‘İklim Yalancılığı’ Eleştirilerinin Odağı Oldu

Vampir Avcısı D İncelemesi

Vampir Avcısı D İncelemesi: Bir Japon Efsanesinin Lanetli ve Görkemli Yolculuğu