in , ,

Netflix, Yılın Oyunu “Baldur’s Gate 3” için Harekete Geçti: Live-Action Uyarlama Yolda

Baldur’s Gate 3 uyarlaması yolda olabilir. Netflix’in bir live-action dizi ya da film projesi için harekete geçtiği öne sürüldü.

Baldur's Gate 3 Uyarlaması - Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Baldur’s Gate 3 uyarlaması Netflix imzasını taşıyabilir. Henüz kesinleşmeyen iddialar, dijital yayın devinin Yılın Oyunu’nu ekrana taşımak için harekete geçtiğini söylüyor.

2023 Game Awards etkinliğinde Yılın Oyunu seçilen Larian Studios imzalı Baldur’s Gate 3, Netflix’in sıradaki Stranger Things’i olabilir. Final sezonuna hazırlanan Stranger Things’in ardından yeni bir hit arayan dijital yayın platformu, bu yıla damga vuran RPG oyununu izleyicilerle buluşturmak istiyor.

Giant Freakin Robot’ın aktardığına göre, Netflix The Witcher sonrası yeni bir ses getirecek çapta büyük oyun uyarlaması arıyor.

- Reklam -

Netflix şu sıralar popüler oyun, manga/anime uyarlamalarıyla platformunda geniş bir adaptasyon külliyatına ev sahipliği yapıyor. The Witcher 4. sezon için gün sayılırken One Piece’te de 2. sezon hazırlıkları sürüyor.

Baldur's Gate 3 Uyarlaması

Dungeons & Dragons masaüstü rol yapma sistemine dayanan Baldur’s Gate serisi Forgotten Realms (Unutulmuş Diyarlar) evreninde geçiyor. İlk oyunu 1998’de, ikinci oyunu 2000’de yayınlanan serinin son halkası 23 yıl sonra oyuncularla buluşmuş ve yapım büyük yankı uyandırmıştı. Üçüncü oyun Zihin Yüzücüler (Mind Flayer) tarafından ele geçirilen bir grup yol arkadaşının bu zararlı parazitlerden kurtulmak için çıktıkları maceraları konu almıştı.

Netflix’ten Live-Action “Baldur’s Gate 3” Uyarlaması Gelebilir

Habere göre, popüler video oyunu Baldur’s Gate 3’ün live-action uyarlaması için Netflix’te görüşmeler devam ediyor. Yayıncı kuruluş, oyunun uyarlama haklarını almak için harekete geçmiş durumda.

Bununla birlikte Baldur’s Gate 3 uyarlamasının dizi mi yoksa bir film mi olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak kaynaklar, yapımın bir live-action formatında olacağını doğruluyor.

- Reklam -

Öte yandan Henry Cavill’ın Rivyalı Geralt rolünü Liam Hemsworth’e devretmesi nedeniyle The Witcher’ın yolculuğunun da beklenenden kısa süreceği düşünülüyor. Dolayısıyla platformun yeni bir oyun markasını kütüphanesine dahil etme isteği birçok kişi için akla oldukça uygun geliyor.

Baldur's Gate 3 Uyarlama - Netflix

Hollywood’un son dönem oyun uyarlamaları arasında The Last of Us, Mortal Kombat, Sonic the Hedgehog, Pokémon Detective Pikachu ve Super Mario Bros. yer alıyor. Yakın gelecekte ise The Legend of Zelda ve Death Stranding adaptasyonları izleyicilerle buluşmayı bekliyor.

Netflix şimdilik Baldur’s Gate 3 uyarlaması iddialarına henüz bir yanıt vermedi.

Netflix imzalı bir Baldur’s Gate 3 uyarlaması ihtimaline siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Covered Geekly

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Oyunda zaten hikâyeyi yönlendirebiliyoruz. Nasıl bir dizi yapabilirler ki bunun üzerine? Kaldı ki Netflix Witcher’ı berbat etti, Baldur’s Gate’i de güzel yansıtacaklarına inanmıyorum. Politik doğruculuk damlayacak her yerden ve bu yüzden de seyir zevki diye bir şey asla olmayacak. Sevdiğimiz bir şeyin para uğruna harcanmasını göreceğiz biz de sadece bir kez daha.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Death Stranding Film A24

Hideo Kojima’nın “Death Stranding” Oyunu, A24 Tarafından Beyaz Perdeye Uyarlanıyor

400.000 Yıl Önce İnsanlar Kunduz Avlayıp Yiyordu

400.000 Yıl Önce İnsanların Kunduz Avlayıp Yedikleri Ortaya Çıktı