in ,

Chris Hemsworth’ten Martin Scorsese’ye Cevap: “Süper Kahraman Filmleri Saygı Görmeyi Hak Ediyor”

Chris Hemsworth çizgi roman uyarlamalarına arka çıktı. Marvel’ın sevilen yıldızı süper kahraman filmlerinin hak ettiği değeri görmediğini düşünüyor.

Chris Hemsworth - Süper Kahraman Filmleri - Martin Scorsese
- Reklam -
- Reklam -

Chris Hemsworth süper kahraman filmlerine gelen eleştirilerin haklı olmadığı görüşünde. Marvel’ın yıldız oyuncusu, Martin Scorsese’nin eleştirilerine cevap vererek süper kahraman yapımlarının sinema sektörünü ayakta tuttuğunu ifade etti.

Martin Scorsese geçen aylarda verdiği röportajda seri üretim çizi roman filmlerinin sinema sanatını mahvettiğini söylemiş ve süper kahraman yapımlarının kültürel bir bozulmayı beraberinde getirdiğinden bahsetmişti. Sektörde bazı kişiler Scorsese’ye destek olsa da Nicholas Cage ve James Gunn gibi isimler bu eleştiriyi haksız bulmuştu.

Chris Hemsworth - Süper Kahraman Filmleri

- Reklam -

Scorsese’ye karşı çıkan isimlerden birisi de Marvel Sinematik Evreni’nde Yıldırım Tanrısı Thor’u canlandıran Chris Hemsworth oldu. 40 yaşındaki süper kahraman filmlerine yöneltilen eleştirilerin yerinde olmadığını söyledi ve The Sunday Times’a verdiği röportajda şunları dile getirdi:

“Ağır geldi. Özellikle de kahramanlara yöneltilmesi beni rahatsız etti. İnsanların süper kahramanları yerden yere vurması yani. Bu adamların da tutmayan filmleri vardı, hepimizin var. Süper kahramanların neden kötü olduğuna dair konuştuklarında şöyle düşünüyorum: ‘Güzel, fakat bunları bu filmi izleyen milyarlarca kişiye de söylemeye ne dersiniz, hepsi mi haksız?’”

Chris Hemsworth: “Sinema Sektörünü Değiştiren Akıllı Telefonlar ve Sosyal Medyaydı”

Konuşmasına sinema kültürü üzerinden devam eden yıldız oyuncu, kültürü değiştiren şeyin süper kahraman yapımları olmadığını ifade etti. Scorsese’nin eleştirilerine karşılık veren Hemsworth, türün hak ettiği değeri görmediğini sözlerine ekledi:

“Sinema kültürü süper kahraman filmleri yüzünden değişmedi. Akıllı telefonlar ve sosyal medya yüzünden değişti. Çizgi roman filmleri geçiş döneminde insanları sinemalarda tuttu ve şimdi insanlar yeniden sinemalara geliyor. Bu nedenle süper kahraman filmleri biraz daha saygı görmeyi hak ediyor.”

- Reklam -

Chris Hemsworth - Süper Kahraman Filmleri - Thor

Scorsese 2019 yılında verdiği röportajda süper kahraman filmlerinin tema parkı gezilerine benzetmiş ve gerçek sinema olmadığını söylemişti. Daha sonrasında da sık sık çizgi roman filmlerinin sinema kültürünü tehdit ettiğini ifade eden başarılı yönetmen “gerçek filmlere” ihtiyaç olduğunu açıklamıştı.

Marvel çatısı altında uzun yıllar Thor karakterine hayat veren Chris Hemsworth, şimdilerde George Miller imzalı Furiosa: A Mad Max Saga filminde izleyenlerin karşısında farklı bir tonda çıkmaya hazırlanıyor. Eleştirmenler tarafından performansından övgüyle bahsedilen aktör farklı bir yapımda yer almanın içindeki sanatçı enerjisini canlandırdığını da paylaşıyor.

Siz Chris Hemsworth’ün açıklamalarına katılıyor musunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Fandom Wire

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Belki önceden farklı düşünüyorumdur hatırlamıyorum ama sanırım insanda değişime dair bir konum belirleme ihtiyacı ve kendinden olmayanı yaratarak damgalama çabası oluyor. Eleştiri önemli, tartışma her zaman olmalı bence ama değişimi de öyle veya böyle kabullenebilmek daha sağlıklı bence. Hiçbir şey iyi veya saf kötü değil neticede.

  2. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    Fırtına ve şimşek tanrısı Thor’u elektrik verip bayilttilar, sonra saygı görmeyi hak ediyor diyor :smiley:

  3. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Taika Waititi filmleri çok kötüydü, mahvetti Thor’u, o ayrı. :smile:

  4. Avatar for SherlockHolmes SherlockHolmes dedi ki:

    Thor filmleri diğer Marvel filmlerine göre gerçekten kötüydü. Ama Thor’un boynundaki şeyin adı Marvel da “Obedience Disk” diye geçiyor. Thor’un sinirlerine bağlıydı. Hulk ile kavgasında Thor’un şimşeklerinin çıkmasına rağmen yine de etkisiz hale gelmedi. Normal elektrik diye geçiştirmemeliyiz. Sandığımızdan güçlü bir silah. Öyleki çizgi romanlarda Silver Surfer ve Hulk’a karşı da kullanılmış. Thor’un bu silahtan etkilenmesi çok normal.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Baki Hanma VS Kengan Ashura Anime Filmi Geliyor | Fragman

İki Popüler Dövüş Animesi Aynı Filmde Buluşuyor: İşte “Baki Hanma VS Kengan Ashura”dan İlk Fragman

Yeni Godzilla x Kong Filmi

Yeni Bir “Godzilla x Kong” Filmi Geliyor