in ,

Squid Game ‘Gerçek’ Oluyor: Netflix’in 4,56 Milyon Dolar Ödüllü Yarışmasında Yayın Tarihi Belli Oldu

Squid Game: The Challenge yayın tarihi açıklandı. Netflix, Güney Kore yapımı dizisinden ilham alan yarışma programı için geri sayıma geçti.

Squid Game: The Challenge Yayın Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game: The Challenge yayın tarihi belli oldu. Netflix’in 456 kişinin katıldığı ve toplam 4,56 milyon dolar ödülü olan yarışma programı ile reality show formatında iddialı bir adım atmaya hazırlanıyor.

Netflix, Squid Game’in ses getiren başarısının ardından Güney Kore’ye milyarlarca dolar yatırım yapmaya karar vermişti. Platform bir yandan dizinin Amerikan versiyonu için David Fincher ile görüşürken bir yandan da 2. sezonda rol almaları için Leonardo DiCaprio gibi Hollywood yıldızlarıyla görüşüyor.

Kanalın bir başka hamlesi ise yayın portföyünü reality yarışmalarıyla genişletmekten geçiyor. Platform, Squid Game temalı yeni bir yarışma ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Squid Game: The Challenge Yayın Tarihi - Netflix

Dizideki oyunlardan ilham alan yarışma programında toplam 456 katılımcı, 4,56 milyon dolar için yarışacak.

Squid Game: The Challenge Çekim Sürecindeki Kazalarla Gündem Olmuştu

2021 yılında izleyicilerle buluşan Squid Game, yayınlandığı ilk ay içerisinde 1 milyar saatin üzerinde izlenerek Netflix’in en çok izlenen yapımları arasında zirveye çıktı. İngilizce dışı diziler arasında platforma ilk defa Emmy ödülü de getiren yapım; Netflix için her açıdan özel bir noktada yer alıyor.

Britanya çekilen yarışmanın ardında bir başka Netflix reality şovu olan The Circle’ın yapımcısı Studio Lambert imzasını taşıyor.

Öte yandan Squid Game: The Challenge sette meydana gelen korkunç kaza haberleriyle gündeme gelmiş, birçok yarışmacı oyunlarda maruz kaldıkları şartlar nedeniyle yapımcıları kınamıştı. Netflix her ne kadar iddiaları yalanlasa da bazı basın kaynakları prodüksiyon sürecinin inceleneceğini açıklamıştı.

Şirket ayrıca yarışmacı seçiminde influencer’lara öncelik verdiği iddiasıyla da eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

- Reklam -

İnceleme sonucunda yapım şirketi yalnızca olası risklere karşı doğru planlamanın yapılması hakkında bir uyarı ile sonuçlandı.

Squid Game: The Challenge Ne Zaman?

Toplamda 10 bölüm sürecek programda katılımcılar dizideki oyunlara benzer yarışmalarda performans gösterecek.

Squid Game: The Challenge programı Kasım 2023 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak. Dizinin 2. sezon bölümleri ise en iyi ihtimalle 2024 yılı içerisinde yayınlanacak.

Dizi hakkında Kayıp Rıhtım’da yer alan incelemeyi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Squid Game: The Challenge hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından en yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Damaged Filmi İlk Bakış

Samuel L. Jackson ve Vincent Cassel’lı Aksiyon Filmi “Damaged” için İlk Bakış Yayınlandı

Tim Burton Belgeseli

Tim Burton’ın Kariyerine Odaklanan 4 Bölümlük Belgesel Dizisi Geliyor