in ,

Korku Klasiği “Halloween” A24 İmzasıyla TV Dizisine Uyarlanabilir

Halloween dizisi için çalışmalar başladı. Ünlü korku filmi serisinin TV uyarlaması hakları satışa çıkarıldı. A24 yarıştaki en avantajlı stüdyo.

Halloween Dizisi A24
- Reklam -
- Reklam -

Halloween dizisi ufukta gözüktü. Serinin haklarında elinde tutan Trancas International Films, TV uyarlamasının haklarını satışa çıkardı. Yarıştaki en iddialı şirket ise korku yapımlarıyla öne çıkan bağımsız stüdyo A24 oldu.

İlk 1978 yılında John Carpenter imzasıyla vizyona girdi. O tarihten bu yana Cadılar Bayramı korku türünün en ikonik serilerinden birisine dönüştü.

Son olarak David Gordon Green imzasıyla üçleme formatıyla perdeye taşınan Halloween ile Universal ve Blumhouse’un ortaklığı da sona erdi.

- Reklam -

Bloody Disgusting’in özel haberine göre Halloween’in TV uyarlama hakları için büyük bir teklif savaşı yaşanıyor. Birkaç farklı şirket Michael Myers’ı ekrana konuk etme ihtimaliyle ciddi şekilde ilgileniyor.

A24 Stüdyosu, Halloween Dizisi Yarışında Bir Adım Önde

A24 ve Miramax şu anda serinin TV hakları için yarışan iki stüdyo olarak dikkat çekiyor. Aktarılanlara göre Under The Skin, The Witch, Midsommar ve The Lighthouse ile tanınan A24 yarışı bir adım önde götürüyor.

A24 kısa bir süre önce Friday the 13th (13. Cuma) TV dizisinin haklarını satın aldı ve Universal Pictures çatısı altındaki Peacock için Crystal Lake adıyla geliştirmelere başladı.

Halloween Dizisi A24 - Miramax

Halloween Ends ile perdedeki yolculuğuna ara veren Cadılar Bayramı şimdi yeni bir dönemece giriyor.

Trancas International Films’in hem sinema hem de TV projelerine açık olduğu bildirilirken şirketin birçok stüdyodan teklif aldıkları da kaydediliyor.

- Reklam -

Pulp Fiction, There Will Be Blood ve Trainspotting gibi yapımlarla tanınan Miramax, sinema cephesinde devam filmlerinde de ortaklığını sürdürüyor. Dolayısıyla beyaz perdede gerçekleştirilecek bir projede Miramax doğal ortak olarak yapıma dahil olabilecek.

Serinin 13. filminin ardından beyaz perde yolculuğu şimdilik tamamlanmış gibi görünüyor. Ancak hikâyenin yakın gelecekte sinemada yeni bir reboot’a ev sahipliği yapması da olası görülüyor.

Halloween Dizisi

Dizi uyarlamasında henüz kesinleşmiş bir anlaşma yok. Dolayısıyla olası TV adaptasyonunun ne zaman, hangi platformda ve hangi oyuncularla ekrana taşınacağı şimdilik bilinmiyor.

A24 imzalı bir Halloween dizisi sizde nasıl karşılık buluyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alice in Borderland 3. Sezon Onayı

Netflix’in Manga Uyarlaması “Alice in Borderland” Dizisi 3. Sezon Onayını Aldı

Güç Yüzükleri 3. Sezon - Yüzüklerin Efendisi

“Yüzüklerin Efendisi” Dizisi “Güç Yüzükleri”nin 3. Sezonu Ön Geliştirme Aşamasına Girdi