in , ,

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Romanından Uyarlanan “Cadı” Filminden İlk Fragman

Cadı filmi fragmanı paylaşıldı. Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından uyarlanan yapımın başrollerinde Furkan Andıç ve Buse Meral yer alıyor.

Cadı Fragmanı: Hüseyin Rahmi Gürpınar Romanı Film Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Cadı filminin ilk fragmanı ve posteri paylaşıldı. Türk edebiyatının usta kalemlerinden Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanına dayanan yapım gelecek ay vizyondaki yerini almaya hazırlanıyor.

Yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın imzasını taşıyan Cadı beyaz perdeye taşınıyor. Başrollerini Furkan Andıç ve Buse Meral’in paylaştığı yapım, psikolojik gerilim türüyle izleyicilerin karşısına çıkıyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından esinlenen film, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş dönemini ele alan dikkat çekici bir hikâyeyi takip ediyor. Cadı, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşkte dönen olayları konu alıyor.  Bir dönem ve toplumun sosyal dinamiklerine de ışık tutmayı amaçlayan yapımda Naşit Nefi Efendi karakterine Furkan Andıç, Fikriye karakterine ise Buse Meral hayat veriyor.

- Reklam -

Cadı Fragmanı: Hüseyin Rahmi Gürpınar Romanı Film Oluyor

Başrollerde yer alan Furkan Andıç ve Buse Meral’in yanı sıra filmde ayrıca Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soyaslan, Cengiz Orhonlu, Dilara Duman, Yağız Ata Dinçer, Ekin Pasvanoğlu ve Nur Sürer gibi oyuncular yer alıyor.

WOW STUDIOS’un yapımcılığını üstlendiği Cadı’nın müzikleri ise Ercüment Orkut, Cem Tuncer ve Sabina Khujaeva imzasını taşıyor. Erman Bostan’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film, 26 Nisan 2024 tarihinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Filminin ilk fragmanı ve afişi kısa süre önce paylaşıldı. Görüntüler, izleyicilere filmdeki gizemli atmosferi ve karakterlerin derinliklerine dair bir ön izlenim sunuyor. Fragmanda Fikriye’nin, Naşit Nefi Efendi ile zorla evlendirildikten sonra yaşadığı köşk hakkındaki cadı söylentilerini çözmeye çalışırken yaşadığı ürkütücü olaylar göze çarpıyor.

Cadı Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Filmin posteri ise Kayıp Rıhtım okurlarının da yakından tanıdığı illüstratör Ethem Onur Bilgiç imzasını taşıyor.

Cadı Afiş - Ethem Onur Bilgiç

1864 yılında İstanbul’da doğan Hüseyin Rahmi Gürpınar, Türk edebiyatının en önemli romancılarından biri olarak anılıyor. Eserlerinde genellikle İstanbul’un yoksul mahallelerini ve renkli karakterlerini anlatan yazar özellikle Şık, Gulyabani ve Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç gibi romanlarıyla tanınıyor.

1912 yılında yayımlanan Cadı romanı Hüseyin Rahmi’nin gulyabani, hortlak gibi doğaüstü varlıkları konu edindiği “Garaib Faturası Külliyatı”nın ikinci romanı olma özelliğini taşıyor. Külliyatın ilk romanı Gulyabani’de olduğu gibi bu romanda da halkın batıl inançlarını konu ediniyor. Ancak Hüseyin Rahmi bu kez merkeze ruh kavramını oturtarak spiritüalizme karşı, metafizik ve felsefi açıdan bir tartışma da yürütüyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserinden uyarlanan Cadı’nın yayınlanan ilk fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan fragmanlardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for barisss17 barisss17 dedi ki:

    Afişte hiç Hüseyin Rahmi adı geçmiyor?

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    En altta cast bölümünde sonda geçiyor. Tabi ana başlık olarak Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın eserinden şeklinde bir ibare olsa şık olabilirdi.

  3. Avatar for barisss17 barisss17 dedi ki:

    Evet bence de. Büyüteçle görünüyor ancak böyle.

  4. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Ahmet Hamdi Tanpınar kim?
    Aşkı Memnu dizisinin fikir babası olan senarist mi?
    Türk dizi sektörü mükemmel, uçuyor. Böyle ufak ayrıntılara takılmayın.
    Sanatın başına da Birol Güven geçti. Alman Sanat dünyası kıskanıyor bizi :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tarihte Bilinen İlk Öpüşme

Tarihte Kayda Geçen İlk Öpüşme Ortadoğu’da Gerçekleşmişti: “Evlilik Dışı Öpüşme ise Hoş Karşılanmıyordu”

Demon Slayer 4. Sezon 1. Bölüm Süresi Belli Oldu

Demon Slayer 4. Sezon Açılışı 1 Saatlik Özel Bir Bölüm ile Yapacak