in ,

Nikola Tesla’nın Hayatını Konu Alan Film Üçlemesi Geliyor

Dahi elektrik mühendisi ve mucit Nikola Tesla’nın hayatını konu alan yeni bir film üçlemesi için hazırlıklar başladı.

Nikola Tesla'yı Konu Alan Film Üçlemesi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Showdog Studio, dahi elektrik mühendisi ve mucit Nikola Tesla’nın hayatını konu alan bir film üçleme sunmaya hazırlanıyor.

Marc J. Seifer’ın biyografik başyapıtlarından Tesla Sihirbaz: Bir Dâhinin Yaşamı (1996) ve Tesla: Wizard at War (2021) kitaplarının film haklarını alan Showdog Studio, Tesla’nın karmaşık yaşamının özgün bir tasvirini yapmayı hedefliyor.

Film yapımcıları ayrıca Tesla’nın kişisel arşivlerinden de beslenecek. Böylece bir dizi mektup ve esere erişim sağlayarak esrarengiz dahinin zihnine samimi bir mercek tutmayı amaçlıyorlar. Men in Black, Twister ve Beowulf gibi filmlerdeki görsel efekt sihirbazlığıyla tanınan Tim Eaton, senaryo ekibinde yer alarak Tesla’nın dehasına saygı duruşunda bulunacak.

- Reklam -

Showdog Studio’nun kurucusu John Attard, Marc J. Seifer ve Tim Eaton ile işbirliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, ortaklıklarını Tesla’nın anlatısını keşfetmek için güçlü bir kanal olarak görüyor. Attard, Tesla’nın insan hikâyesinin, teknoloji ve onun kötüye kullanım potansiyeli tarafından giderek daha fazla etkilenen bir dünyanın arka planında çözülmesinin güncelliğini vurguladı.

“Bugün insanlar ‘Tesla’ kelimesini duyduklarında akıllarına genellikle otomotiv devi geliyor. Ancak Nikola Tesla’nın geleceği şekillendirmedeki etkisinin gerçek derinliği gölgede kalıyor.”

Nikola Tesla'yı Konu Alan Film Üçlemesi Geliyor

Nikola Tesla’yı Kimin Canlandıracağı Henüz Bilinmiyor

Showdog Studio’nun yürütücü yapımcılarından Robert Harris ise, “Bu, büyüklüğün getirdiği yükler, dönemeçlerle dolu bir dünyada dehanın sömürülmesi hakkında bir insan hikâyesi,” diyor.

- Reklam -

Attard ve Harris üçlemenin yürütücü yapımcılığını üstlenirken, proje Tesla’nın mirasının inceliklerini çözmeyi vaat ediyor. Yıllar boyunca David Bowie, Nicholas Hoult ve Goran Visnjic gibi çeşitli oyuncular Tesla’yı canlandırdı. Son olarak 2020’de dahi mucide Ethan Hawke hayat verdi. Ancak Showdog Studio’nun üçlemesi efsanenin arkasındaki ismin kapsamlı bir hayat hikâyesini sunmayı amaçlıyor. Ancak şimdilik Tesla’yı kimin canlandıracağı, çekimlerin ne zaman başlayacağı ya da üçlemenin ilk filminin ne zaman vizyona gireceği belirsizliğini koruyor.

Kaynaklar bu sinematik yolculuğun sadece eğlendirmekle kalmayıp aynı zamanda teknolojik gelişmelerin karmaşıklığı ve bunların etik sonuçlarıyla boğuşan bir dünyada yankı uyandıran uyarıcı bir masal olarak da hizmet edeceğini bildiriyor.

Nikola Tesla'nın Hayatını Konu Alan Film Üçlemesi Geliyor

Nikola Tesla’nın yeni bir üçleme ile sinema salonlarını bir kez daha ziyaret edecek olması hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce önceki yapımlara göre daha popüler olma şansı var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Segu - Toprak Surlar - Marys Condé

Ödüllü Yazar Marys Condé’nin “Segu – Toprak Surlar” Kitabı Türkçede

Greta Gerwig Barbie 2 Fikrine Sıcak Bakıyor

Oscar Sonrası Fikri Değişti: Greta Gerwig “Barbie 2” İhtimaline Sıcak Bakıyor