in ,

Yeni “Dracula” Filminde Yönetmen Koltuğuna Luc Besson Geçiyor

Luc Besson, yeni “Dracula” filmini yönetmeye hazırlanıyor. BAFTA ödüllü yönetmen, “Léon” ve “Nikita” gibi yapımlarla tanınıyor.

Luc Besson - Yeni Dracula Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Luc Besson imzalı yeni bir Dracula filmi geliyor. Bram Stoker’ın ölümsüz karakteri Kont Drakula, bir kez daha beyaz perdeye geri dönmeye hazırlanıyor.

Nikita, The Fifth Element, Léon ve Lucy gibi yapımlarla tanınan Fransız yönetmen Luc Besson’un sıradaki projesi belli oldu. Variety’nin haberine göre Luc Besson, Bram Stoker’ın Dracula’sı için yeni bir uyarlamanın başına geçmeye hazırlanıyor.

Filmin başrolleri için düşünülen isimler arasında ise Get Out ve Dogman ile tanınan Caleb Landry Jones ile Django Unchained ve Inglorious Basterds tanınan Christoph Waltz’un yer aldığı belirtiliyor. Her iki aktörle görüşmeler devam ederken Besson’un yapımının Stoker’ın klasik hikâyesinin bir yeniden anlatımı olacağı belirtiliyor.

- Reklam -

Luc Besson - Yeni Dracula Film

Luc Besson Yeni Dracula Filmi için Hazırlıklara Başladı

Taken filmleriyle bilinen Fransız yapım şirketi Europacorp, yeni Dracula filminin de prodüksiyonunu üstlenecek. Yeni proje hem Besson’un hem de Europacorp’un son yıllardaki ilk büyük bütçeli yapımı olacak.

Film, 15. yüzyılda karısının ölümünün ardından Tanrı’yı lanetleyen ve bu sebeple bir vampire dönüşen Prens Vladimir’in klasik hikâyesini takip edecek. Vladimir yıllar içerisinde Kont Drakula’ya evirilecek ve hikâye 19. yüzyıl Londra’sında karısına oldukça benzeyen bir kadına âşık olarak kendi sonunu hazırlayan kontun öyküsüyle devam edecek.

Dracula Çizgi Roman

Yeni Dracula filminin, son yapımlarıyla beklentileri karşılayamayan Besson için de bir “geri dönüş” filmi olması bekleniyor. Ünlü yönetmenin Lucy ve Valerian and the City of a Thousand Planets yapımları eleştirmenlerde karşılık bulamamış; Valerian ayrıca gişede büyük bir başarısızlık yaşayarak yapımcıları için hayal kırıklığına neden olmuştu.

- Reklam -

Besson’un son filmi Dogman’in prömiyeri Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapılsa da yapım ortalama eleştiriler almaktan kurtulamamıştı. Öte yandan Besson, yeni macerasında Dogman’de rol alan Landry Jones ile yeniden bir araya gelmeye de hazırlanıyor.

Canavar Filmleri Yeniden Yükselişte

Bir döneme Hammer Film Productions aracılığıyla damga vuran canavar filmleri, son yıllarda yeniden hareketli günlerden geçiyor. Guillermo del Toro Frankenstein’ı yeniden izleyicilerle buluşturmaya hazırlanırken The Conjuring ve Insidious gibi modern korku klasiklerinin arkasındaki stüdyo Blumhouse, bir kurt adam filmi için kolları sıvamış durumda.

İlginizi çekebilir: Tüm Zamanların En İyi 30 Vampir Filmi

Luc Besson imzalı yeni Dracula filmi için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Olağanüstü, Sıradışı ve Mükemmel - J. Hakan Dedeoğlu

J. Hakan Dedeoğlu’nun Yeni Romanı “Olağanüstü, Sıradışı ve Mükemmel” Okurla Buluşuyor

Berlin 2. Sezon Onay - La Casa de Papel Dizisi

“La Casa de Papel” Evreninde Geçen “Berlin” Dizisi 2. Sezon Onayı Aldı