in , ,

Hayao Miyazaki’nin Bir Sonraki Projesi “Rüzgârlı Vadi”nin Devam Filmi Olabilir

Hayao Miyazaki, “Rüzgârlı Vadi”nin devam filmi üzerinde çalışıyor olabilir. “Çocuk ve Balıkçıl” için hazırlanan belgesel, merak edilen bir gerçeği ortaya çıkardı.

Hayao Miyazaki, Rüzgârlı Vadi'nin Devam Filmini Hazırlıyor Olabilir
- Reklam -
- Reklam -

Hayao Miyazaki, ünlü filmografisinden tanıdık bir diyarı yeniden ziyaret etmeye hazır görünüyor. Son zamanlarda gündeme gelen ipuçları yönetmenin Rüzgârlı Vadi’nin (Kaze no Tani no Nauşika / Nausicaä of the Valley of the Wind) dünyasına geri dönmeyi düşünebileceğini gösteriyor.

Dikkatler Hayao Miyazaki’nin son filmi Çocuk ve Balıkçıl’ın üzerindeyken NHK kanalında yayınlanan bir belgesel, yönetmenin yeni filmiyle ilgilenmeye başlamış olabileceğine dair ipuçları veriyor. The Boy and the Heron’ın prömiyerinin ardından çıkan emeklilik söylentilerinin aksine Studio Ghibli’nin Başkan Yardımcısı Junichi Nishioka, Miyazaki’nin yaratıcı yolculuğunun devam ettiğini kesin bir dille teyit ederek film yapımcılığını bırakacağı yönündeki düşünceleri çürütmüştü. Studio Ghibli Başkanı Toshio Suzuki de kısa süre önce verdiği bir röportajda ortağının inatçı yaratıcılık güdüsünü şu şekilde anlatmıştı:

“…Onu durduramıyorum – aslında pes ettim. Artık onu caydırmaya çalışmıyorum. Hayatta onu memnun eden tek şey yaptığı iş.”

- Reklam -

Hayao Miyazaki Devam Filmi Üzerinde Çalışıyor

Stüdyodan gelen haberler Miyazaki’nin yeni bir projede aktif olarak yer aldığını doğrulayarak izleyiciler arasındaki merakı yeniden alevlendirdi.

1979’da Kagliostro’nun Şatosu ile yaptığı çıkıştan bu yana izleyicileri kendine çeken Miyazaki, şimdi 82 yaşında ve yeniden canlanmış bir halde Çocuk ve Balıkçıl’ın başarısına tanıklık ediyor. Yapım beklentileri de aşarak ABD’de liste başı oldu ve  önceki başarılarını geride bıraktı.

Hayao Miyazaki’nin Yeni Projesinin “Rüzgârlı Vadi”nin Devam Filmi Olduğuna Dair Henüz Resmi Bir Açıklama Bulunmuyor

Miyazaki’nin tanıdık dünyaları yeniden ziyaret etme eğilimini gösteren ipuçları, 2399 days with Hayao Miyazaki & Studio Ghibli isimli Çocuk ve Balıkçıl’ın yapım aşamasını anlatan bir belgeselde ortaya çıktı. Yapımın bir sahnesinde, yönetmenin Nausicaä ve arkadaşı Teto’yu çizerken gelecekteki projeleri üzerine düşündüğünü gösteriyor. “Bu dünyaya geri dönmek acı verici,” diye yakınan Miyazaki, hayranlarını bir sonraki hamlesi konusunda merakta bıraktı.

Hayao Miyazaki Rüzgârlı Vadi Devam Filmi Ekran Görüntüsü

- Reklam -

Rüzgârlı Vadi’deki karakterleri tasvir eden yeni çizimlerin ortaya çıkması hayranlar arasında da büyük bir heyecan yarattı. Çevrecilik temalarını işleyen ve uyarı niteliğinde bir masal olan Nausicaä of the Valley of the Wind, başlangıçta Nausicaä’nın doğaya yönelik yaklaşan tehditlerle mücadele ettiği kıyamet sonrası bir ortamda geçiyordu. Devam filmiyle ilgili spekülasyonlar sürerken Miyazaki mevcut girişiminin kesin doğası hakkında ağzını sıkı tutuyor ve meraklıların daha fazla gelişmeyi heyecanla beklemesine neden oluyor.

Belirsizliklere rağmen Hayao Miyazaki’nin tanıdık projelere geri dönmesi ve Nausicaä’ya olan ilginin yeniden canlanması, hikâye anlatımının kalıcı cazibesinin bir kanıtı olarak hizmet ediyor.

Hayao Miyazaki Rüzgârlı Vadi Devam Filmi İhtimali

Oscar ödüllü yönetmenin on yıllar önceki filminin devamı üzerinde çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Regime Yeni Fragman - Kate Winslet

Oscarlı Oyuncu Kate Winslet’ın Başrolünde Yer Aldığı HBO Dizisi “The Regime”den Yeni Fragman

Siyah Kalem: Yasmine Ghata'dan Postmodern Bir Roman

Yasmine Ghata, Gizemli Sanatçı Mehmet Siyah Kalem’in İzini Postmodern Bir Romanla Sürüyor