in ,

“Percy Jackson and the Olympians” Dizisinde 2. Sezon Bekleyişi Başladı

Percy Jackson 2. sezon hakkında meraklı bekleyiş başladı. Disney Plus imzalı yapımın devam macerası ile dönüp dönmeyeceği büyük merak konusu.

Percy Jackson 2. Sezon Gelecek mi
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson 2. sezon için henüz resmi bir onay yok. Ancak dizinin yapımcılarından gelen ilk açıklamalar, verilerin olumlu olduğu yönünde.

Percy Jackson ve Olimposlular adıyla Türkçeye de kazandırılan fantastik roman serisi Aralık 2023’te Disney Plus dizisi olarak izleyicilerle buluşmaya başladı. Amerikalı fantazi yazarı Rick Riordan imzasını taşıyan kitaplar, ilhamını Yunan mitolojisi karakterleri ve olaylarından alıyor.

Mitolojik olayların 21. yüzyılda geçtiği genç yetişkin serüveni Percy Jackson, daha önce 20th Century Fox tarafından ilk iki kitabı (Şimşek Hırsızları ve Canavarlar Denizi) ile perdeye de taşınmıştı.

- Reklam -

Fox’un varlıklarının büyük bir bölümünün The Walt Disney Company tarafından satın alınmasıyla beraber, bu popüler roman serisinin hakları da Disney’e geçmiş oldu. Böylelikle Percy Jackson and the Olympians adaptasyon cephesinde yeni bir şans yakaladı.

Percy Jackson 2. Sezon Ne Zaman

2020 yılında duyurulan yapımın izleyicilerle buluşması ise 3 yıl sürdü. Rick Riordan’ın filmlere kıyasla daha çok işin içinde olması ise serinin okurlarını heyecanlandıran ana unsurdu.

Neticede 19 Aralık 2023’te başlayan Percy Jackson ilk sezon, dün yayınlanan 8. bölüm The Prophecy Comes True ile noktaladı. Dizi ilk sezonunda serinin birinci kitabı The Lightning Thief’i (Şimşek Hırsızı) ele aldı. Hayranların gözü ise şimdiden 2. sezonda.

Percy Jackson 2. Sezon Çıkacak mı?

Percy Jackson’a hayat veren Walker Scobell, arkadaşları Annabeth (Leah Sava Jeffries) ve Grover (Aryan Simhadri) ile birlikte mitolojik bir maceranın ilk bölümünü başarıyla tamamladılar.

IMDb’de 7,3/10 puan ortalamasını yakalayan dizi Rotten Tomatoes’ta ise %97 eleştirmen skorunu görmeyi başardı.

Percy Jackson 2. sezon için henüz resmi bir onay çıkmadı. Ancak yazar Rick Riordan yaptığı açıklamada gelecek planlamasını şu sözlerle ifade etti:

“Ana fikir -eğer bunu gerçekleştirebilecek kadar şanslı olursak- dizinin her sezonunun serideki bir kitaba karşılık gelmesi. Yani 2. kitap Sea of Monsters (Canavarlar Denizi) şeklinde olacak ve o şekilde devam edecek.”

“Ve beş kitabın tamamını beş sezon olarak izleyeceğiz. Elbette böyle bir fırsatımız olup olmayacağını söylemek için henüz çok erken. Bu dizinin nasıl ilerleyeceğine bağlı. Ama bu harika olurdu. İlk göstergeler son derece olumlu.”

- Reklam -

Percy Jackson & the Olympians Dizisi İzlenme Oranları ile Ses Getirdi

Riordan’ın açıklamasını destekler bir şekilde, Disney Plus yapımın ilk iki bölümünden oluşan prömiyerinin bir haftada 13,3 milyon izlenme sayısına ulaştığını açıklamıştı.

Bu istatistik Percy Jackson dizisinin Loki 2. sezon, The Kardashians ve Goosebumps gibi önemli yapımların açılışlarını geride bıraktığı ve Disney markalı bir dizi için en kuvvetli başlangıç olduğu anlamına geliyor.

Percy Jackson 2. Sezon Çıkacak mı

Öte yandan Disney Plus, sonraki bölümlerde bu ivmenin korunup korunmadığına dair bir veri paylaşmadı. Dolayısıyla devam kararında asıl belirleyici etken yapımın final sezonuna kaç kişiyi taşıyabileceği olacak.

Percy Jackson 2. Sezon Senaryo Çalışmaları Başladı

Bununla beraber Percy Jackson 2. sezon için senaryo çalışmaları da başlamış durumda. Disney, devam macerası için çoktan bir yazar odası kurdu. Dizinin yaratıcılarından Jonathan E. Steinberg, büyük bir ilerleme kaydettiklerini açıklarken şunları kaydediyor:

“Herkeste diziye gösterilen talebin, muhtemelen bunu yapmayı bırakmamamız gerektiğini işaret ettiğine dair bir farkındalık var.”

Lance Reddick - Zeus - Percy Jackson Dizisi

Percy Jackson 2. sezon onay alabilirse yeni bölümler için en olası tarih olarak ise 2025’in yaz mevsimi işaret ediliyor.

Sizin olası Percy Jackson 2. sezon hakkındaki beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Radio Times, Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hijack 2. Sezon Onay - Apple TV

Idris Elba’nın Başrolünde Yer Aldığı “Hijack” Dizisi 2. Sezon Onayı Aldı

The Ministry of Ungentlemanly Warfare Filminden İlk Fragman

Guy Ritchie’nin Çekimleri Türkiye’de Gerçekleşen Henry Cavill’lı Yeni Filminden İlk Fragman