in ,

Hideo Kojima’nın “Death Stranding” Oyunu, A24 Tarafından Beyaz Perdeye Uyarlanıyor

Death Stranding film uyarlamasında stüdyo tercihi belli oldu. Hideo Kojima’nın ünlü oyunu, son dönemlerin popüler yapım şirketi A24’a emanet edildi.

Death Stranding Film A24
- Reklam -
- Reklam -

Death Stranding film uyarlaması A24 imzasıyla geliştirilecek. Hideo Kojima’nın popüler oyununun beyaz perde adaptasyonunda yeni aşamalar kaydedilmeye devam ediliyor.

Kojima Productions tarafından 2019 yılında geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan Death Stranding oyunu, döneminde büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Şimdilerde ikinci oyun üzerine çalışmalar devam ederken yapımın bir film uyarlamasının yolda olduğu haberi Aralık 2022’de paylaşılmıştı.

O dönemde hakkında az detay bilinen film uyarlamasında şimdi önemli bir adım daha atıldı. Midsommar, The Lighthouse, Uncut Gems ve The Green Knight gibi yapımlarla adından söz ettiren bağımsız film stüdyosu A24; Hideo Kojima’nın popüler oyununu perdeye taşıyacak stüdyo olacak.

- Reklam -

Death Stranding Film A24 - Hideo Kojima

Sinematik sahneleriyle dikkat çeken oyunun başrolünde Normal Reedus yer alırken ona Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Guillermo del Toro ve Margaret Qualley eşlik ediyordu.

Hideo Kojima: “Death Stranding Filmi Sinemayı Seven Herkes için Olacak”

Metal Gear serisiyle adını geniş kitlelere duyuran, ardından Konami’den ayrılarak kendi stüdyosunu kuran Hideo Kojima; oyun sektörünün gözde isimleri arasında yer alıyor. Kojima, yayınladığı açıklamada A24 tercihini şu sözlerle açıklıyor:

“A24 yaklaşık 10 yıl önce doğdu. Sektördeki varlıkları benzersiz, başka hiçbir şeye benzemiyorlar. Çektikleri filmler yüksek kalitede ve çok yenilikçi. Yarattıkları eserler beni cezbetti ve hatta kendi çalışmalarıma ilham kaynağı oldular. Hikâye anlatımına yönelik yenilikçi yaklaşımları Kojima Productions’ın son 8 yıldır yaptıklarıyla örtüşüyor.

“Şimdi birlikte bir Death Stranding filmi yapıyoruz. Piyasada pek çok ’oyun uyarlaması film’ var. Ama bizim yarattığımız şey sadece oyunun doğrudan bir adaptasyonu değil. Amacımız izleyici kitlemizin sadece oyunların hayranlarından oluşması değil. Filmimiz sinemayı seven herkes için olacak. Daha önce hiç görülmemiş, sadece film aracılığıyla ulaşılabilecek bir Death Stranding evreni yaratıyoruz.”

- Reklam -

Death Stranding Film A24 - Kojima

Death Stranding, yaşayanların dünyası ile ölülerin dünyası arasındaki sınırın bulanıklaşmasına neden olan gizemli bir olayla başlıyor. Yapım post apokaliptik bir Amerika Birleşik Devletleri’nde geçiyor.

Kojima son olarak 2023 Game Awards etkinliğinde yeni oyunu OD’yi duyurmuştu.

A24 imzalı bir Death Stranding film uyarlaması izleme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beverly Hills Cop: Axel F Fragman - Sosyete Polisi 4

‘Sosyete Polisi’ Eddie Murphy Geri Dönüyor: “Beverly Hills Cop: Axel F” Filminden Fragman Yayınlandı

Baldur's Gate 3 Uyarlaması - Netflix

Netflix, Yılın Oyunu “Baldur’s Gate 3” için Harekete Geçti: Live-Action Uyarlama Yolda