in , ,

Nintendo ve Sony Ortaklığında “The Legend of Zelda” Filmi Geliyor

The Legend of Zelda film uyarlaması resmiyet kazandı. Nintendo’nun kült video oyunu, live-action formatında beyaz perdeye taşınıyor.

The Legend of Zelda Sinema Filmi
- Reklam -
- Reklam -

The Legend of Zelda film uyarlaması kesinleşti. The Maze Runner ile tanınan Wes Ball’un yönetmenliğini üstleneceği yapım live-action formatında olacak.

Bir başka Nintendo oyunu olan Super Mario’nun bu yıl vizyona giren sinema adaptasyonu The Super Mario Bros. Movie, gişede dünya çapında 1.3 milyar dolar hasılat elde etmiş ve Barbie’nin ardından yılın en çok kazandıran ikinci filmi olmuştu. Nintendo’nun bu duruma sessiz kalmayacağı ve The Legend of Zelda uyarlaması için harekete geçtiği ise ilk olarak geçen haziran ortaya çıkmıştı.

Bugün ise The Legend of Zelda film uyarlaması resmi kaynaklarca doğrulandı. Şimdilik Nintendo’nun uzun soluklu serinin hangi oyununu perdeye uyarlamayı tercih edeceği ya da film için tamamen yeni bir hikaye yaratıp yaratmayacağı konusunda bir detay belirtilmedi. Proje henüz ön geliştirme aşamasında. Yapımın dağıtımı ise Sony Pictures Entertainment tarafından gerçekleştirilecek.

- Reklam -

Live-Action The Legend of Zelda Filmi

The Legend of Zelda Filmi Resmileşti

The Legend of Zelda filminin yönetmenliğini, kariyerinde daha önce başka uyarlamalarda da görev almış Wes Ball üstleniyor. Ball, Amerikalı yazar James Dashner tarafından kaleme alınan The Maze Runner ve devam filmleri The Scorch Trials ve The Death Cure’u yönetmesiyle tanınıyor. Yönetmenin sıradaki projesi ise Maymunlar Cehennemi serisinin yeni macerası Kingdom of the Planet of the Apes olacak.

The Legend of Zelda film uyarlamasının yapımcılığını aynı zamanda Zelda’nın yaratıcısı da olan Shigeru Miyamoto (Nintendo’nun Temsilci Direktörü) ve Avi Arad (Arad Productions, Inc. başkanı) üstlenecek. Arad aynı zamanda Spider-Man: Across the Spider-Verse, Uncharted ve Tarzan and Jane gibi pek çok yapımda görev almıştı. Nintendo ve Arad Productions yapımcılığı üstlenirken, Nintendo ve Sony Pictures projeye ortak finansman sağlayacak.

Deadline’ın aktardığına göre ise filmin senaristliğini Jurassic World serisinin yazarı Derek Connolly üstlenecek. Bununla yapımın oyuncu kadrosu hakkında herhangi bir detay verilmedi.

Projenin Tamamlanması Zaman Alacak

Duyuru, Nintendo’nun X (eski Twitter) hesabı üzerinden Shigeru Miyamoto imzasıyla yapıldı.

“Birçok mega hit filmin yapımcılığını üstlenen Avi Arad ile uzun yıllardır The Legend of Zelda’nın live-action filmi üzerinde çalışıyorum.

“Avi’den bu filmin yapımcılığını benimle birlikte yapmasını istedim ve artık Nintendo’nun da prodüksiyona dahil olmasıyla filmin geliştirilmesine resmi olarak başladık. Tamamlanması zaman alacak ama umarım görmeyi sabırsızlıkla beklersiniz.”

The Legend of Zelda Filmi Geliyor

- Reklam -

The Legend of Zelda serinin ilk oyunu 1986 yılında yayınlandı ve Zelda o tarihten beri oyun dünyasının en önemli markaları arasında yer aldı. O günden bu yana seriye çeşitli konsolları da kapsayan yaklaşık 30 video oyunu eklendi.

Oyunlar genellikle Prenses Zelda’yı bir tür tehlikeden kurtarması gereken Hylialı Link adlı genç bir kahramanı takip ediyor.

Nintendo 2017 yılında ilk açık dünya Zelda oyunu Breath of the Wild’ı piyasaya sürdü. Devam oyunu Tears of the Kingdom ise Mayıs 2023’te yayınlandı. Her iki oyun da türünün öne çıkan yapımları arasında yer aldı.

Tears of the Kingdom ve Breath of the Wild Oyunları Filmin Ana Hatlarını Oluşturabilir

Nintendo, Legend of Zelda filminin hikâyesi için henüz ayrıntıları paylaşmadı. Ancak son iki oyunun adaptasyona ilham kaynağı olacak ana unsurlar olacağı düşünülüyor. Oyuncular, oyun ilerledikçe Link’in oyunların ana hikâyesiyle ilgili anılarını keşfediyorlar. Breath of the Wild’da Link, Zelda’nın Ganon’u yenmesine yardım etmesi gerektiğini ve anıları takip ederek Ganon’un hükümdarlığına kadar giden bir yolculuğa çıktığını öğreniyor.

Super Mario’nun Başarısı Nintendo’yu Harekete Geçirdi: "The Legend of Zelda"nın Film Uyarlaması Geliyor

Tears of the Kingdom ise Breath of the Wild’dan yıllar sonrasını ele alarak Zelda’nın kaybolması ve Ganondorf’un krallığı tehdit etmesini konu alıyor.

Live-action The Legend of Zelda sinema filmi uyarlaması hakkında sizin beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

GTA 6 Resmi Duyuru ve Fragman

“GTA 6” Resmi Duyurusu ve İlk Fragman Çok Yakında Gelebilir

Elazığ Tarla Roma Dönemi Mozaik

Elazığ’da Bir Bahçe Sahibi Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Mozaikler Buldu