in ,

Catherine Laga’aia, Disney’in Live-Action “Moana” Filminde Başrolü Canlandıracak

Catherine Laga’aia, “Moana” filminde başrol için seçildi. Disney’in yeni live-action yapımında kadro şekilleniyor.

Catherine Laga’aia - Moana Film - Başrol
- Reklam -
- Reklam -

Catherine Laga’aia, Moana filmi ile Disney’in yeni yıldızı olmaya hazırlanıyor. Live-action uyarlama, 2016 yapımı animasyonun yeniden çevrimi olacak.

Walt Disney Animation Studios 2016 yılında Moana filmiyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Yapımda başkarakteri aktris ve müzisyen Auli’i Cravalho seslendirmiş; film 150 milyon dolarlık bütçesine karşılık 687 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi bilmişti. Hikâye bir Polinezya adası olan Motunui’nin şefinin maceraperest kızı Moana Waialiki’nin maceralarını konu alıyordu.

Son dönemlerde Mulan, Cruella, Peter Pan & Wendy ve The Little Mermaid gibi klasik animasyonların live-action uyarlamalarıyla adından söz ettiren Disney; yola görece yeni tarihli bir yapım olan Moana ile devam ediyor.

- Reklam -

Yapımda halkını kurtarmak için zorlu bir göreve çıkan maceraperest genç kız Moana rolünü Catherine Laga’aia canlandıracak. 17 yaşındaki Sydneyli oyuncu, sevilen karaktere hayat vererek Moana’nın cesaret ve kararlılığını yakalamayı hedefleyecek.

Catherine Laga’aia “Moana” Başrolü Oldu: Filmin Diğer Rolleri de Açıklanıyor

Oyunculuk kariyerinin ilk yıllarını yaşayan Catherine Laga’aia, daha önce Prime Video dizisi The Lost Flowers of Alice Hart’ta üç bölümlük bir performans sergilemişti. Laga’aia, sıradaki projesiyle bir Disney başrolüne seçilerek kariyerinde büyük bir adım atmaya hazırlanıyor.

Filmde belli olan diğer roller arasında Auckland doğumlu John Tui var. Tui Moana’nın sadık babası Şef Tui’yi oynayacak. The Expanse’teki rolleriyle tanınan Samoa kökenli Frankie Adams ise Moana’nın neşeli ve kararlı annesi Sina’yı canlandıracak. Yeni Zelanda’nın Bay of Islands bölgesinden deneyimli oyuncu Rena Owen, Gramma Tala rolünü üstlenecek ve Dwayne Johnson da Yarı Tanrı Maui rolünü yineleyecek.

Catherine Laga’aia - Moana Film Oyuncuları

Laga’aia yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu karakteri canlandırmaktan gerçekten heyecan duyuyorum çünkü Moana favorilerimden biri. Dedem Fa’aala, Palauli, Savai’i’den geliyor. Ve büyükannem Samoa’nın ana adası Upolu’daki Leulumoega Tuai’den. Samoa ve tüm Pasifik Adası halklarını kutlama ve benim gibi olan genç kızları temsil etme fırsatına sahip olmaktan onur duyuyorum.”

- Reklam -

Hamilton ve Grease Live ile tanınan Thomas Kail tarafından yönetilen film hakkında açıklamalarda bulunan Kail, şöyle konuştu:

“Bu oyuncu seçme sürecinde Catherine, Rena, Frankie ve John ile tanıştığım için çok heyecanlıyım. Bu fırsat karşısında onur duydum ve birlikte sete çıkmak için sabırsızlanıyorum. Catherine ve Dwayne ile aynı kanoda olmak için daha iyi bir çift yok. Aslında üçlü: Heihei de hazır.”

Catherine Laga’aia - Moana Film - Başrolü

Live-action Moana filmi 10 Temmuz 2026’da sinema salonlarında gösterime girecek.

Catherine Laga’aia’lı Moana filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Büyük Sorunların Küçük Kitabı - Serdar Nurmedov

Duygusal Esneklik Kazanmak İsteyenlere: Serdar Nurmedov İmzalı “Büyük Sorunların Küçük Kitabı” Raflarda

Bridgerton 4. Sezon Yayın Tarihi

“Bridgerton” 4. Sezon En Az 2 Yıl Sonra Yayınlanacak