in ,

“Beterböcek 2” Çekimleri Hırsızlık Nedeniyle Yarıda Kaldı: İkonik Heykel Çalındı

Beterböcek 2 filminin çekimleri sırasında ikonik heykelin çalınması, yapımın çekimlerinin sekteye uğramasına neden oldu.

Beterböcek 2 Hırsızlık- Heykel
- Reklam -
- Reklam -

Beterböcek 2 seti yaşanan hırsızlık olaylarıyla çalkalanıyor. Tim Burton imzalı Beetlejuice’un devam yapımında, ikonik heykelin çalınması prodüksiyonun durdurulmasına neden oldu. Eyalet polisi ise soruşturmaya devam ediyor.

Heykelin çalınması Beterböcek 2 setinde yaşanan ilk hırsızlık vakası değil. Heykelden önce de dekor eşyalarından biri çalınmıştı.

New York Post’a göre Vermont Eyalet Polisi, filmin hayranlarının yakından tanıyacağı 70 kiloluk heykeli çalan kişileri bulmaya çalışıyor. Bahsi geçen heykel haricinde setteki dekor eşyalarından biri olan kabak figürlü bir lamba direği de çalınmış durumda.

- Reklam -

Yetkililer bu durumun ardından bilgisi olan herkesin ortaya çıkmasını istediği bir bildiri yayımladı. Vermont Polisi ilk filme referansla, “Çalıntı heykelin adını üç kere söylemeye çalıştık ama geri gelmedi,” ifadelerini kullandı. Polis setin güvenlik görevlilerinden alınan bilgilere dayanarak heykelin 13 Temmuz saat 17.00 ile 17 Temmuz saat 11.00 arasında çalındığını düşünüyor.

Beterböcek 2 Heykel Hırsızlığı

Beterböcek 2 Setinde Art Arda Yaşanan Hırsızlık Olayları Hakkında Bilinenler Sınırlı

İlk olay, 14 Temmuz günü saat 00:35’te kendine özgü balkabağı süslemesiyle kaplı büyük bir elektrik direğinin çalınması olarak bildirildi. Gelen ilk bilgilere göre direk tabanından çıkarıldı, eski model bir GMC kamyonetin arkasına yüklendi, üzeri muşambayla örtüldü ve araç direkle birlikte olay yerinden hızla uzaklaştı.

17 Temmuz öğleden sonra ise ikinci vaka bildirildi. Film yetkilileri, Vermont Eyalet Polisi’ne birisinin yaklaşık 70 kilogram ağırlığındaki “mezarlığın çevresinden büyük bir soyut sanat heykeli” çaldığını söyledi. Vermont Polis sözcüsü Adam Silverman yaptığı açıklamada, “Temel olarak failler araçlarını mezarlığın yakınına park edip heykelin olduğu yere yürüdüler. Ama bundan daha fazla ayrıntıya sahip değiliz,” dedi.

YouTube video

Devam macerasında, ilk yapımda olduğu gibi set dekorasyonu büyük önem taşıyor. Bu hırsızlık vakaları da çekimleri ciddi şekilde aksatıyor.

Beterböcek Geri Dönüyor

1998 tarihli Beterböcek’in devamı niteliğindeki yapım, kadrosundaki ünlü isimlerle dikkat çekiyor. Seyirciler, ilk filmdeki oyuncuların unutulmaz rollerini tekrar canlandıracağı bir yapıma şahit olacak.

İlk filmin yıldızlarından Michael Keaton, Catherine O’Hara ve Winona Ryder gibi birçok oyuncu devam filminde de yer alıyor.

- Reklam -

Hikâye büyük ölçüde gizemini korurken Warner Bros. Willem Dafoe ve Wednesday dizisindeki başarısının ardından adından söz ettiren Jenna Ortega gibi isimlerin de filmde yer alacağını doğruladı. Alfred Gough ve Miles Millar senaryoyu kaleme alırken Tim Burton da devam filmi için yönetmen koltuğuna geri döndü.

Beetlejuice 2 Seti Hırsızlık

“Beetlejuice 2” Filmi Yıllardır Tasarım Sürecindeydi

Beterböcek 2’nin geliştirme süreci uzun ve birçok engelle dolu oldu. Çünkü bu ürkütücü komedinin devam filmi yıllardır geliştirilmekteydi.

Tim Burton, daha önce yaptığı bir açıklamada bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden şüphe ettiğini ifade etmişti. Senaryoya katkıda bulunan yazar Seth Grahame-Smith, devam filminin neden bu kadar uzun süre başlamadığı hakkında konuşurken, hem kendisinin hem de Burton’ın işi yanlış yapma konusunda endişe duyduklarını kaydetmişti. Grahame-Smith konuyla ilgili şunları söylüyor:

“Tim’le en son bu konuda konuştuğumda -bu noktada beş yıl öncesinden bahsediyoruz- devam etmenin bu kadar zor olmasının nedeni, pek çok insanın Beetlejuice’u sevmesi ve devam filmini yanlış yapmanın 10 milyon yolu ve doğru yapmanın dört yolu olması.”

Beterböcek 2 filmi 6 Eylül 2024’te vizyona girecek.

Bu olaya dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR, Art News

İrem Şimşek

21 yaşındayım. İletişim Fakültesi’nde okuyorum. Bir süredir deneme yazıyorum, farklı platformlarda haber yazmaya ve çeviri yapmaya çalışıyorum. En çok sinemayı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yine Michael Keaton mı oynuyordu ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yılmaz Gruda Yaşamını Yitirdi: Usta İsme Veda

Oyuncu, Şair, Yazar ve Yönetmen Yılmaz Gruda Hayatını Kaybetti

57 Seconds: Morgan Freeman'lı Zaman Yolculuğu Filmi Yolda

Morgan Freeman’lı Zamanda Yolculuk Filmi “57 Seconds”tan İlk Fragman