in , ,

“Robin Hood” Filmiyle Tüm Dünyada Ün Kazanan 300 Yaşındaki Çınar Ağacı Elektrikli Testereyle Kesildi

Hadrian Duvarı yakınlarındaki ikonik çınar ağacı kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kesildi. Ağaç, 1991 tarihli Robin Hood filmiyle ün kazanmıştı.

Hadrian Duvarı Çınar Ağacı Kesildi - Robin Hood
- Reklam -
- Reklam -

Birleşik Krallık’taki Hadrian Duvarı’nın yakınlarında bulunan ve ikonik görüntüsüyle hafızalara kazınan 300 yıllık çınar ağacı vandallar tarafından kökünden kesildi.

İngiltere’yi doğu-batı doğrultusunda ikiye ayıran ve Roma İmparatorluğu’ndan kalma Hadrian Duvarı’nın yakınlarında yer alan bu çınar ağacı, Northumberland Ulusal Parkı arazisi içerisinde bulunuyordu.

Tahminlere göre 300 yaşında olduğu düşünülen çınar ağacı, başrollerinde Kevin Costner, Margan Freeman ve Mary Elizabeth Mastrantonio’nun yer aldığı 1991 yapımı Robin Hood: Prince of Thieves (Robin Hood: Hırsızlar Prensi) filminde de yer almış ve dünya çapında ilgi çekmişti. Gişede 390 milyon dolar kazandıran filmin önemli bir sahnesinde kameralara yansıyan ağaç sayısız izleyicinin hafızasına kazınmıştı.

- Reklam -

Hadrian Duvarı Çınar Ağacı Kesildi - Robin Hood 1991

Yetkililerce “vandalizm eylemi” olarak tanımlanan ve “kasıtlı bir şekilde kesildiği” belirtilen ağacı kesen kişi ya da kişiler hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Hadrian Duvarı Yakınlarındaki 300 Yıllık Çınar Ağacının Kesilmesinin Ardından Soruşturma Başlatıldı

Polis, perşembe gecesi meydana geldiği düşünülen olayın ardından 16 yaşında bir çocuk ile 60 yaşlarında bir adamı tutukladıklarını açıkladı.

Sycamore Gap (Çınar Geçidi) olarak bilinen noktada bulunan ağaç, yaklaşık 1.900 yıl önce Roma İmparatorluğu’nun en uzak kuzeybatı sınırını korumak için inşa edilen ve UNESCO Dünya Mirası listesinde de bulunan tarihi Hadrian Duvarı’nın yakınında yer alıyordu.

Hadrian Duvarı Çınar

Sycamore Gap, İngiltere’de en çok fotoğrafı çekilen ağaçlardan biri olarak kabul ediliyor. Çınar ağacı ayrıca 2016 senesinde Yılın İngiliz Ağacı seçilmişti.

National Trust’tan Andrew Poad konu hakkında şunları söyledi:

“Ağaç yaklaşık 200 yıldır peyzajda önemli ve ikonik bir rol oynamış, yerel halka ve bölgeyi ziyaret eden herkese çok şey ifade etmiştir.”

Northumberland Ulusal Park Yönetimi, “Kuzey Doğu’nun bu ikonik simgesi ile ilgilenen ilgili kurum ve ortaklarla birlikte çalıştıklarını” söyledi.

Milli Park, alanda güvenlik önlemleri alarak bölgeyi ziyaretçilere kapadı.

Daha önce “kasıtlı bir vandalizm eylemi” olduğuna inanılan olayı soruşturduklarını aktaran emniyet güçleri, olayla ilgili olarak 16 yaşında bir gencin tutuklandığını söyledi.

- Reklam -

Northumbria Polisi X (eski Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada “soruşturmanın henüz çok erken bir aşamada olduğunu” aktardı.

Çınar Ağacı

16 yaşındaki çocuğun ardından tutuklanan 60 yaşlarındaki adam için ise emniyet güçleri tarafından şu açıklama yapıldı:

“Bu ikinci tutuklamanın durumu ne kadar ciddiye aldığımızı ve sorumluları bulup adalete teslim etme konusundaki kararlılığımızı gösterdiğini umuyoruz.”

Hadrian Duvarı Yakınlarındaki İkonik Çınar Ağacının Kesilmesi Halkta Öfkeye Neden Oldu

Northumbria Polisi’nden yapılan açıklamada, “Vandalizm yerel halkta ve insanlarda haklı bir şok ve öfkeye neden oldu,” ifadelerine yer verildi.

Başkomiser Kevin Waring şunları ekledi:

“İnanılmaz derecede üzücü bir gün. Bu ağaç Kuzey Doğu’nun simgesiydi ve bu bölgede yaşayan ya da bu bölgeyi ziyaret eden pek çok kişi tarafından seviliyordu.

“Kasıtlı bir vandalizm eylemi olduğuna inandığımız bu hasardan sorumlu olduğu tespit edilen herkes, hızlı ve uygun bir şekilde cezalandırılacak.”

Hadrian Duvarı Çınar Ağacı

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar ise 16 yaşındaki bir çocuğun böylesine büyük bir ağacı elektrikli testere ile yalnız başına kesemeyeceğini işaret etti.

300 yıllık çınar ağacının kimliği hâlâ belirlenememiş kişiler tarafından kesilmesi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CNN

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Re_lar_Kvothe Re_lar_Kvothe dedi ki:

    İnsanlığın günümüze kadar ulaştırdığı tüm uygarlığı bir kenara itesim geliyor bu tarz haberlerde.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    İşe bak.Daha 2 hafta önce filmi bir daha izlemiştim.Lanet olsun bu cinayeti işleyenlere.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Titan Denizalti Film Oluyor

5 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Titanik Enkazında Kaybolan Denizaltının Hikâyesi Filme Uyarlanıyor

graham greene hakkında bilgi

Rus Ruletini Alışkanlık Hâline Getiren Yazar Graham Greene Hakkında 5 Tuhaf Bilgi