in , ,

5 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Titanik Enkazında Kaybolan Denizaltının Hikâyesi Filme Uyarlanıyor

Titan felaketi film oluyor. Titanik enkazına düzenlenen turistik gezi sırasında yaşananların hikâyesi beyaz perdeye taşınıyor.

Titan Denizalti Film Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Titan denizaltısının başına gelenler film olmaya hazırlanıyor. MindRiot Entertainment imzasını taşıyacak yapım olayın öncesini ve sonrasını da perdeye aktaracak.

OceanGate şirketi tarafından 2019’dan 2023 yazına dek devam eden Titanik enkazına turistik gezi seferleri 18 Haziran 2023’te bir felaketle sonlanmıştı. İçerisindeki 5 yolcusuyla dalış yapan Titan adlı batiskaf türü deniz aracıyla irtibat dalıştan kısa bir süre sonra kopmuştu. ABD ve Kanada’nın öncülüğünde zamana karşı verilen arama yarışına rağmen Titan bulunamamış ve sonrasında aracın feci şekilde infilak ettiği ortaya çıkmıştı. Aracın enkazı 22 Haziran tarihinde Titanik’in yakınlarında tespit edilmişti. Yolcular arasında OceanGate’in CEO’su Stockton Rush da yer alıyordu.

Titan Denizaltı Felaketi Film Oluyor

- Reklam -

MindRiot Entertainment, daha önce Oceangate ve denizaltı trajedisini konu alan bir belgesel diziye imza atmıştı. Şirket şimdi de E. Brian Dobbins’in (The Blackening, Black-ish) ortak yapımcılığını üstlendiği, Titan trajedisini konu alan bir film projesi hazırlıyor.

Titan Trajedisi Film Olarak İzleyicilerle Buluşacak

MindRiot Entertainment’tan Justin MacGregor ve Jonathan Keasey filmi birlikte kaleme alacak. Yapım, 5 kişinin yaşamını yitirdiği felaketin öncesini, felaket esnasını ve sonrasında yaşananları konu alacak.

Keasey konu hakkında yaptığı açıklamada trajedinin medya ayağına da dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Filmimiz sadece denizaltı trajedisinin bir parçası olan herkesi ve ailelerini onurlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda günümüz medyasının doğasına ilişkin daha makro bir endişeyi de ele alan bir araç görevi görecek.”

Keasey sözlerine şöyle devam etti:

“Tek önemli olan şey gerçektir. Dünyanın beş dakikalık şöhret peşinde koşanlar tarafından boğazımıza tıkılan müstehcen yemleri değil, gerçeğin ta kendisini bilmeye hakları var. Hayat siyah ve beyazdan ibaret değil. İkisinin de karışımıdır. Nüanslar var.”

- Reklam -

Titanik Enkazı Denizaltı Sesleri

Yapımın ne zaman vizyona gireceği ve oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı şu an için bilinmiyor.

James Cameron, Batiskafı ‘Temelden Kusurlu’ Bulmuştu

Titanik filminin yönetmeni James Cameron, kazanın ardından verdiği demeçte Titan ile Titanik arasında paralellikler olduğuna dikkat çekmişti:

“Uyarıların hiçbir şekilde dikkate alınmadığı benzer bir trajedi, tam da aynı noktada yeniden gerçekleşti.”

Usta yönetmen aynı zamanda deniz aracı hakkında pek çok endişenin uzun süredir var olduğunu ve bu projenin temelden kusurlu olduğunu ifade etmişti.

Felaketin sinema filmi olarak perdeye taşınması hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Blue Eye Samurai Animesi Netflix Fragman

Netflix’ten Samuray Temalı Anime: “Blue Eye Samurai”dan İlk Fragman Yayınlandı

Hadrian Duvarı Çınar Ağacı Kesildi - Robin Hood

“Robin Hood” Filmiyle Tüm Dünyada Ün Kazanan 300 Yaşındaki Çınar Ağacı Elektrikli Testereyle Kesildi