in , ,

Gibiciler – Feyyaz Kayacan | Haftanın Kitabı #317

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta 50 Kuşağı öykücülerinden Feyyaz Kayacan’ın ironilerle dolu öykü kitabı “Gibiciler” var.

Gibiciler - Feyyaz Kayacan | Haftanın Kitabı #317
- Reklam -
- Reklam -

Gibiciler | Künye

Yazar: Feyyaz Kayacan
Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınevi
Sayfa Sayısı: 80
Çıkış Tarhi: Nisan 2022

Gibiciler – Feyyaz Kayacan | Arka Kapak Tanıtımı

Gibiciler - Feyyaz Kayacan

- Reklam -

“Ne benciyiz ne bizci gibiciyiz gibici”

Türkçenin öykü geleneğinin en sınır tanımaz, en kıvrak metinlerinden gerçeküstücülüğün yazınsal sonsuzluğuna varan bir yazar Feyyaz Kayacan.

Gibiciler, birbiriyle dirsek temasında ama aynı zamanda bambaşka dünyalara açılan kapılara sahip üç öyküden oluşuyor. Şiirsel bir serzeniş, ironik bir başkaldırı, ucu sipsivri kalemle yazılmış bir toplum ve dönem eleştirisi. Üstelik her kelimesini bir kuyumcu titizliğiyle işliyor.

Feyyaz Kayacan’ın öykü dünyasının ne denli sonsuz, ne denli eğlenceli olduğunu ve dil ve anlatıdaki ustalığını daha yakından göreceksiniz…

Feyyaz Kayacan Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Feyyaz Kayacan

- Reklam -

Öykü, roman ve tiyatro yazarı, şair ve çevirmen kimlikleriyle tanınan Feyyaz Kayacan, 19 Aralık 1919’da İstanbul’da doğdu. Asıl adı Feyyaz Fergar olan yazar, Türk öykücülüğünde 1950 kuşağının en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Yapıtlarında sıklıkla savaşın insan ruhu üzerindeki etkisini ve yol açtığı saplantılı davranış biçimlerini işleniyor.

Feyyaz Kayacan Saint Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Fransa ve İngiltere’de siyasal bilgiler ve ekonomi eğitimi aldı. Uzun yıllar BBC’nin Türkçe Yayınlar Servisi’nde çalıştı. 1993 yılında Londra’da yaşamını yitirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Edebiyatımızın Saklı Hazinelerinden Feyyaz Kayacan Bütün Eserleriyle Kırmızı Kedi’de!

Gibiciler kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Silo'nun Yıldızı Bilimkurgu Dizisi Finali Hakkında Konuştu

“Silo”nun Yıldızı, Popüler Bilimkurgu Dizisinin Geleceği ve Finali Hakkında Konuştu

Peacemaker'ın 2. Sezon Çekimleri Başladı

James Gunn Duyurdu: “Peacemaker”ın 2. Sezon Çekimleri Başladı