in , ,

Emmy Tarihinde 72 Yıl Sonra Gelen Benzersiz Bir Kırılma: 75. Emmy Ödülleri 2024’e Ertelendi

75. Emmy Ödülleri 2024’e ertelendi. Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik, 1951’den bu yana ilk defa bir sonraki yıla kalıyor.

75. Emmy Ödülleri 2024'e Ertelendi
- Reklam -
- Reklam -

75. Emmy Ödülleri, Hollywood’daki senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle ertelendi ve törenin yeni tarihi belirlendi. Televizyon dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri, on yıllar sonra ilk defa bir sonraki seneye kaldı.

Normal olarak 18 Eylül 2023 tarihinde düzenlenmesi planlanan 75. Emmy Ödülleri, senarist ve oyuncu grevlerinin etkisiyle 2024’e ertelendi. Bu erteleme, ödül sezonunun en gözde etkinliklerinden birini etkileyen olağanüstü koşulların bir yansıması olarak öne çıkıyor.

Emmy Ödülleri töreni için yeni tarih 15 Ocak 2024 olarak belirlendi. Bu da Emmy Ödülleri’nin tarihinde bir ilk olarak, törenin Martin Luther King Jr. Günü’nde gerçekleşeceği anlamına geliyor. Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri de aynı zamanda ertelendi ve 6-7 Ocak 2024 tarihlerinde düzenleneceği açıklandı.

- Reklam -

75. Emmy Ödülleri 2024'e Ertelendi

Emmy Ödülleri’nin Tarihinde Unutulmaz Bir Değişim: Senarist ve Oyuncu Grevleri Etkisiyle İlk Kez Bir Sonraki Yıla Ertelendi

Bu erteleme, özellikle senarist ve oyuncu grevlerinin yarattığı etkileri hafifletme amacını taşıyor. Grev nedeniyle, aktörler ödül törenlerine katılamıyor ve bu da ödül kazananların törende yer almamasına ve izleyicilerin ilgisinin azalmasına neden oluyor.

Grev aynı zamanda film endüstrisini de etkiliyor. Bazı stüdyolar, grev nedeniyle film tanıtım kampanyalarının zayıflayabileceği endişesiyle yaklaşan filmlerin yayın tarihlerini ertelemeyi düşünüyor.

100 günü aşkın bir süredir devam eden senarist ve oyuncu grevlerinin ne zaman sona ereceği belirsiz. Emmy Ödülleri, grevlerin sona erdiği umuduyla 2024’e ertelendi, ancak grevlerin seyri ve etkileri konusundaki belirsizlik, ödül sezonunun geleceğini belirsiz kılıyor.

Hollywood’un Ödül Sezonunda Dönüşüm

Emmy Tarihinde 72 Yıl Sonra Gelen Benzersiz Bir Kırılma: 75. Emmy Ödülleri 2024'e Ertelendi

- Reklam -

Aslında ödül töreninin erteleneceği geçen ayın sonlarına doğru ortaya çıkmıştı. Fakat TV Academy ve FOX, bu ertelemeyi yine 2023 yılı içerisinde tutmayı amaçlıyordu.

2001 yılında, 11 Eylül saldırıları sebebiyle tören planlanandan farklı bir tarihe ertelendi ve yedi hafta sonrasında düzenlendi. Şimdi ise, tarihi bir erteleme daha yaşanacak ve ödüller 1951 yılından beri ilk defa ocak ayında sahiplerini bulacak.

Ödül töreninin 72 yıl sonra ilk kez tarih değişikliği ile karşı karşıya olduğu bu dönemde, ödül dünyasının nasıl bir değişim yaşayacağı ve Hollywood’un grevlerden nasıl etkileneceği merak konusu olarak ön plana çıkıyor.

Yapılan erteleme konusundaki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Layla: Yeni Colleen Hoover Kitabı Türkçede

Colleen Hoover’ın Psikolojik Gerilim ve Çağdaş Romantizm Soslu Kitabı “Layla” Türkçede

Barbie Filmi İki Ülkede Daha Yasaklandı

“Barbie” Filmi “Ahlaki ve Dini” Nedenlerle İki Ülkede Daha Yasaklandı