in ,

Papa ile Görüşen Martin Scorsese, Yeni Filminin İsa Mesih Hakkında Olacağını Duyurdu

Ödüllü film yapımcısı Martin Scorsese, Papa Francis ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında İsa Mesih hakkında bir film yapmayı planladığını açıkladı.

Martin Scorsese, İsa Mesih Filmi Çekecek (Papa ile Görüştü)
- Reklam -
- Reklam -

Martin Scorsese, İsa Mesih’i anlatan bir film projesi üzerinde çalışıyor. Ödüllü yönetmen, Killers of the Flower Moon’un ilk gösterimini 76. Cannes Film Festivali’nde yapmasının ardından kolları sıvadı ve yeni film projesi için Papa ile görüştü.

Goodfellas, Taxi Driver, The Departed ve The Irishman gibi filmleriyle tanınan Martin Scorsese, tüm zamanların en saygın yönetmenlerinden biri. Film yapımcısı kısa bir süre önce yeni filmi Killers of the Flower Moon’un prömiyerini, bu yıl içinde geniş çapta gösterime girmeden önce Cannes’da yaptı.

Killers of the Flower Moon galasının ardından Roma’da düzenlenen “Katolik Hayal Gücünün Küresel Estetiği” konferansına katılan Scorsese, İsa Mesih hakkında yeni bir filmin yapımına hazırlandığını paylaştı. Bu amaçla ünlü yönetmen ve eşinin Papa Francis’le kısa bir özel bir görüşme yaptığı da belirtildi. Scorsese’nin projeyle ilgili yorumunun tamamına aşağıdan göz atabilirsiniz:

- Reklam -

“Papa’nın sanatçılara yaptığı çağrıya bildiğim tek yolla yanıt verdim: İsa hakkında bir film hayal edip senaryosunu yazarak. Ve bunu yapmaya başlamak üzereyim.”

Martin Scorsese, İsa Mesih Filmi Çekecek (Papa ile Görüştü)

Konferansın düzenleyicilerinden biri olan dini dergi La Civiltà Cattolica’nın editörü Antonio Spadaro, yayının internet sitesinde, Scorsese’nin konuşması sırasında filmlerine göndermeler yaparak ve kişisel anekdotlar anlatarak akıcı bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Ayrıca Spadaro, “İsa’yı görmemize izin ver” çağrısının ünlü yönetmeni nasıl etkilediğini de açıkladığını da belirtti.

İsa Mesih Filmi için Hazırlanan Martin Scorsese, Daha Önce de Dini Temalı Yapımlar Yönetmişti

Martin Scorsese’nin bir sonraki projesi, dini ilk kez ele alışı olmayacak. Yönetmenin dini konulara ilk girişlerinden biri 1967 yapımı Who’s That Knocking at My Door’da görülebilir. Film, New Yorklu bir adamın Katolik yetiştirilme tarzıyla hesaplaşmasını, yerel bir kıza aşık olmasını ve kızın geçmişinde sorunlu bir şeyler keşfetmesini anlatıyor. Scorsese ayrıca, Willem Dafoe’nun İsa’yı canlandırdığı 1988 yapımı The Last Temptation of Christ’ta da bu konuyu çok daha açık bir şekilde ele almıştı.

- Reklam -

Martin Scorsese, İsa Mesih Filmi Çekecek (Papa ile Görüştü)

Aralarında 1997 yapımı Kundun’un da bulunduğu sonraki pek çok film dini temaları ele alsa da, yönetmen 2016 yapımı Silence’a kadar inançla ilgili bir hikâyeyi doğrudan ele almadı. Başrollerini Andrew Garfield, Adam Driver ve Liam Neeson’ın paylaştığı film, Katolikliği yaymak ve kayıp akıl hocalarını bulmak için Japonya’ya giden iki Portekizli Cizvit rahibinin hikâyesini anlatıyordu Eleştirmenlerden gelen güçlü eleştirilere rağmen, Silence gişede büyük bir başarısızlık yaşadı.

Şu anda 80 yaşında olmasına rağmen film yapma konusunda yavaşlama belirtisi göstermeyen Martin Scrosese’nin performansını nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Titanik Enkazı Kolye Yapay Zeka

Yapay Zekâ Devrede: Titanik’in Enkazında Bulunan Kolyenin Sahibi Aranıyor

Rosa Salazar "Captain America 4" Filminde Oynayacak

Alita’nın Yıldızı Rosa Salazar, “Captain America 4” Filmine Önemli Bir Rolle Katıldı