in ,

Okyanus Dibinde Bulunan Altın Renkli Tuhaf Küre Bilim İnsanlarını Şaşkına Çevirdi: “Dünya Dışından Olabilir”

Okyanusun derinliklerinden çıkarılan altın renkli küre bilim dünyasını şaşkına çevirmiş durumda. Gizemli nesnenin dünya dışı olabileceği konuşuluyor.

Okyanus Dibinde Tuhaf Altın Küre Bulundu
- Reklam -
- Reklam -

Alaska açıklarında yapılan bir denizaltı keşif gezisinde altın renkli küre benzeri tuhaf bir nesne bulundu. NOAA (Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi) ekibi, Alaska Körfezi’nin derinliklerinden çıkardıkları bu esrarengiz küreyi dünya dışı bir varlık olarak tanımlıyor.

Bu gizemli küre yaklaşık 3.300 metre derinlikte, Alaska kıyısının altındaki bir denizaltı dağının zirvesinde bulundu. Yapılan canlı yayında araştırmacılar nesnenin üzerindeki deliğin neye işaret ettiğini çözemedi. İlk öneriler arasında nesnenin bir türün yumurta kabuğu, ölü bir sünger veya bir mercan olabileceği yer aldı.

NOAA keşif koordinatörü Sam Candio buluşla ilgili olarak şunları söyledi:

- Reklam -

“Altın renkli küreyi gemiye getirmeyi başardık ancak biyolojik kökenli olduğunu dışında ne olduğunu hâlâ bilmiyoruz. Muhtemelen gemide kullanabileceğimizden daha gelişmiş araçlarla, bilim camiasının kolektif uzmanlığından faydalanabileceğimiz bir laboratuvar ortamına getirene kadar daha fazla şey öğrenemeyeceğiz. Bu bulguyu anlamakta şaşkın olmak biraz hayal kırıklığı yaratsa da, kendi gezegenimiz hakkında ne kadar az şey bildiğimizi ve okyanusumuzun derinliklerini daha iyi anlamamız ve korumamız gerektiğini hatırlatıyor.”

Okyanus Dibinde Tuhaf Altın Küre Bulundu

Okyanus Dibinde Bulunan Altın Renkli Küre Gizemini Koruyor

Şu an için bu gizemli nesnenin doğası tam olarak anlaşılamıyor. Araştırmacılar laboratuvar analizi yaparak bu nesnenin hangi organizma tarafından oluşturulduğunu belirlemeye çalışacak. Eğer bu bir yumurtaysa bu da yeni keşfedilen yumurtanın alışılmadık derecede büyük olduğu anlamına gelir.

Okyanusun derinliklerinde neler olup bittiğini henüz tam olarak anlamış değiliz. Ancak uzaktan kumandalı araçlar okyanusun sırlarını yavaşça açığa çıkarıyor. Bu gizemli denizaltı buluşu NOAA’nın Alaska’daki derin deniz keşfinin bir parçasıdır ve okyanusun bu bilinmeyen bölgelerinde yaşayan canlılar hakkında daha fazla bilgi edinmeyi amaçlıyor.

- Reklam -

Okyanus Dibinde Tuhaf Altın Küre Bulundu

Candio sözlerine şu şekilde devam ediyor:

“Yeni türler, tıbbi tedavi ve aşıların yanı sıra gıda, enerji ve diğer toplumsal faydaların yeni kaynaklarını keşfetme potansiyeline sahiptir. Bu keşif gezisi sırasında elde edilen veri ve bilgiler, bu gezegenin bu bölümünü daha iyi anlamamıza yardımcı olacak. Böylece burayı daha iyi yönetebilir ve koruyabiliriz.”

YouTube video

Yeni bulgu sizce neye benziyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bilim dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Live Science

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Gerçekten çok ilginç.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dantevari Denemeler - Jorge Luis Borges

Jorge Luis Borges’ten “Dantevari Denemeler”

Ryan Gosling Doctor Who Kadrosuna Katılabilir

Ryan Gosling “Doctor Who”nun Yeni Sezon Kadrosunda Yer Alabilir