in , ,

Sırp Yazar Zoran Zivkoviç’in Mozaik Romanı “Müziğin Yedi Dokunuşu” Türkçe Raflarında

Zoran Zivkoviç imzalı “Müziğin Yedi Dokunuşu” kitabı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Müziğin Yedi Dokunuşu - Zoran Zivkovic
- Reklam -
- Reklam -

Zoran Zivkoviç’in Müziğin Yedi Dokunuşu adlı eseri Türkçeye kazandırıldı. Ketebe Yayınları tarafından yayımlanan eser; küçük, rafine ve şaşırtıcı parçalardan büyük bir tablo oluşturmayı hedefliyor.

Ketebe Yayınları Balkan edebiyatından dikkat çeken yazarları Türkçeyle buluşturmaya devam ediyor. 1948 Belgrad doğumlu Sırp yazar Zoran Zivkoviç, üniversite eğitimini doğduğu kentin üniversitesinde Filoloji Fakültesi’nde edebiyat kuramları üzerine aldı. Doktorasını Belgrad Üniversitesi’nde tamamlayan yazar; 2003 senesinde Dünya Fantazi Ödülü’nde En İyi Novella kategorisinde ödüle layık görüldü.

Eserleri 20’den fazla dile çevrilen Zivkoviç, romanlarının yanı sıra kurgu dışı metinleri ve çevirmen kimliğiyle de tanınıyor.

- Reklam -

Orijinal adı Sedam dodira muzike olan Müziğin Yedi Dokunuşu kendi dilinde ilk defa 2001 yılında yayımlandı. Bir tür “mozaik roman” olarak tasarlanan bu deneysel eser, müzikle beklenmedik karşılaşmalara ev sahipliği yapan, birbiriyle bağlantılı 7 hikâyeden oluşuyor.

Yazarın Dünya Fantazi Ödülü’ne layık görülen Başka Zaman Kütüphaneleri de benzer bir mozaik roman yapısına sahipti.

Müziğin Yedi Dokunuşu – Zoran Zivkoviç | Arka Kapak Tanıtımı

Müziğin Yedi Dokunuşu - Zoran Zivkovic

Italo Calvino, Franz Kafka ve Jorge Luis Borges gibi yazarlarla sık sık karşılaştırılan Sırp yazar Zoran Zivkoviç’in bu deneysel mozaik romanı, müzikle beklenmedik karşılaşmalar hakkında birbirine bilgece bağlanmış yedi öyküden oluşuyor. Otistik öğrenciler yetiştiren bir öğretmen, bir kütüphaneci, bir müzik kutusu müşterisi, tren istasyonundaki yaşlı bir kadın, ressama dönüşen bir bilim insanı, ölmek üzere olan bir profesör ve bir keman yapımcısının çırağı. Zivkoviç’in karakterlerinin alışkanlıklardan, anılardan, dramlardan, şoklardan, umutlardan, küçük ritüellerden ve takıntılardan oluşan sıradan hayatları… Bu hayatları deforme eden, parçalayan, gerçeküstü bir evrene taşıyan müziğin yedi dokunuşu…

- Reklam -

Başka Zaman Kütüphaneleri’nden sonra Zivkoviç’in imkânsız hikâyeleri devam ediyor: Küçük, şaşırtıcı ve rafine parçalar, hepimizin kendine yaklaştığı, kendini evinde hissettiği daha büyük bir resmi oluşturuyor.

Toplamda 104 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini Deniz Turgay, editörlüğünü Zeynep Ekşi, düzeltisini Meltem Ortakcı, kapak tasarımını Harun Tan üstleniyor.

Zoran Zivkoviç’in Müziğin Yedi Dokunuşu kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yaratılan - Çağan Irmak - Netflix Dizisi - Fragman

Çağan Irmak’tan “Frankenstein” Uyarlaması Geliyor: Netflix Dizisi “Yaratılan”dan Fragman

Castlevania: Nocturne'dan Yeni Fragman

Netflix’in Yeni Castlevania Dizisi “Nocturne” için Resmi Fragman ve Poster Paylaşıldı