in ,

Oscar Ödüllü Michelle Yeoh, “Blade Runner 2099” Dizisinde Başrolde Yer Alacak

Michelle Yeoh, Blade Runner 2099 dizisinin başrolünde yer almaya hazırlanıyor. Prime Video’da yayınlanacak yeni Bıçak Sırtı macerasının çekimleri başladı.

Michelle Yeoh Blade Runner 2099 Dizisinde Başrol Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü oyuncu Michelle Yeoh, Prime Video’nun yeni Blade Runner 2099 dizisinin başrollerinden birini üstlendi. Denis Villeneuve’ün 2017 yapımı Blade Runner 2049’un devamı niteliğindeki dizi, bilimkurgu macerasının 50 yıl sonrasını anlatmaya hazırlanıyor.

Ridley Scott’ın yapımcılığını üstlendiği ve ilk defa Şubat 2022’de duyurulan dizinin çekimleri sonunda Prag’da başladı. 1982 klasiği Blade Runner evrenini sürdürecek olan Blade Runner 2099, Philip K. Dick’in ünlü romanı Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?’den (Do Androids Dream of Electric Sheep?) ilhâm alıyor.

Everything Everywhere All at Once filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscarı’nı kazanan Michelle Yeoh’un Blade Runner 2099 dizisindeki rolü de ortaya çıktı. Aktris, ömrünün sonuna yaklaşan Olwen adında bir replikantı canlandırıyor. Bu, orijinal Bıçak Sırtı filminin kötü adamı Roy Batty’ye benziyor; film boyunca umutsuzca yaratıcısının ömrünü uzatmasını sağlamaya çalışıyordu. Bunu başaramayınca Rick Deckard’ı kurtarmış ve acımasız kaderini kabul etmişti.

- Reklam -

Oscar Ödüllü Michelle Yeoh, "Blade Runner 2099" Dizisinde Başrolde Yer Alacak

Yeoh’un dışında dizinin yapımcıları, yönetmenleri ve senaristleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Silka Luisa’nın showrunner olarak görev aldığı dizide, Ridley Scott’ın da yapımcılar arasında yer aldığı biliniyor. Ayrıca David W. Zucker, Michael Green, Cynthia Yorkin ve Isa Dick Hackett gibi isimler de kamera arkasındaki ekipte yer alıyor. Dizinin ilk bölümünü ise Game of Thrones’tan tanınan Jeremy Podeswa yönetecek.

Michelle Yeoh Dışında Blade Runner 2099 Kadrosunda Hangi İsimlerin Yer Alacağı Bilinmiyor

59 yaşındaki Malezya asıllı oyuncu, bir önceki yıl kazandığı Oscar ödülüyle Asya kökenli ilk En İyi Kadın Oyuncu olmuştu. Crouching Tiger, Hidden Dragon, Tomorrow Never Dies gibi yapımlarla şöhrete kavuşan Yeoh, son birkaç yıldır adeta altın çağını yaşıyor.

Everything Everywhere All at Once’ın ardından American Born Chinese, The Witcher: Blood Origin ve The Brothers Sun gibi dizilerde rol alan Yeoh, yakında Wicked ve Avatar devam filmlerinde de izleyicilerle buluşacak. Star Trek: Section 31 ile de Uzay Yolu evrenine geri dönecek.

- Reklam -

Blade Runner 2099 dizisinin ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Ancak çekimleri başlayan dizinin en iyi ihtimalle önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kalması bekleniyor.

Michelle Yeoh Blade Runner 2099

Yeni Bıçak Sırtı dizisinin başrolünde Michelle Yeoh’un olacak olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ian Gelder - Kevan Lannister Ölüm Haberi

“Game of Thrones” Yıldızı Ian Gelder, 74 Yaşında Hayata Veda Etti

Furiosa: A Mad Max Saga Yorumları

George Miller’ın “Furiosa: A Mad Max Saga” Filminden İlk Yorumlar Övgü Dolu: “Aksiyon Sinemasının En İyilerinden”