in ,

Canlı Aksiyon “Monopoly” Filmi Margot Robbie ile Geliyor

Monopoly filmi, Margot Robbie’nin yapım şirketi LuckyChap imzasıyla beyaz perdeye konuk oluyor. Hasbro oyunundan uyarlanan filmin dağıtımcılığını ise Lionsgate üstleniyor.

Monopoly Filmi Margot Robbie ile Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Oyuncu ve yapımcı Margot Robbie, Barbie’nin renkli dünyasından sonra bu kez popüler kutu oyunu Monopoly’nin sinema uyarlamasına el atıyor.

Lionsgate, geçen yılın ağustos ayında eOne’ı satın alarak Monopoly’nin geliştirme haklarını elde etmişti. Stüdyonun açıklamasına göre Monopoly, dünya genelinde %99’luk bir farkındalığa sahip dünyanın en popüler kutu oyunu markası konumunda. 1935’ten bu yana 100’den fazla ülkede piyasada olan oyunun neredeyse yarım milyar kopya satıldı. Oyunun bir film uyarlamasının hazırlıklarına başladığı haberi ise yine Ağustos 2023’te duyuruldu.

Oyuncunun LuckyChap yapım şirketi ve ortakları Tom Ackerley ile Josie McNamara, Monopoly’nin canlı aksiyon sinema filmi için kolları sıvadı. Projenin destekçisi ise oyun markasının sahibi Hasbro Entertainment olacak.

- Reklam -

Margot Robbie ve ekibinin, iki boyutlu Monopoly dünyasından nasıl bir hikâye çıkaracakları henüz netlik kazanmadı. Örneğin oyunun maskotu Zengin Amca Pennybags’i kim canlandıracak, başlangıç noktasından geçecekler mi, para toplayacaklar mı gibi sorular henüz cevapsız. Ancak Lionsgate’in bu zorlu görevi LuckyChap’e vermesinin nedeni şaşırtıcı değil. Şirket, geçen yıl Mattel’in Barbie bebeğinden uyarlanan ve 1.4 milyar dolarla 2023’ün en çok hasılat yapan filmi olan Barbie’yi çekmişti.

Monopoly Filmi Margot Robbie ile Geliyor

Margot Robbie Canlı Aksiyon Monopoly Filminde Oyuncu Olarak da Yer Alacak mı?

Detayları paylaşmayan Lionsgate Sinema Grubu Başkanı Adam Fogelson, LuckyChap’in Monopoly filmi için “net bir bakış açısına” sahip olduğuna işaret etti. Açıklama Vegas’taki CinemaCon etkinliğinde yapıldı.

“Bu sevilen ve ikonik marka için LuckyChap’ten daha iyi bir prodüksiyon ekibi düşünemiyorum. Projeleri büyük özen ve düşünceyle seçen müstesna yapımcılar. Monopoly’e net bir bakış açısıyla yaklaşıyorlar. Bir sonraki gişe rekortmeni olabileceğine inandığımız bu projede LuckyChap ekibiyle çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

LuckyChap ekibi yeni işbirliğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“En iyi fikri mülkiyet haklarında olduğu gibi bu oyun da kuşaklar boyunca dünya çapında yankı uyandırdı. Lionsgate ve Hasbro’nun harika ekipleriyle birlikte bu oyunu hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

- Reklam -

Monopoly Filmi Margot Robbie ile Geliyor

Hasbro Entertainment’ın film başkanı Zev Foreman da şu yorumda bulundu:

“Dünyanın en ikonik oyunlarından biri olarak Monopoly, anlatı fırsatları için müthiş bir platform sunuyor. Bu tarihi popüler kültür ögesiyle Luckyc hap ve Lionsgate’in benzersiz vizyonunu beyaz perdeye taşıyacak olmaktan heyecan duyuyoruz.”

Şu an için filmin yönetmen ve oyuncu kadrosu belli değil. Margot Robbie’nin de yapımcı koltuğu dışında filmde yer alıp almayacağı bilinmiyor.

Promising Young Woman, Saltburn ve I, Tonya gibi yapımlarla çıkış yakalayan LuckyChap, Barbie’nin gişe başarısının ardından daha fazla talep görmeye başladı. Şirket en son Amazon’un 15 milyon dolara satın aldığı Sundance filmi My Old Ass’i hazırlamıştı. Önümüzdeki projesi ise Olivia Wilde’ın Universal için çekeceği yeni Noel komedisi Naughty.

Margot Robbie’nin Monopoly filminde oyuncu olarak da yer almasını ister misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Outlaws Fragmanı: Oyunun Çıkış Tarihi Açıklandı

Yıldız Savaşları Evreninin İlk Açık Dünya Oyunu “Star Wars Outlaws”tan Fragman ve Çıkış Tarihi

Megan Thee Stallion'dan Attack on Titan Temalı Parça

Ünlü Rap Müzisyeninden “Attack on Titan” Animesine Saygı Duruşu Niteliğinde Parça