in ,

Don Kişot Sayfalarına “Emdirilmiş” Kokain Ele Geçirildi

İstanbul’da kargo şirketine yapılan operasyonda, Cervantes’in Don Kişot romanına “emdirilmiş” 4 kilo kokain ele geçirildi.

Don Kişot uyuşturucu
- Reklam -
- Reklam -

Uyuşturucu saklamak için kimi zaman hayli tuhaf yöntemler uygulanabiliyor. Bunlardan en ilginç örneklerden birisi ise geçen günlerde İstanbul’da yaşandı. “Kitap sayfalarına emdirilmiş” şekilde ele geçirilen 4 kilodan fazla kokain, Don Kişot ve Köle Isaura kitaplarının sayfalarında yer alıyordu.

İstanbul’da yer alan iki kargo merkezine yapılan operasyonda Miguel de Cervantes’in roman türünün öncü eseri Don Kişot ve Bernardo Guimarães’in A Escrava Isaura (Köle Isaura) kitabı; bir hayli farklı kullanım alanı ile öne çıktı. Toplamda 4 kilo 212 gram kokain “içeren” kitaplar, sayfaları ile uyuşturucuyu adeta “emmiş” durumda ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen hafta düzenlenen operasyonda; Bağcılar ve Büyükçekmece’de iki ayrı kargo merkezinden yurt dışına uyuşturucu madde gönderileceği ihbarı alındı. Polis ekipleri tarafından, narkotik köpeği Kuki eşliğinde arama gerçekleştirildi.

- Reklam -

Don Kişot ve Köle Isaura Sayfalarına Uyuşturucu Emdirilmiş

Yapılan aramalarda Avusturya’ya gönderilmek üzere saklanmış 963 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Diğer kargo şirketinde ise yine Avusturya’ya gönderilecek 2 kitabın içine saklanmış uyuşturucu madde tespit edildi.

a escrava isaura kokain

Hassas burunlu narkotik köpeği Kuki, kitaplara tepki verdi. Şüpheli durumu inceleyen polis ekipleri ise Don Kişot ve Köle Isaura kitaplarının sayfalarına emdirilmiş 4 kilo 212 gram kokain tespit etti. Özel olarak geliştirilmiş bir yöntemle emdirilen kokain, yine aynı şekilde özel ve kimyasal yöntemlerle sayfalardan ayrıştırılacak satışa sunulacaktı.

- Reklam -

Konuya dair şüphe taşıyan 4 şahsın yakalanması için çalışmalar başlatıldı bile. Öte yandan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul genelinde operasyonlarına devam ediyor.

Peki siz bu tuhaf yöntemi nasıl karşılıyorsunuz? Kitapların aklınıza gelen başka tuhaf kullanım alanları var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

john le carre yazar

John le Carré Yaşamını Yitirdi: Tinker Tailor Soldier Spy’ın Yazarı Aramızdan Ayrıldı

Kybele heykeli türkiye

Kybele Evine Döndü: 1.700 Yıllık Tanrıça Heykeli 60 Sene Sonra Türkiye’de