in ,

“28 Days Later” Filminin Devamı “28 Years Later” Geliyor: Yeni Korku Üçlemesi Başlıyor

28 Years Later filmi duyuruldu. 2002 yapımı korku klasiğinin devam filmi, yazar Alex Garland ve yönetmen Danny Boyle’u yeniden bir araya getiriyor.

28 Years Later Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

2002 yapımı kült klasik 28 Days Later’ın devam filmi resmi olarak geliştiriliyor. 28 Years Later adını taşıyan proje yazar Alex Garland ve yönetmen Danny Boyle’u yeniden bir araya getiriyor. Cillian Murphy’nin başrolünü üstlendiği ikonik film, “öfke virüsü”nün istila ettiği distopik bir dünyayı tasvir ederek izleyicileri büyülemiş ve zombi türünü yeniden tanımlamıştı.

Yeni bir üçleme başlatacak olan devam filmi, Boyle ve Garland’ın serinin başlangıcından bu yana ilk kez ortak yaratıcı olarak işbirliği yapmalarına işaret ediyor. Boyle’un ilk filmi yönetmesi ve Garland’ın üç senaryoyu da kaleme almasıyla ikili, kıyamet sonrası anlatıya yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor. Her bir filmin bütçesi 75 milyon dolar olarak belirlendi.

2007’de çekilen devam filmi 28 Weeks Later’ın da baş yapımcıları olan Boyle ve Garland, bu kez yeni bir üçleme başlatmak gibi iddialı bir hedefle bir kez daha bir araya geliyor. İlk filmin dümeninde Boyle’un yer alması ve Garland’ın üç filmin de anlatısını hazırlamasıyla, yaratıcılar korku türünün sınırlarını aşan bir sinema deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

28 Years Later Filmi Geliyor

Devam filminin şu anda bir stüdyosu ya da yayın platformu bulunmasa da, yakın zamanda piyasaya çıkması bekleniyor. Yaratıcıların 28 Years Later adlı yeni bölümü bu hafta içinde sunmasıyla birlikte hararetli bir teklif savaşı yaşanmasını bekliyor.

Türü Yeniden Canlandırmak: “28 Years Later” Zombi Medyasının Gelecek On Yılını Şekillendirebilir mi?

2002 yılında 8 milyon dolarlık mütevazı bir bütçeyle gösterime giren ilk film 85 milyon dolar hasılat elde ederek korku türünde yeni bir başarı standardı belirledi. Filmin etkisi gişenin ötesine geçerek, hızlı ve vahşi ölümsüz yaratıkları tanıtarak zombi türünü yeniden şekillendirdi.

28 Days Later özünde hem kıyamet sonrası korku filmi hem de salgın hastalıklar ve toplumsal kırılganlık temalarını irdeleyen keskin bir siyasi alegoriydi. Günümüz bağlamında COVID-19 salgınının devam eden yankılarıyla, Garland ve Boyle’un yaklaşan devam filmi daha da derin yankı uyandırma potansiyeline sahip.

- Reklam -

"28 Days Later" Filminin Devamı "28 Years Later" Geliyor: Yeni Korku Üçlemesi Başlıyor

Onlar bu yeni bölüme başlarken, soru hâlâ geçerli: 28 Yıl Sonra zombi türünün bir başka on yılını tanımlayabilir mi? Yaratıcılar korku hikâyesi anlatımının sürekli gelişen ortamında gezinirken bunu sadece zaman gösterecek.

28 Years Later filminden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ferhat_Coskun Ferhat_Coskun dedi ki:

    Bu seri zombi temasını gerçekliğe bana göre en yakın senaryoyla işlediği için çok beğenmiştim. Doğaüstü bir durum yok. zombiler Ölümsüz değil. virüs insanları agresif hale getiriyor ve aç susuz kaldıkları için bir süre sonra ölüyorlar. Kafadan vurma gerekliliği de yok.
    Gerçeğe daha yakın olunca izlerken daha korkutucu gelmişti. Devamını yıllardır bekliyordum. Süper haber

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Satürn Uydusu Titan'daki Sihirli Adaların Gizemi Çözüldü

Satürn’ün Uydusu Titan’ın Yüzen ‘Sihirli Adaları’nın Gizemi Çözüldü

Ahsoka 2. Sezon Çalışmaları Başladı

Star Wars Dizisi “Ahsoka”nın 2. Sezon Hazırlıkları Başladı