in ,

Kuzey’de Geçecek “Game of Thrones” MMORPG Oyunu Yolda Olabilir

Kuzey ve Duvar odaklı, MMORPG türünde yeni bir “Game of Thrones” oyunu geliştirme aşamasında olabilir.

Kuzey Game of Thrones Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin’in eserlerinden uyarlanan ünlü dizi Game of Thrones, şimdi de bir video oyuna uyarlanıyor. İddialara göre yapım MMORPG türünde olacak ve odağında Kuzey ile Duvar bölgeleri bulunacak.

HBO tarafından ekrana taşınan ünlü epik fantazi dizisi Game of Thrones, TV yolculuğunu 2019’da tamamlasa da aynı evrende geçen House of the Dragon şu sıralar 2. sezon ile geri dönmeye hazırlanıyor. Öte yandan kanal A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight isimli bir başka GoT spin-off projesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Gelen son bilgilere göre aynı evren şimdi de bir video oyun ile genişlemeye hazırlanıyor. Ekranda kendisini defalarca kanıtlayan ünlü marka için bugüne dek birçok video oyun geliştirildi. Aralarında Telltale imzalı olan adından söz ettirebilse de bu büyük markanın oyunlardan yana şansı çoğu zaman sönüktü.

- Reklam -

Nexon’un Yeni Bir “Game of Thrones” Oyunu Geliştirdiği Öne Sürüldü

Sektör içinden yaptığı güvenilir haberlerle öne çıkan Redanian Intelligence’ın edindiği bilgilere göre MapleStory, Dungeon & Fighter, The Finals, Kartrider ve Sudden Attack ile tanınan Koreli oyun firması Nexon bir Game of Thrones oyunu geliştiriyor.

Kışyarı ve Duvar’ın öne çıkacağı bu Taht Oyunları macerasının ağırlıklı olarak Westeros’un Kuzey bölgesinde geçeceği belirtiliyor. Öte yandan hikâyenin Game of Thrones dizisinin 4. ve 5. sezonları arasına konumlanacağı da aktarılıyor. O dönemde Roose Bolton Kuzey Muhafızı’ydı ve Sam Tarly ile Jon Snow hâlâ Duvar’daydı. Projede başka krallıkların da yer alabileceği ancak şu an için yalnızca Kuzey’in adı geçtiği belirtiliyor.

Kuzey Kışyarı Game of Thrones Oyunu

Yapımda diziden tanıdık karakterler yer alsa da dizinin oyuncu kadrosu, oyunda seslendirme sanatçısı olarak görev almayacak. Nexon, oyun için yeni bir seslendirme ekibi kuracak.

Henüz ismi belirlenmeyen Taht Oyunları oyunu, hikâye moduna da sahip olacak. Ancak bu mod da çevrimiçi olarak kullanılabilecek.

- Reklam -

“Tipik bir MMORPG” olarak tanımlanan oyunun çıkış tarihi için ise 2025 ya da 2026 işaret ediliyor. Şimdilik tarih konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

10 yıl önce Game of Thrones: Seven Kingdoms adını taşıyan başka bir MMORPG geliştirme aşamasına alınmış ancak o proje daha sonra iptal edilmişti.

Kuzey Game of Thrones Oyun

Siz Kuzey’de geçecek çok oyunculuğu bir RPG Game of Thrones oyunu fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Redanian Intelligence

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Neden mmorpg, yap şöyle tek kişilik bir rpg. Kuzeyde geçen witcher 3 gibi olsun. Mis.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher Evreninde Geçen Diziler İptal Edildi

Netflix, “The Witcher” Evreninde Geçen Spin-off Projelerini İptal Etti

In A Violent Nature Fragmanı: Katil Bakış Açılı Korku Filmi

Katilin Bakış Açısını Takip Eden Slasher Türü Korku Filmi “In A Violent Nature”dan Yeni Fragman